Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilaD

Starania o ciąże

Polecane posty

Gość KamilaD

Witam dziewczyny. Staram sie o dzidze. 28,29 kwiatnia miałam owulację . Jestem strasznie niecierpliwa więc zrobiłam test 6 dni po owulacji wczoraj i dzisiaj rano i wszystkie negatywne. Czy są kobitki,którym test 10 a a nawet wiecej dni po owulacji nie wykazał ciążya w niej już były? Byłam tez dzisiaj u ginekologa, ale jest za wcześnie aby coś wykrył. Pytał mnie czy czesto odczowam potrzebe oddawania moczu i czy mam mocne upławy...niestety żadne z tych objawów ...juz trace nadzieje Podzielcie się ze mna czy też tak miałyście?

Gość A weź zrób sobie betę
Już powinna wykryć ciążę.Tylko taka niecierpliwość to nic dobrego :P. Lekarz dziwny bo po co takie pytania zadaje?Przecież wcale nie musisz sikać na potęgę czy mieć dużo śluzu.Możesz być sucha.Na ten moment żaden objaw nie potwierdzi ci ciąży.

Gość przecież nawet jeśli
jestes w ciąży, to stanowczo za wcześnie żeby wykryły ja testy ciążowe oraz ginekolog. Test wykryje ciążę najwcześniej 7 dni od zapłodnienia, a nie od owulacji, a ginekolog czasami do 8 tyg. nie może zobaczyć zarodka, wiec cierpliwości

Gość KamilaD
w takim razie ile dni od owulacji moge zrobić test ciążowy? Nastraszył mnie ginekolog tym sluzem i siusianiem tymbardziej, ze sie naczytałam o tym jak dziewczyny odrazu miały różne objawy, mnie nawet piersi nie bolą

Gość miszkowata
Zrób test ok. 16 dni po owu. Testy wykrywają hormon ciążowy w momencie zagnieżdżenia zarodka w macicy, a nie w chwili zapłodnienia komórki.

żeby test był wiarygodny, robi się go w dniu spodziewanej miesiączki, ale wtedy tez może Ci nie wyjść druga kreska- mi po tygodniu spóźnienia wyszła druga ledwie widoczna, dopiero po 10 dniach od dnia spodziewanej miesiączki była wyraźna. Nie nakręcaj się niepotrzebnie, bo to Ci nic nie da, a czasami wręcz przeciwnie.

Gość A weź zrób sobie betę
Nie patrz na inne dziewczyny bo większość to wymysły a że akurat zaszły w tym samym czasie to się zgrało.A pewnie co miesiąc miały objawy ciążowe:)Test rób najszybciej w dniu miesiączki z rana.Ale tak jak pisałam możesz pójść na betę.Jest dokładna i daje 100% pewności.No i szybciej wykrywa ciążę niż zwykły''sikaniec'' :)

Gość KamilaD
Dziekuje dziewczyny!! Nawet nie wiecie jak podniosłyście mnie na duchu!! Pon paru wolywadniach napisze wam czy bbeda dwie kreski :) 3 majcie kciuki!!:*

zycze Ci powodzenia, ale jak juz pisałam wcześniej- nie nakręcaj się niepotrzebnie, bo z tego niestety nie ma nic dobrego- wiem z własnego doświadczenia, a jak podejdziesz do sprawy na luzie to bedzie sukces ;)

Gość KamilaD
Właśnie wiem tylko jak nie jestem zajeta to zaraz wchodze na różne fora i czytam , sama się nakręcam. Dziwne jest tez to,że lekarz mimo ze mu mowiłam ze 28 kietnia miałam owulacje to ten mi przepisuje tabletki na wywołanie okresu twierdząc,że szkoda czasu. Fakt okres powinnam dostać 25 kwietnia ale musiał mi się cykl opóźnić skoro 28 dopiero byla owulacja (bolały mnie jajniki i test owulacyjny mi wykazał) Jak mu raz jeszcze przypomniałam o poźnej owulacji to powiedział" No dobra to niech sie pani jeszcze 10 dni wstrzyma i jak po 10 dniach test nie wykryje ciąży to wywołujemy okres" dziwne podejście

podobno testy sa najpewniejsze jak zrobimy je rano i dzien po spodziewanej miesiączce, jeżeli nie chcesz czekać pozostaja ci testy beta HCG ok 30-40zł (laboratorium)

Gość KamilaD
Tak tylko, że ja okres powinnam mieć 25 kwietnia ale że cały cykl mi sie opóźnił bo dopiero 28 kwietnia miałam owulacje. Jak mam teraz liczyć 2 tygodnie od owulacji zeby dostać okres? i wtedy robić test? to za jakies 4 dni.

Gość KamilaD
a z tym badaniem nie mam narazie możliwości :(

Gość KamilaD
bynajmniej przez 4 dni bo pracuje w takich godzinach że nic nie załatwie

Gość miszkowata
Tak, po dwóch tygodniach od owu możesz zrobić test, ale nie jest powiedziane, że już wyjdzie ciążowo (o ile będziesz w ciąży).

miałam identycznie jak ty, tyle że owulacje miałam 28 marca i tego też dnia zadziałaliśmy. wiedziałam że się udało. 11/12 kwietnia zaczął pobolewać mnie brzuch i piersi. 14 i 15 kwietnia zrobiłam 2 testy, które wyszły pozytywnie. lekarka potwierdziła ciążę. u mnie też była późna owulacja. trzymam kciuki.

Gość KamilaD
Betaze1 Oby bylo tez tak u mnie:) A robiłaś wcześniej testy czy tylko 14 i 15?

nie robiłam wcześniej testów, tylko 14 i 15 kwietnia. to moja 2 ciąża(mam już synka), więc wiedziałam co i jak i te bóle. Zresztą działaliśmy w owu, więc szansa była spora. nie wiem jak to było ale od samego poczatku wiedziałam że się udało. Kamila, nie myśl tyle o tym, poczekaj trochę i wtedy zrób test, ewentualnie mozesz zrobić bete - powinna coś wykazać już. trzymam kciuki i życzę abyś Ty też tak miała jak ja

Kamila, co u Ciebie? Jak samopoczucie, robiłaś kolejny test? Ja w piątek ide do lekarki i być może zobaczę już mojego maluszka. Na poprzedniej wizycie było widać jedynie woreczek ciążowy. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Odezwij się, pozdrawiam gorąco.

Gość KamilaD
Dziewczyny!!!! Jestem w szoku:) Dzisiaj jest termin mojej miesiączki no wiec zrobillam test....patrze, patrze a tu cyk po minucie 2 kreseczka ale bardzo nie wyraźna no wiec juz pełna optyizmu i emocji zrobiłam 2 test a tu to samo , może kreseczka troche bardziej wyraźna:) Teraz juz tylko zostaje mi czekac z 2 tyg zeby srawdzic u ginekologa...:) Mam nadzieje ze te jasne kreseczki to dowod ze moja fasolka juz sie rozwija!!:D

Gość KamilaD
betaze1...kochana w sumie samopoczucie mam bardzo dobre. Jedyne co bym mogla podpiąć pod objaw to,że od 2 dni byłam senna ale w sumie taka pogoda, parówa straszna że nie ma co sobie wmawiać objawów:) Kurcze na saune często chodzę i chyba muszę przestać bynajmniej narazie. Mam nadzieję,że sobaczzysz swoje maleństwo i usłyszysz bicie serduszka :)

Oj pozostaje tylko pogratulować. Moje kreski na testach też były słabo wyraźne. Teraz odpoczywaj i zero stresu. Jeszcze raz gratulacje. Można powiedzieć, że nasze historie były podobne, he he.

senność to jeden z objawów. w pierwszej jak i obecnej ciąży spałam na stojąco. super, wierzyłam że się wam uda, czekałam z niecierpliwością na rozwój sytuacji. a mój kochany synek właśnie się porozbierał, lata po mieszkaniu na golasa z zegarkiem w ręku.masakra nie mam już siły. saune sobie na razie odpuść.

Gość KamilaD
Dziekuje!! Super , ze juz sie postaraliście o rodzenstwo dla syneczka:) Tez bym chciala miec 2 dzieci:) mam nadzieję,że bedziesz mnie informować jak przebiega Twoja ciąża jestem strasznie ciekawa i 3 mam kciuki!! rzeczywiscie nasze sytuacje są strasznie podobne:) Tylko miesiac rożnicy :) Myślę, że jak wszystk bedzie szło dobrze to będę informować na bierząco o objawach itp :) Teraz wydaje mi się jasniejsze to , że tak nagle się przeziębilam mimo że 3 tyg temu dopiero co byłam przeziębiona. Chyba poprostu trochę organizm jest osłabiony. Kochana powiedz mi jeszcze czy już wiesz czy jakieś witaminki moge brac? Od miesiąca iore folik :)

Oboje stwierdziliśmy że najwyższa pora na dzidziusia, poki jestem jeszcze "świeża" z opieką nad dzieckiem. różnica wieku będzie 3 lata, więc nie duża. pewnie że będę Cię informować co i jak z ciążą. Twój topic dodałam do ulubionych. Kamila, skąd jesteś i ile masz lat?

ja nie biore żadnych witamin, tylko kwas foliowy. mamy wiosnę w sklepach tyle pysznych nowalijek, po co łykać te tabletki - to słowa mojej lekarki gdy zapytałam o jakieś witaminy. Trzeba jeść świeże owoce i warzywa. Ja również 1,5 tyg temu przeszłam przeziębienie, po prostu osłabienie organizmu

Gość KamilaD
Jestem ze Szczecina i mam 23 lata :). W sumie nie dużo, bardzo dużo osób się dziwi, że ja już chce dziecko, że już po ślupie rok itp. ale na co czekac jak sie czuje ze to jest to :D... Moze ma racje z tymi tabletkami, mowią że bardzo dobrze jest pić soki swiezo wyciskane i mysle , że na dniach polece do sklepu i kupię sokowirowke. A Ty skad jestes i ile masz lat? Ja myslałam z mężem zeby tak około 2 lata rożnicy było miedzy dziećmi :)

Ja jestem z Kielc, mam 30 lat. Wiesz, bardzo dobry wybór z tą wyciskarką do soków, super sprawa. Ja mam teraz chwilkę bo młody ma drzemkę więc odpoczywam. coś mnie ciągnie do poduchy, chyba przez tą pogodę. może i ja jakąś drzemkę zaliczę? 23 lata, to moim zdaniem super wiek na rodzenie dzieci. ja teraz trochę żałuję że z pierwszym tak dlugo odwlekaliśmy (jak urodziłam miałam 27 lat), czyli 3 lata po ślubie. pozdrawiam