Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd wstyd iiii

Czy to prawda, że studenci prawa to snoby i chamy ?

Polecane posty

Gość wstyd wstyd iiii

Bo prawdopodobnie bede studiowała prawo w Warszawie, nasłuchałam sie historii o studentach m.in prawa, medycyny... dzieci bogatych rodziców, snoby , dziewczyny to ''paniusie'' . Chyba bede jak śmieć , biedaczka z małej mieściny na Mazowszu...

Gość buhahahahaaaaaaaaaaaaa
to zostan etatowa sprzataczka wtedy wszyscy beda cie uwazali i calowali w dupe za twoja wiedze poswiecenie

Gość niekonieczny
prawnicy to jedna paczka, ich dzieci znają się za sobą. Oczywiście, ze uwazają sie za lepszych, bo żyją w zamkniętych środowiskach i nie dają innym dostępu do zawodu. Tak, że powodzenia życzę. Jeśli pójdzie Ci dobrze, też Cię w to wciągna i za kilka lat będziesz taka jak oni.

Częściowo tak. Im większy ośrodek i im bardziej "prestiżowy" tym takich więcej. Chociaż sama słyszałam bardzo przykre rzeczy np. o Olsztynie, więc no róznie bywa. Ale przygotuj się na bycie twardą.

Romantyk nie generalizuj, nie wszyscy :) Autorko, jeśli nie masz dobrych 'znajomości' w tym środowisku, lub pieniędzy żeby otworzyć swoją kancelarnię, a tym bardziej na aplikację (to już w ogóle, bez tego nie ukończysz prawa, nawet nie ma w tym wypadku o czym mówić), szkoda tylko Twojego czasu, jeśli chcesz pracować jako prawnik, ponieważ jest to mało prawdopodobne żebyś dostała pracę w swoim zawodzie. Większość ludzi po prawie bez znajomości kończy w jakiś firmach czy korporacjach jako np. sekretarka etc., ponieważ szefowie wolą mieć przy sobie osobę po prawie, niż po administracji, gdyż zna się na administracji, a przy okazji ma prawo w małym palcu. :)

Gość młody radca prawny
Tak niestety to prawda. Studiowałem dziennie prawo kilka lat temu. W grupie miałem sporo snobów. Połowa to dzieci prawników, 40% dzieci nadzianych, 10% to normalni ludzie. Większość z tych pseudo prawniczków od siedmiu boleści (ponad połowa osób z mojej grupy nie dostała się nawet na aplikacje po zakończeniu studiów) już na pierwszym roku studiów chodzi ze skórzanymi teczusiami i w garniaczkach :)Zawsze mnie to bawiło i śmieszyło. Jednak nie poddawaj się stereotypom. Sam wiedziałem, na co się piszę. Przez cały okres studiów bawiłem się z ludźmi z innych kierunków (językowcy, historycy, awf) i przeżyłem. Z prawnikami nie potrafiłem po prostu. Nie zniechęcaj się i zacznij studiować. Później jeszcze przyjdzie kolej na aplikacje. Tam też często zdarzają się 30 letni chłopcy na utrzymaniu rodziców i 30 letnie paniusie. Nic to. Przeżyjesz i to. Po tym wszystkim co przeżyłem mam ogromną satysfakcję. Udało mi się i Tobie też się uda. Tylko nie zmieniaj się pod ich wpływem. To w większość naprawdę zadufane w sobie snoby. :)

Gość młody radca prawny
I do wypowiedzi powyżej. No na notariat to rzeczywiście bez znajomości nie masz co liczyć. Trudno jest także z pracą dla komornika. Jednak zawód radcy prawnego stoi otworem i wszystko zależy od Twoich umiejętności. Trzeba tylko wiedzieć co się chce osiągnąć i dążyć do tego, ale nie po trupach :) No i musisz być w tym dobra, bo jak będziesz słaba to nie znajdziesz klientów.

Gość wstyd wstyd iiii
Moja matka to sprzataczka a ojciec na bezrobociu.

Gość wstyd wstyd iiii
Bede klamac ze starzy to dyrektorzy firm.