Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Juan Carlos de Milores

Wiara w Boga...

Polecane posty

Gość cospodobnego
Bardzo wiele. Jezus przez swoją śmierć wykupił Nas od śmierci, zmazał Nasze grzechy...wystarczy przyjąc Go do swojego serca, pozwolić mu się prowadzić...tylko tyle i aż tyle... Nikt nie ostał by się przed Bogiem, zbyt grzeszni jesteśmy. Dzięki Jezusowi nie musimy się już obawiać niczego, ponieważ zostaliśmy wykupieni :)

A wiec teraz z ksiazki naukowej "w tej kwesti nie musimy wierzyc na slowo chrzescijanom, sami Rzymianie maja bowiem w swoich zapiskach czlowieku o imieniu Jezus. Krotko mowiac na tyle na ile pewne jest cos co dzialo sie 2 tysiace lat temu, mozemy stwierdzic ze miedzy 26-36 rokiem istnial czlowiek imieniem Jezus, ktorego wyznawcy sprawali klopot Rzymianom"

Gość cospodobnego
Wyobraź sobie, że jesteś wszechmogący, możesz stworzyć co tylko chcesz. Jesteś również pełen miłości - dlatego postanawiasz stworzyć istotę doskonałą, żyjącą w doskonałym świecie stworzonym przez Ciebie. Jednak czy taka opcja jest do końca fair wobec owej istoty? Przypomina to trochę teatrzyk, w którym Bóg kieruje ludźmi jak marionetkami. A Bóg tego nie chce. Postanawia więc dać ludziom wybór (przy czym ostrzega ich) - czy chcą zostać z Nim w Raju, czy wybierają wolność. Wiadomo co ludzie wybrali, nie sami zresztą. Konsekwencją tego wyboru jest grzech, który rozpanoszył się po calym świecie. Jedyną możliwością przywrócenia pierwotnego stanu była odkupieńcza śmierć Jezusa, doskonałego człowieka...tak jak odrośl Adamowa żyła w grzechu, tak przez Jezusa wszyscy stali się czyści Dlaczego więc Bóg pozwala na zło? wszystko to co złe, jest konsekwencją wolnej woli człowieka... Taka kolej rzeczy była od początku Bożym planem,ale niewielu jest w stanie ogarnąć dlaczego. To wymaga wiedzy i otwartego serca

Gość mam pytanie. jeśli
Jezus przez swoją śmierć wykupił Nas od śmierci, zmazał Nasze grzechy... to dlaczego umieramy i mamy grzechy?

Gość cospodobnego
Bo mamy wolną wolę...nikogo nie można zmusić aby wierzył, czynił dobrze itp...Jezus przyszedł na Ziemię aby objawić Nam miłość Boga i ponieść zastępczą ofiarę za Nas, ale od Nas zależy czy to przyjmiemy. To jest właśnie miłość. Dopóki żyjesz, masz szansę...

Glixe Glixe@tlen.pl'; Religi bylo wiele wiekszosc upadla, och jak ja czekam na ten dzien kiedy nie bedzie zadnej religi, życzę powodzenia ,ale Cię zasmucę bo się nie doczekasz ,macie wiele pytań to może poczytajcie sobie Biblię

Gość cospodobnego
Glixe, nie boisz się śmierci?

więc po co te pytania? nie wierzysz twoja sprawa ,znam kilku małoletnich uważających się za ateistów żal patrzeć na te dzieci

Gość wytlumacz
" A jaki masz argument na to, że Jezus wypełnił wszystkie proroctwa o Mesjaszu zapowiadane w Starym Testamencie? Przypominam że Stary Testament był znany zanim Jezus się pojawił " a wytlumacz dlaczego tak wiele czesci Nowego Testamentu jest zakazanych?? ja wierze w Boga ale w kosciol nie wierzylam nigdy i chodzic tam nie bede. Nie mam bierzmowania,moje dziecko nie ma chrztu i nie przyjmie,zadnego sakramentu,bo dzis sakramenty sw. sa przez ludzi (KSIEZY)sprzedawane.Nie ma wiec powodu dla ktorego mialabym uczestniczyc w tej calej koscielnej farsie,a juz tymbardziej nie bede przykladac reki do ich grzechow wagi najciezszej. Tam jest najwiecje zla. Ja sobie moge z Bogiem poromawiac patrzac w slonce. Jezus sie modlil w ogrodzie.

Gość cospodobnego
Wyobraź sobie, że ja nie wierzę dlatego, że mi tak rodzice kazali...zresztą taka wiara to nie wiara. Wierzę bo zetknęłam się z ogromem Bożej miłości a kto raz tego doświadczy, nie przejdzie obojętnie. Obejrzyj sobie świadectwa ludzi nawróconych, polecam np. to: http://www.youtube.com/watch?v=s01DnlRBN9s Ten koleś raczej nie wygląda na kogoś, kto mógłby mówić takie rzeczy. A jednak... Życzę Ci owocnej drogi do Boga, mam nadzieję, że spotkamy się kiedyś w tym lepszym świecie. Trzymaj się!

Gość cospodobnego
Jest już późno a wcześnie rano wstaję:) Jeśli miałbyś ochotę kiedyś o tym pogadać, napisz na gg: 8705174. Jestem otwarta na rozmowy:) Jeśli nie masz gadu, napisz meila: kima4@op.pl. Pozdrawiam Cie serdecznie:)

nie ma czegoś takiego jak nakaz wiary,w każdym razie w moim domu,wiara polega na tym,że nie potrzebne są nam argumenty ,moje dzieci mają wszystkie sakramenty ,chodzimy razem do kościoła bo tego chcemy ,jeśli się komuś ksiądz nie podoba to może zmienić kościół

Gość tygrysek xxxx
teraz jesteśmy tu i teraz ok. Ale jeśli jesteśmy, to kim lub czym byliśmy wtedy gdy nas nie było ??? Myślę o tym i dochodzę do jednego wniosku BYLIŚMY, JESTEŚMY, BĘDZIEMY E N E R G I Ą

Gość tygrysek xxxx
Wszystko co nas otacza - absolutnie wszystko jest Energią. Cała rzeczywistość jest energią

Gość wytlumacz
kosciol zawsze sie wszedzie wcina. Maja jakies swoje tajemnice w tym watykanie. Cholera wie co tam maja. Nie ufam tej instytucji,bo wykorzystuja ludzi,a Bog nie tego chcial chyba. Nawet jak sie okazalo,ze ziemia jest okragla nie plaska to kosciol sie sprzeciwial. maja chyba za zadanie trzymac nas w zacofaniu i tak naprawde oddalaja nas od Boga. Wielu ludzi Boga interpretuje jako starego dziadziusia z dluga siwa broda. Tak na religii nam do glow wkladano,nawet z obrazkow w katechizmie pamietam.uczyli o czyms o czym sami nie maja pojecia,bo Bog nie jest istota ludzka i czyms co mozemy wogole pojac. Jest istota nieskonczenie doskonala. Nie wiem moze to jakis Boski pierwiastek,ktory trzyma to wszystko w kupie,caly wszechswiat. Moze to jest to wlasnie to czego nie jestesmy w stanie ogarnac rozumem. Moze powinnismy sie bardziej skupic na byciu po prostu dobrym niz na ciaglych modlach i spowiedziach. Te modlitwy tak was pochlaniaja,ze zapominacie o wszystkim czego tak naprawde Chrystus nauczal.

Te modlitwy tak was pochlaniaja,ze zapominacie o wszystkim czego tak naprawde Chrystus nauczal. a skąd takie wnioski? ja chodzę do kościoła słuchać słowa Bożego a nie co ma kościół sam w sobie do powiedzenia

jest jeden Bóg i tak uważają chrześcijanie ,Jezus jego matka i inni święci nie są uważani za Bogów

wiesz jak by się człowiek nad wszystkim tak zastanawiał to by mu wiele w życiu nie zostało,ja wierzę w jednego Boga a święty to po prostu ktoś pod Bogiem,i to nie przeszkadza,że się do nich modlę tak mi się lepiej żyje z moją wiarą

ja się tak bardzo w to nie zagłębiam,ja za świętych uważam tych o których czyta się na mszy z pisma świętego a ,że kościół nadaje świętość innym ludziom no cóż nic się na to nie poradzi i dlatego nie przestanę przecież chodzić do kościoła