Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Juan Carlos de Milores

Wiara w Boga...

Polecane posty

Gość Kamila Brandenburgia
No jakoś nikt nie chce z Tobą gadać, 17-letni gejusku spragniony penetracji analnej, Glixe!

Gość RYBABEZOŚĆI
glixe-ja powiem szczerze,że ja wierzę w Boga.Wierzę bo tak mi się lepiej żyje.Ale co do kościoła to masz w 100 proc. rację!!!!!!!!!! Dlatego wcale tam nie chodzę.Bo uważam ,że kościół to jedna wielka sekta.Ludzie przychodzą tam "modlą się" na jedno kopyto a księża zbierają za to kasę.Dla mnie kościół to skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli nie zanudzę to przytoczę pewną sytuację. Parę lat temu ,kiedy były wielkie powodzie w kraju,wszyscy przeżywali i współczuli lodzą którzy stanęli twarzą w twarz z nieszczęściem jakie ich spotkało.Jedyne co dla nich można bylo zrobic to -zbiórka pieniążków. I tak się właśnie stało. Ksiądz poprosił o datki na powodzian. Ludzie dawali kto ile mógł. Moja babcia wrzuciła 100 zł. Bo tyle chociaz chciała pomóc. Msza zbliżała się ku końcowi. A batman ,sirściuch jebany wyciol z tekstem, A teraz przed kościołem będą stali ministranci z puszkami do których będzie mozna wrzucać datki na powodzian.Wierni zrobili oczywiście aferę ,że jak on tak mógl zrobić.No ale podejrzewam,że ksiądz na chrysti liczyl kasiore i śmial się ....Od tamtej pory olałam kościół Dziękuję:P

Gość tanatos2012
a moja wiara to tak jakby pogranicze ateizmu agnostycznego i deizmu agnostycznego

Gość studentkaaaaaa
Ja jestem aktualnie gdzieś pomiędzy ateizmem i agnostycyzmem. Jeśli chodzi o kościół to oczywiście powiem tak: ChWDK (jeśli pamiętacie słynne HWDP to wiecie co miałam na myśli ;) )

Gość .JJJ.
ej mam to w duupie

Gość cospodobnego
Glixe, skoro nie wierzysz to po co piszesz? Żyj pelnią życia...a wierzącym daj spokój

Gość ostatni moheranin
jest wiele dowodów na to ze bóg istnieje jezus zmartwychstał no całun turynski \CAŁUN TURYŃSKI NOWE ODKRYCIA http://www.youtube.com/watch?v=P1jxXGTTx6A zanim zaczniesz pisac to obejrzyj ten film strony obalające ewolucjonizm 100 powodów dla których ewolucja jest głupia http://stwarzanie.wordpress.com/2009/05/03/film-100-powodow-dla-ktorych-ewolucja-jest-glupia/ http://www.inteligentny-projekt.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=138

Gość cospodobnego
A jaki masz argument na to, że Jezus wypełnił wszystkie proroctwa o Mesjaszu zapowiadane w Starym Testamencie? Przypominam że Stary Testament był znany zanim Jezus się pojawił

Gość cospodobnego
Stary Testament powstawał w ciągu wielu wieków, najstarszym tekstem w nim zawartym jest Pieśń Debory z Księgi Sędziów, spisana w XII w. p.n.e. Cały kanon Starego Testamentu został ustalony pod koniec I w. n.e. Znanych jest kilka teorii co do wyboru ksiąg kanonicznych uważa się np., że do kanonu weszły tylko te teksty, w których powstaniu dopatrywano się interwencji Boga. Długotrwały proces formowania kanonu ST rozpoczął się w 622 p.n.e., kiedy król Jozjasz wprowadził reformę religijną. Stary Testament był już w starożytności tłumaczony na grekę. Najstarsze tłumaczenie to Septuaginta, zostało ono zapoczątkowane w Aleksandrii w połowie III w. p.n.e. i miało być stworzone dla istniejącej tam gminy żydowskiej. Według legendy przekładu dokonano na polecenie faraona Ptolemeusza II Filadelfosa, który chciał zapoznać się z prawem żydowskim. Na rozkaz kapłana Eleazara 70 mędrców żydowskich przetłumaczyło księgi w ciągu 70 dni. W rzeczywistości przekład kolejnych ksiąg trwał ponad 100 lat.

Gość tanatos2012
ale chyba wiesz, że jeśli teoria bb mówi prawdę, to ktoś/coś musiał ten wszechświat stworzyć

Gość cospodobnego
Ten dzień nie nastąpi...za to nastąpi inny i nie będzie miły dla wielu Glixe ile masz lat? Mniemam, że niewiele...

Gość ostatni moheranin
tak szybko obejrzanej film ze nadal twierdzisz ze to prześcieradło to jesteś idiota

Gość tanatos2012
ale ktoś/coś ten wybuch musiało zapoczątkować

Gość cospodobnego
Wszystkie religie są kłamstwem, poza chrześcijaństwem...dlaczego? Z wielu powodów: 1. Istnienie Jezusa jest udowodnione, pisał o nim m.in Józef Flawiusz 2. Jak wspomniałam Jezus wypełnił wszystkie Starotestamentowe proroctwa, poczytaj sobie np. o Izajaszu, kiedy żył i kim był 3. Także proroctwa dotyczące czasów ostatecznych wypełniają się co do słowa, polecam dokument Proroctwa Daniela na YT. 4. Jezus umarł za grzechy całego świata, Twoje także. Nie było innego sposobu aby wykupić grzechy ludzkości. Czy możesz sobie wyobrazić większą miłość od tej, jak ktoś oddaje swoje życie za innych? I to jeszcze w tak hanbiący sposób... 5. Zmienił życie mnóstwa ludzi. Przypadek? Polecam ten krótki filmik... http://www.youtube.com/watch?v=8nWCsVudn5U

Gość tanatos2012
wiem, że na wiki pisze, że bez sensu jest mówienie, co było przed, co nie zmienia faktu, że było, w momencie bb powstała czas, przestrzeń i materia, ale dla naszego wszechświata, takie jakby lokalne można powiedzieć

Gość mam pytanie. jeśli
Jezus umarł za grzechy całego świata, Twoje także. Nie było innego sposobu aby wykupić grzechy ludzkości. Czy możesz sobie wyobrazić większą miłość od tej, jak ktoś oddaje swoje życie za innych? I to jeszcze w tak hanbiący sposób... to co zmieniło się w związku z tym?

Gość tanatos2012
ja nie wierzę w mitologie itp, ja jestem zwolennikiem teorii strun

Gość cospodobnego
Zeus nie umarł za ludzi...nie ma mocy zmieniania ludzkich serc a Bóg jest wszechmogący, jest twórcą wszystkiego - stworzył ludzi, dał im rozum i wolną wolę, aby z nich mądrze korzystali...nie skorzystali, niestety...