Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala kotka

SZOK W SZPITALU W UK

Polecane posty

Bylam na zabiegu - polipy w macicy - pod narkoza - wszystko bardzo pieknie - tylko na sali ,, przed uspieniem ,, czekaly tez panie z osobami towazyszacymi - na aborcje i ok nic mi do twgo - lecz wygladal to ja wizyta u kosmetyczki , kazdy za parawanikiem i smichy i gadanie o pierdolach - gdy pielegniarka podala kazdej z nich ( ok 7 kobiet ) tabletki dopochwowe na rozpulchnienie szyjki - z tego co zrozumialam - to dopiero bylo smieszne . Nie chodzi mi o abrcje , lecz o ich zachowanie - mysle ze dla kobiety powazna sprawa , a tu prosze . SZOK

po piewsze - slyszalam jak lelarz tlumaczyl co bedzie sie dzialo i ile trwalo, po drugie podawali im tabletki na rozpulchnienie szyjki - tez to slyszalam . W polce rodzi sie z partnerem a w uk usuwa ciaze !!!!!!!!!!!!

Gość blondyneczkamałaa
ooj tam - kilka dzieciaczków została zabitych, nic wielkiego. najważniejsze jest wygodne, beztroskie życie, ciuszki, kosmetyki i dupcing. gońmy zachodnie standardy!

Gość bertaaaa
A w uk to jest dozwolone? Do ktorego tygodnia? Strasznie przykre :(

Gość my ci tu nie odpowiemy
co cię to wogóle obchodzi? mnie by nie obeszło---nie twoje pizda,więc gowę miej spokojną. one o tobie nie myslały

Gość bertaaaa
a g n i e s z k a _ - ale jestes wulgarna :O Autorka ma swoje zdanie i ma prawo je tutaj wyrazic. Nikt jej tego nie zabroni.

dzieli pacjeki parawan- zaslona nie trzeba podsluchiwac - nawet nikt szptem nie mowi - pelen luz

Gość blondyneczkamałaa
agnieszka - głupia pipko, uważasz że życie drugiego człowieka nie jest ważne ?

Gość czytam bo lubię
Nosz k...rwa jednych obchodzi innych nie, autorka się wypowiedziała i jej nie obrażajcie. Obchodzi tych co by nigdy nie usuneli bo wyznają jeszcze jakieś wartości w życiu,a nie obchodzi niestety tych drugich- bez wartości. Życie schodzi na psy, u nas też niedlugo tak będzie, tylko jak dla mnie kobieta która usuwa dziecko powinna byc poddana sterylizacji i nie móc juz nigdy zajść w ciążę. To powinna byc decyzja na całe życie.

Gość haskiik
Są kraje, w który aborcja jest traktowana jak "normalna" metoda antykoncepcyjna. Np. w Chinach - do 9-tego miesiąca spokojnie można (czasem należy wręcz jeśli nie było urzedowego pozwolenia na ciążę) usunąć dziecko. Myślę, że to tez kwestia charakteru i wrażliwości. Dla jednego to będzie jak usunięcie zęba, dla drugiego to będzie ogromny wyrzut sumienia.

ale co was to obchodzi? znacie historie tych kobiet? to ze nie szlochaja ani nie narzekaja, nie znaczy ze tego nie przezywaja moze cos nie tak bylo z ta ciaza? moze wynik gwaltu? moze ich nie stac na dziecko? przestancie oceniac kogos po tym jak sie zachowuje w tej sytuacji nie znacie historii wiec sie zamknijcie i tak, jestem wulgarna, bo co z tego ze parawan, jakbym wiedziala ze ktos slucha co ja mowie albo z czego sie smieje to by dostal! kazdy moze miec wlasne zdanie, ale nie oceniajmy przez pryzmat samego siebie, bo ja bym sie inaczej zachowywala

Takw UK z tego co weim pelen legal, famakologicznie i zbiegi - nie wiem ale w drastycznych przypadkach nawet do 24 tc- szok co ?

Gość haskiik
agnieszka, czyżby uderz w stół a nożyce się odezwą? współczuję...

a co wy mnie pytacie co ja uwazam? to autorka zalozyla temat i mam prawo to skomentowac nie spodobalo mi sie to, wiec to napisalam tu na kafe nie mozna nikogk skrytykowac? miec inne zdanie? ah bo to aborcja racja, kazdy powinien byc przeciw niewazne jaka jest przyczyna aborcji. aborcja jest be

Gość blondyneczkamałaa
ale jakim trzeba być człowiekiem, żeby traktować zabicie własnego dziecka jak wyrwanie zęba ? tu jest problem. ja sama nie jestem wielką przeciwniczką aborcji - sama bym się jej poddała gdy życie, zdrowie moje lub dziecka było zagrożone ALE równocześnie wyobrażam sobie jaki byłby to dla mnie horror. co się na tym świecie dzieje :o

ale ludzie zrozumcie to co wy uwazacie za tragedie, dla kogos moze byc norma czemu tak wszystkich porownujecie do tego jak wy byscie sie czuli? mozee przezywaly to w srodku, skad wiecie? bylyscie tam?

Gość czytam bo lubię
Ale nikt ich nie ocenia indywidualnie, tylko wyrażamy swoje zdanie, dla nas jest to zabicie dziecka. nie do pomyslenia. jeżeli dla ciebie Agnieszko jest to normalne to gratuluję podejścia. N pewno te wszystkie kobiety były zgwałcone i biedne- sama je w ten sposób oceniasz a nam zarzucasz... brak odpowiedzialności, puszczanie się na prawo i lewo, egoistyczne podejście dożycia- tzreba odpowiadać za swoje czyny a nie iść na łatwiznę. skoro decydują się na sex to są chyba dorosle i są w stanie urodzić dziecko. A dokonując aborcji zabijają je, swoją część.

Gość 384945905005
jak tabletka poronna nie poskutkuje, to zawsze zostaje śliski kocyk! decyzja należy do matki i ojca - czy chcą by ich dziecko żyło, czy nie. Już dajcie spokój!

Gość PUDELSSSSS
Agnieszka masz straszny problem ze soba współczuję, mam nadzieję, że matką nie ejsteś i nigdy nie będziesz. Tyle w temacie.

Gość blondyneczkamałaa
nosz kurva oczywiście że dla wielu bab zabicie swoich dzieci może być normą, pewnie. ale co takie babiszcza sobą reprezentują ? akceptujmy wszystko, wszystkie dewiacje i zbrodnie - przecież ktoś może myśleć inaczej !!! hurrra

haha puszczanie sie na prawo i lewo :D siedzisz im pod lozkiem? nie znasz tych kobiet a juz wydajesz opinie to ze ktos nie zachowuje sie tak jak ty albo jak norma przyjela, nie znaczy ze tego nie przezywa i tak racja kazdy moze miec wlasne zdanie wobec aborcji, wobec tego jak one sie zachowuja ja mam takie zdanie i zostalam skrytykowana ja autorki nie krytykuje, szanuje ze tak uwaza. ale krytykuje ja za podsluchiwanie i za ocenianie.

SOKOJNIE - moje poglady na aborcje nie sa bardzo radykalne - nie chodzi mi o sam fakt ( nic milego wiedziec ze za 10 mi 7 dzieci bedzie zabitych ) - ale o ich podejscie do zabiegu - dokladnie jak u kosmetyczki , na kawce u znajomej . Oczywiscie dopuszczam aborcje, ale tu w UK - kazdego stac na dziecko . Antykoncepcja darmowa - mam spirale za darmo - cena w polsc 1000 zl . wiec antykoncepcja nie jest problemem . Wglowach maja siano chyba .

Gość 384945905005
ale nie można czekać zbyt długo, bo potem to juz i sliski kocyk nie pomoże, a i odpowiedzialność karna większa!

rusza mnie bardzo co jakies nawiedzone babsztyle mi pisza, faktycznie zostaje tylko lina i do lasu kazdy moze miec wlasne zdanie, koniec i kropka. to one beda pozniej z tego rozliczane a nie wy. co sie tak burzycie?

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to nie twoje zycie wiec nie przezywaj

mlode to u durne - a ja mam prawo reagowac tak jak zareagowalam na post autorki ale to juz pewnie nie dziala w druga strone ktos ma inne zdanie niz wy i juz zaczyna sie jazganie kazdy niech mysli, czuje tak jak chce. ja was nei wyzywam tylko dlatego ze macie takie zdanie na temat aborcji

Gość lidka_27
Jesli ktoś nie chce dzieci, to czemu się nie wysterlizuje? Jeden zabieg i wooolność na całe życie:)

coz aborcja to nie jest nic dobrego.-ale dla mnie to np. mniejsze zlo. a nerwy roznie sie objawiaja..niektorzy glupawki dostaja, chichocza itd,. a moze trafilas na jakies prymitywy..jednakze nie wrzucalabym do tego wora wszystkich kobiet "szok w szpitalu w UK"- czyli objelas tym cale UK- wszystkie Angielki, Szkotki,Walijiki i Irlandki sa takie. WLASNIE TAKIE. Umieraja ze smiechu przed aborcja..ubaw po pachy. nie to co u nas w Polsce- kraju dobrych ludzi, z wartosciami