Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja i takinie

Zaawansowana ciąża a golenie miejsc intymnych

Polecane posty

Gość a ja i takinie

Zanim zaszłam w ciążę goliłam się tam, a teraz mam taki busz że głowa boli, przez brzuch nic nie widzę i nie mam szans na wygolenie czy przycięcie, jak sobie z tym radzicie? :P czy po prostu odpuszczacie sobie teraz golenie? :P

Gość MamaFilipkaaaa
Tez sie podlaczam do pytania i podnosze, na razie jeszcze troche czasu do porodu i daje rade, ale coraz trudniej ;)

Nie wyobrażam sobie żeby sobie odpuścić! Ciązą nie ciąża trzeba się czuć komfortowo. Troche wyobraźni i pomysłowości...podpowiem...lusterko jest baaaardzo pomocne:) ;)

Gość Taka jedna Ola
ja do samego porodu radziłam sobie z goleniem- może nie robiłam tego co dwa dni, ale raz w tygodniu na pewno. Słyszałam, że niektórym pomaga mąż lub koleżanka, ale przecież po kilku latach praktyki można sobie samemu poradzić :)

Gość ja sie gole
ja sie gole od poczatku maszynka, bo czuje sie wtedy lepiej, bardziej zadbana. jak urosl brzuch to na wyczucie;) mozesz pomoc sobie lusterkiem albo poprosic faceta o pomoc.

na tzw czuja ;) ale ja jestem dopiero w 25 wiec brzus nie taki znowu duzy :) czasem sie zastanawiam co mi zaslania bardziej...brzuch czy piersi ;) podejzewam ze z czasem jesli bede chciala miec podgolone to bez pomocy sie nie obejdzie ;)

Gość kikirikisrikikiki
jestem prawie 39 tc, przycinam wlosy maszynka.. w lusterku i troche na czuja :P nie chce zarosnac jak malpa :P

Ja się goliłam maszynką do samego finału. Na wyczucie i z lusterkiem

Gość a ja i takinie
No brzmi to wszystko latwo i fajnie- ale własnie wyszłam spod prysznica gdzie próbowałam się wygolić na czuja i dziwnie dosyć mi to wyszło :P w końcu się zmęczyłam tymi wysiłkami i jest trochę przygolona po prostu, ale nie wygolona :D

Gość to i ja cosik powiem
Za każdym razem na wyczucie. Brzuch może nie jest gigantyczny,ale dość szpiczasty,więc skutecznie zasłania. Maszynka jednorazowa,pianka i do akcji ;) Może nie jest idealnie i gdzieś coś pojedynczego zostaje,ale lepiej tak niż wcale.

ja używam bikini perfect- to maszynka elektryczna i lusterka;-) Jakoś daję radę, dla mnie to kwestia higieny i już. Goliłam się wcześniej więc teraz tak samo, choć coraz trudniej jest przez brzuch.

lusterko, golarka i mąż - sukces gwarantowany :D

Gość male ciche
Ja w poprzedniej ciazy pod koniec kupilam sobie spray do depilacji do skory wrazliwej, najpierw wyprobowalam troszeczke, nie powodowal podraznien wiec uzywalam

Gość mklm ;boiftug;mbzxh
Dokładnie,lusterko i jazda:) Mi mój facet próbował jakoś pomóc ale bał się,że mnie potnie hehe więc wzięłam się sama za to:) A byłam "ogromna" przytyłam 36kg ehh... :( ale dałam radę,nawet dwa dni przed porodem się goliłam:)

Gość Ja szłam do porodu
w pełnej fryzurze,nie myslałam o goleniu,teraz tego pilnuję:D

ja sobie troszkę odpuściłam ale ogólnie starałam się żeby to jakoś wyglądało czyli bez buszu:P mężowi bym nie dała bo się boję ale ja od dawna robię to na wyczucie i brak skaleczeń i poprawek też raczej nie wymaga:P ale jak miałam brzuch to zrezygnowałam z paseczka tylko linia bikini i tam gdzie do porodu:P resztę przycinałam:) i tak się wystarczająco męczyłam z goleniem nóg:P

Gość ja kupilam krem do
depilacji miejsc intymnych. Mam swój ulubiony ale są różne. Nasmarowalam się, potrzymalam 15 minut, choć podobno trzeba 5 ale wolę dłużej i starłam wszystko gąbką dokladnie i splukalam wodą, potem umyłam się żelem i bylo po sprawie. Od tego czasu tylko tak robie. Maszynki już nie używam bo mnie podrażniała a krem super działa i wolniej odrastają.

Gość paulana
Do truskawka majowa Powiedz mi jak w ciąży leczyć zapalenie pęcherza? Nie jestem w ciąży ale wiadomo chory pęcherz bez furaginu to jak lato bez słońca. Niewyobrażalne :) tego się boję właśnie. Ciąży i zapalenia pęcherza ponieważ leki są ograniczone :(

Gość paulana
krem do depilacji to koszmarna chemia nie bałaś się o to? To wnika w końcu w skórę.

Gość cuanta maneraaaa
a jaki ten krem dokładnie do depilacji intymnej? możecie polecić jakiś naprawdę skuteczny???

ja choruje na nerki od dziecka i w ciązy jak miałam stan zapalny to lekarz mi przepisywał furagin mówił,że można go stosowć bez obaw.Trzeba chyba uważać tylko 3 III trymestrze o ile dobrze pamietam.A jeśli chodzi o golenia to do samego końca sama się goliłam na wyczucie :)

mi się raz trafiło w ciąży ale lekarz dał mi antybiotyk duomox

je niestety jestem uczulona na penicyline więc mam mały wybór leków

Gość paulana
Czy to nie przypadkiem na penicylinę uczulona była ta dziewczyna z Danii czy Szwecji której skóra schodziła do żywego? Koszmar przeżyła ale udało się jej i żyje:)

a nie wiem nie słyszałam o tym przypadku. Mi w dzieciństwie lekarz podał penicyline chociaz w karcie miałam zapisane ,że jestem uczulona.Skończyło się tak,że miałam zapaść- byłam reanimowana,dodatkowo 4 wenesekcje.Przez przypadek wszczepili mi bakterie e.coli ,które przedostały się do układu moczowego.Spędziłam w szpitalu 4 miesiące miałam 1% na to że przyżyje.Wyszłam z tego ale na nerki choruje do tej pory.Non stop zapalenie miedniczek nerkowych i zwijanie się z bólu

Gość paulana
Co to za lekarz na miłość był.... koszmar.