Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla emigrantka

Czy ktoś sie orientuje w kwestii standardy zycia w USA?

Polecane posty

Gość przyszla emigrantka

Zakladajac hipotetyczna sytuacje, ze posiadamy obywatelstwoamerykanskie, to jak dlugo szuka sie pracy i jak wyglada standard zycia?

Lepiej nawet nie próbuj:P.Tam jest pełno trąb powietrznych,robi się "wolność" jak w Korei Północnej i nie wiadomo kiedy wybuchnie superwulkan Yellowstone:P.No i poza tym w żarciu jest tam jeszcze gorszy syf niż w Polsce:O.

Gość tragedia z tymi ludzmi...
no z obywatelstwem to: wykladaja czerwony dywan na lotnisku, od razu dostajesz samochod, dom i zajebista prace i juz o nic nie musisz sie martwic.LOL:D

Gość a skad obywatelstwo?
zeby je dostac, trzeba mieszkac iles tam lat w usa. Moze chodzi ci o zielona karte? Nie mieszkam teraz w usa, ale bylam tam 12 razy :)

Gość nie ma roznicy ze masz obywate
jesli nie znasz dobrze jezyka, nie masz doswiadczenia zawodowego, amerykanskiego wyksztalcenia to w szukaniu pracy nie ma roznicy czy masz obywatelstwo, green card czy pozwolenie na prace.

Gość aesee
standard mniej wiecej taki sam jak w Europie zachodniej

Gość przyszla emigrantka
ludzie ja nie pytam o mozliwosc podjecia tam pracy, tylko o standard ludzi tam zyjacych przy zalozeniu, ze pracuja na kasie w sklepie

Gość Taka Anka)))
a skad obywatelstwo? zeby je dostac, trzeba mieszkac iles tam lat w usa. Moze chodzi ci o zielona karte? Nie mieszkam teraz w usa, ale bylam tam 12 razy Nie, nie musisz mieszkac w USA, wystarczy ze sie tam urodzilas jak ja i obywatelstwo zyskujesz automatycznie.

Gość pisze sobie
na kasie w sklepie duzo nie zarobisz, wierz mi za takie pieniadze ciezko by ci bylo sie utrzymac, zapomnij o mieszkaniu, jedynie pokoj do wynajecia. Standard zycia jak ktos pisal jak w krajach zachodnich.

Gość Mc Ella[444555]
Jest wspaniale.Musisz tylko wierzyć w siebie.Otwórz działalność gospodarczą tak jak Ja! Zbieraj butelki i puszki na terenie Venice Beach/Santa Monica Pier. Zobaczysz szybko że Twój American Dream się spełni!!:):)🌻❤️