Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ubudubu

moneta, potrzebuje pomocy

Polecane posty

to jednak nie to samo, ale herb ten, dzieki, wiele jest warta?

nie powiem, interesuje mnie tylko ile moze byc warta?

STOWARZYSZENIE NUMIZMATYKÓW PROFESJONALNYCH ul. Kartuska 73A, Gdańsk 80-136 Gdańsk

Gość chłodna anka
Chcesz ją sprzedać? Dam Ci za nią 1000zł

czemu? byla wystawiona, poszla za smieszna cene, nie udalo mi sie niestety, mysle ze to moze jakis falsyfikat, dziwny ten herb z przodu, nigdzie nie moglam znalesc takiego

ja wiem co to jest, tzn mam 99% pewności. tylko nie wiem czy nie kancer/ względnie właśnie podróba

osoba ktora to wystawiala sama nie miala pewnosci co to, nie umiala nawet powiedziec czy to zloto, w opisie aukcji jednak tak ją określiła, nie wiem co myślec

jeżeli skancerowany autentyk- to ma wartość kruszcu. ale nie wiem czy to nawet złoto. orginał jest złoty

własnie, widziałam podobną monete była aż żołta, tu nie widać koloru złota. dobra.. pociesz mnie ze nie przegapiłam interesu zycia i bede mogła iść spać spokojnie :P

to raczej szemrany interes. Sam mam bransoletę ze złotych bardzo starych monet. niestety warty jest tyle co złoty złom, bo monety zostały skancerowane, czyli po prostu połączone w idiotyczny sposób. przy takich okazjach lepiej się upewnić. ta moneta to dukat węgierski. powinna być złota:D, ale zawsze lepiej się upewnić- dlatego podałem ci pewny adres

zazwyczaj jestem ostrożna bez obawy :) jeszcze sie nie naciełam.

Gość nie kupuj tego
na allegro gdyby bylo cos wartego uwagi eksperci by to sprzatneli. widac ze moneta ma patyne i inne defekty nie ma PR(wylecialo mi z glowy jak sie nazywa stan zachowania). gdyby byla wartosciowa ktos trzymalby ja w kapslu. monetu zlote bez kapsli sie nie zdarzaja to jakas sciema. pamietaj jedno jak cos jest na allegro i jest napisane ze nie wiadomo czy oryginalne, nie wiadomo czy nowe, nie wiadomo czy dziala to ZAWSZE bedzie podrobione, zepsute i uzywane :D

"pamietaj jedno jak cos jest na allegro i jest napisane ze nie wiadomo czy oryginalne, nie wiadomo czy nowe, nie wiadomo czy dziala to ZAWSZE bedzie podrobione, zepsute i uzywane" Nie zawsze. Idiotów nie brakuje. Zdarzały się ciekawsze rzeczy niż ten dukat. Czasami sprzedający nie wie co sprzedaje. Czasami sprzedaje tzw. słup. A czasami idzie na bezczelnego. Ordynusów nie brakuje

Gość nie kupuj tego
natomiast kopia jest warta 30zl.

Gość nie kupuj tego
mylisz sie tam eksperci przez rssy maja info o kazdej nowej aukcji zaraz jak sie pojawi takie rzeczy znikaja po kilku godzinach. zwlaszcza w takiej kategorii jak numizmatyka. jesli sie tym nie zainteresowali oznacza ze nie warto. w numizmatyce na allegro jest duza konkurencja jest ich bardzo duzo to ludzie ktorzy sie tym zajmuja czesto od 50 lat. nie licz na okazje bo nawet jak sie trafi debil to sprzeda to komus od reki.

Różnie w życiu bywa. Czasami domorosły odkrywca wygrzebie coś z ziemi i można to kupić za grosze...ale niestety raczej na giełdach staroci. Bez zbędnego szumu idzie niemal wszystko. Wielokrotnie widziałem odznaczenia niemieckie ( np: za walki z bandami ), które szły po kilkaset złotych. O innych ciekawostkach nawet nie wspomnę:), bo ten interes zrzesza nie tylko smakoszy i pasjonatów.

ja kupiłam kilka monet czesto w kiepskim stanie za grosze na allegro, sprzedałam z zyskiem, fart? ale trzeba obserwowac nowe aukcje i decydowac sie szybko, czesto zdarza sie ze ludzie robia kiepskie zdjecia, lub po prostu nie maja pojecia lub zależy im szybko na kasie, wtedy mozna kupic nawet poza allegro :)

Gość nie kupuj tego
tak fart. chyba ze kupujesz uszkodzone czyscisz specyfikami i szybko sprzedajesz. sa plyny ktore odnowia monete na dwa miesiace i wyglada idealnie :D pozniej zazwyczaj robi sie filoetowa. byc mzoe tez taka kupiles i szybko sprzedales to wlasnie jest fart. nie wierze w zakup wartosciowej monety za grosze na aukcji ktora trwa dluzej jak 3h.

Gość gość
ja nie wiem co to za moneta