Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala kotka

SZOK W SZPITALU W UK

Polecane posty

Gość mali boo
wg moich doswiadczen - najbardziejprawdopodobne jest,zepochodzisz z malegomiasteczka w PL, jestes bardzo religijna, nie umiesz ang. ale chetnie dopowiesz sobie kilka rzeczy zeby poczuc sie lepiej. W ilu miejscACH TRAFILAM ? ;)

no wlasnie- inna mentalnosc- zaden powod do wstydu i bycia napietnowanym do konca zycia w Niemczech jest tak samo

TY POMYSL TROCH JESLI BYM NIE ZNALA ANG TO JAKIM CUDEM OGADALA BYM SIE Z LEKARZM - NA MIGI , DZEWCZYNO TLUMACZE SA TYLKO W URZEDACH TELEFONICZNIE .

a ja nie lubię takich płytkich uogólnień "w Polsce się rodzi z partnerem a w UK usuwa" - na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? podsłuchałaś coś podczas przypadkowej wizyty w szpitalu i dobudowałas do tego międzynarodową teorię :o to, że aborcja jest w Polsce nielegalna, nie znaczy wcale, że się jej nie przeprowadza i radziłabym spojrzec na statystyki zanim skrytykujesz, bo tak jak sama powiedziałaś - w UK jest bardzo dobra pomoc społeczna i kobiety dużo rzadziej decydują się na usunięcie (wręcz przeciwnie, "plaga" nastoletnich matek) i wierz mi w Polsce przy całym wysypie galerianek i sponsoringu, raczej trudno się spodziewac większej moralności, a te które decydują się na aborcję też bardzo często podchodzą do tego właśnie jak do zabiegu u kosmetyczki

ja znam takich ktorzy slabo po angielsku rozmawiaja i sami do lekarza chodza wiec to nie wytylumaczenie poza tym w szpitalach tez sa tlumacze nawet w banku sa, nie mow ze nie wiedzialas. ja sie nie spotkalam z tlumaczem w urzedzie. ale to nie znaczy ze ich nie ma

DZIECZYNY WY CZYTACIE - JESTEM ZA ABORCJA - DZIWI MNIE TYLKO BAK SKREPOWNA W TEMACIE I TYLE . NIE JESTEM KATOLICZKA - BARDZO MI DALEKO DO TEGO JESTEM ZA ABORCJA I W PL MIESZKALAM W LODZI . WIEC WYBACZ LECZ WROZBA SIE NE SPRAWDZILA . OMEN- DLA TEJ CO ZNA ANGIELSKI

Gość mali boo
DZIECKO, PROSZE CIE TYLKO ZEBYS RZUCILA KILKAOMA STRZEPKAMI/ terminami medycznymi ktoreuslyszalas na sali, a ktore pozwolily ci dojsc do wniosku ze to byla aborcja nie umiesz tego zrobic, co dla mnie jest dowodem, ze nie znasz dobrze angielskiego i duzo sobie po prostu dopowiedzialas

TY POMYSL TROCH JESLI BYM NIE ZNALA ANG TO JAKIM CUDEM OGADALA BYM SIE Z LEKARZM - NA MIGI , DZEWCZYNO TLUMACZE SA TYLKO W URZEDACH TELEFONICZNIE . Ale gadasz głupoty, w szpitalach tak jak w przychodniach w UK pracuje dużo polskiego personelu. Moja córka jest pielęgniarką i w razie potrzeby jest też tłumaczem :)

Gość mali boo
i przestan na nas krzyczec tym capslockiem

Gość dalfOlkaTolka
a byłaś w Chinach? bo ja byłam. Przeludnienie Chin to mit, tutaj chodziło o zagrożenie ew. zalewu świata przez Chińczyków o to, że mogą się stać i okazuje się że stali się pewną potęgą gospodarczą, czysto polityczna gra. Byłam w Chinach i naprawdę jest tam dużo miejsca nawet dla emigrantów. To wszystko bajki polityków w które wierzą naiwniaki, takie jak Ty. Wspomniałam o Chinach, tylko w odpowiedzi na post osoby, która pierwsza o nich wspomniała, jako przykład, gdzie do aborcji kobiety podchodzą jakby to nie było nic takiego. To kłamstwo. Tyle ode mnie.

dla cebie brak skrepowania, ale ocenilas je jako najgorsze na swiecie ty se krepujesz przy wizycie na basenie, a ktos tam moze latac na golasa w przebieralni i sie nie wstydzi

NIE NIE WIEDZIALAM BO NE MUSIALAM GO MIEC- SKORO TAK PISZESZ TOPEWNO SA.- WDZE ZE TEMAT SIE ZMIENIL - CZY AUTORKA ZNA ANGIELSKI??????????????? ODPOWIEDZ TK ZNA MIESZKA W UK WIELE LAT - MIALA TO SZCZESCIE - MAMUSIA DOSTALA KONTRAKT W UK .

haha znasz angielski bo mieszkasz wiele lat w uk? znam takich ktorzy mieszkaja 8lat czy 12 a mowia gorzej niz dzieci w podstawowce wiec znowu lipa. nie umiesz napisac zadnych konkretow, o to co cie dziewczyny pytaja, akies zwroty medyczne? nazwy lekow? a moze bylas obecna tez przy usuwaniu ciazy, moze stalas z boku ze wiesz ze to akurat aborcja byla? no bo skoro tam taki brak skrepowania, to moze cie wpuscili

w Chinach nie ma wolnosci..kobiety sa czesto ZMUSZANE do aborcji morduja Tybetanczykow, zarazeni HIV nie otrzykuja pomocy medycznej, obozy koncentracyjne sa pelne.... co to ma wspolnego z nasza Europa? napisal ktos, ze chce zmuszac kobiety do aborcji?

Gość mali boo
zna angielski i nie potrafi rzucic kilkoma terminami, ktore uslyszala na sali a ktore pozwolily jej stwierdzic ze 7 pacjentek czekalo w kolejce na aborcje? w takim razie za przeproszeniem g...wiesz i nie tworz mitow Nie mowie, ze sytuacja jest calkowicie niemozliwa - twierdze tylko, ze nie znasz dobrze angielskiego i stworzylas sobie cala historie w swojej chorej glowie spadam stad , bo szkoda czasu na takich ludzi

Gość jaskmineeeee
agniecha, przestań rzucać sie i miotać na internetowym forum, wyjdź z domu, odetchnij świeżym powietrzem i zajmij się czymś pożytecznym dobrały się te tolerancyjne, akceptujące inne zdania, delikatne kobietki i prują się, wykłócają w internecie - PORAŻKA!

Gość llSamiKafe
bez sensu się przyczepiłyście to tej jej znajomości angielskiego :P jakby nie wiedziała, a chciała na siłę udowodnić, to nawet w necie mogłaby sobie teraz znaleźć jakieś słówka i co? :D bez sensu, naprawdę wystarczy średnia znajomość angielskiego, żeby się zorientować o co chodzi lekarzowi. Po co miałaby zmyślać?

Gość mali boo
ODPOWIEDZ TK ZNA MIESZKA W UK WIELE LAT - MIALA TO SZCZESCIE - MAMUSIA DOSTALA KONTRAKT W UK . buahaha, ile masz lat 16, ze musisz sie podpierac mamusia na kontrakcie? :D to ze mamusia dostala kontrakt nie jest dowodem , ze znasz dobrze ang. dowod by byl jakbys napisala kilka zwrotow ktore uslyszalas na sali a jawnie tego jnie umiesz zrobic jestem pewna, zejest tu sporo osob takich jaka ja ktore znaja angielski b. dobrze i moglyby zweryfikowac te twoje delusions

Bardziej malam na myli normana wymiane zdan - nie jestem grzeczna dzieczynka - dosc mam elastyczne poglady - a mimo to jestem zdziwiona . TaK WIEM ZE W POSE JEST PODZIEMIE ABORYJNE - i jestem za legalizacja, ale z glowa . ZA bezplatna antykoncepcja tez.

Gość mali boo
Sami Kafe umiesz angielski? mieszkasz w UK? wiesz cos o tym jak Polacy na podstwie kilku strzepkow slow ktore zrozumieli potrafia stowrzyc calkowicie nowa historie? :D mieszkam tu 5lat, znam swietnie angielski i znam sporo takich historii wiem doskonale jak to dziala

Nie dziwczyno mam 37 lat - mieszkam od 20 roku zycia - jescze polacy mogli mazyc o wyjezdzie legalnym -wiec jak przestaniesz pluc jadem i usilnie wmawiac mi ze nie znam jednk angilskiegi i tak sobie tam siedzialam i wmyslalam glupoty to pogadamy .

Gość kjdhgfhhhhsdkjfii
mali boo, ależ z ciebie frustratka :o

A w ogóle to trzeba było zapiąć focha i wyjść z sali. Obrazić się na szpitale w UK i przyjechać do POLSKI. Tu by cię potraktowano jak księżniczkę: osobna sala, pielęgniarka osobista, lekarz wymoczony w spirytusie z pięcioma specjalizacjami, opieka taka ze jeszcze nie zdążysz pomyśleć a już jest. Później nie miałabyś na co narzekać tylko CHWALIĆ:):)

no wlasnie ty mieszkasz 5 lat - pewno sie juz dorobilas i polskigo zapomnalas - jak widzac -nie na tym polega bycie w uk dziecino . JESLI ang piszesz jak po polsku no to pewno swietnie go znasz .

O tym że tam jesteś długo świadczyć może jedynie fakt że z polskim ci kiepsko wychodzi. Chociaż są i tacy co po roku ojczystego języka zapominają:(

Jezu czlowiek napisze cos - i awantra gotwa- poloska metalnos , i oczywiscie jestem klamczucha i wiesniara i co tam jeszcze . Mali boo - siedzisz na benefitach ?

Gość mvncxmb
Ale to, że w Polsce tępe dzidy paliłyby żywcem kobiety poddające się aborcji reprezentując utopijne oczekiwania, że ludzie będą uprawiać seks dopiero wtedy kiedy będą gotowi na dziecko, a każdy kto wpadnie będzie bohaterem który wychowa dzieciaka na wzorowego obywatela to również totalny absurd i abstrakcja. Dwie skrajności się równoważą jak widać.

Gość ot co ....
a wracając do zasadniczego tematu tego topiku, to chciałam się zapytać jak powinna się zachowywać kobieta poddająca się świadomie aborcji? Płakać i prezentować żałobę? Przecież dokonuje aborcji świadomie, chce tego, to o co chodzi?