Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkagwiazdeczka

bol w podbrzuszu. 9 tydzien ciazy

Polecane posty

Gość malutkagwiazdeczka

witajcie. Od wczoraj wieczora podolewa mnie brzuch tak jak na okres ... Nie wiem czy to normalnewiec sie martwie... Jestem w 9 tygodniu ciazy. Doradzcie co mam myslec?

ja też na początku miałam mega bóle...u szczupłych ponoć to norma, nie wiem, jak z Tobą pod tym względem jest... na pewno nie panikuj... a jak się bardzo martwisz to idź i powiedz lekarzowi - ja tak zrobiłam i poczułam się o niebo spokojniej!!! :)

Gość szyszunia346
Na początku bóle są normalnym zjawiskiem, bo się rozciągają więzadła macicy. Jeżeli nie masz plamień, to raczej to :) Dla pewności możesz się skonsultować z lekarzem.

Gość malutkagwiazdeczka
nie nie palmie... Na szczescie ale bol jest dosc meczacy bo calkiem mocny bo taki jak w pierwszy dzien ....

Gość razoda
żadne bóle nie sa normalnym zjawiskiem, ból na @ jest niebezpieczny, nie mogą to być skurcze, rozciąganie wiązadeł to zaden ból, tylko wrażenie ciągnięcia żadnego bólu nie można bagatelizować

Gość szyszunia346
Jeśli Cię niepokoi - skonsultuj, to żadna ujma. Od tego masz lekarza. Mnie na początku też bolała. Czasem łapały takie bóle jakby skurcz łydki, tyle że po bokach brzucha. Nie raz nie mogłam się ruszyć, ale przeszło. Mój lekarz powiedział, że u mnie taka uroda i już. Teraz jestem w połowie II trymestru i mam inne bolączki. Brzuch się rozciąga i też to się czuję, ale inaczej.

Gość polinetta alvarez
razoda - wybacz ale piszesz bzdury!Ból bo brak progesteronu????:D

Gość malutkagwiazdeczka
to moja druga ciaza pierwsza byl aidealna i urodzilam zdrowa coreczke bez zadnych najmniejszych dolegliwosci. A ta... Nio coaz przez pierwsze dwa tygodnie od kiedy wiedzialam o ciazy mialam nudnosci slabo sie czulam malo jadlam bolaly mnie piersi a teraz nic kompletnie nic tylko ten cholerny bol brzucha:P nie wiem co myslec

Gość razoda
polinetta - sęk w tym, ze każdy ma inny próg bólu i ciężko go okreslić i porównać. ktoś może odczuwac cos jako dodtkliwy ból, inna osoba ten sam ból odbierze jak ledwie zauważalne kłócie mam za soba kilka poronień, ostatnie przezyłam całkiem niedawno. Koszmar, nie zyczę nikomu!!!! naprawdę trzeba byc ostroznym

Gość polinetta alvarez
Ból na początku ciąży to najczęściej oznaka rozciagania więzadeł macicy - dokuczliwe jeśli to Twoja pierwsza ciąża. jesli do tego masz plamienie (nie zawsze oznaka poronienia) to idziesz do lekarza dostajesz duphaston i najczęściej jest po sprawie. Jesli jak piszesz plamienia brak to wszystko jest ok - zadzwon zapytaj lekarza. Pod koniec ciąży bole i plamienia to rozwierająca się szyjka ale ito można zachamować. Ważne by być pod opieką lekarza i tyle.

Gość polinetta alvarez
razoda Bardzo współczuję:(

Gość malutkagwiazdeczka
Ja tez wpolczuje:*... Mam nadzieje ze niedlugo uda sie urodzic zdrowego maluszka.*

Gość razoda
każda ciąża jest inna, poronienia także maja różny przebieg, miejmy nadzieję, ze wszystko bedzie ok

Gość malutkagwiazdeczka
ja tez sie tego boje powiem szczerze... Choc z drugiej strony mam ogromna nadzieje ze bedzie dobrze. I te skurcze ala miesiaczkowe nie zaskocza dziecku

Gość razoda
raczej nie, mój wiek nie jest juz odpowiedni do rodzenia dzieci, ostatnia ciąża była totalnym zaskoczeniem, niestety skonczyło się na 10/11 tygodniu, krwiak dostał sie pod kosmówkę, nie mam juz czasu na leczenie i ponowne próby, poroniłam 5 razy, w tym 3 zarodki były zywe, moja macica przeszła zbyt wiele, nie ma już dla mnie nadziei, na szczescie mam już syna, z pierwszego małzenstwa. Z obecnym mezem nie bedziemy nigdy stanowic pełnej rodziny. Moja pierwsza ciąża również byłą książkowa, zadnych bóli, plamien, mogłam skakac i biegac...

Gość malutkagwiazdeczka
rozumiem i jest mi bardzo przykro...

Gość malutkagwiazdeczka
czyli wiekszosc z was uwaza ze te bole sa normalne?... Czyli mam sie nie martwic?

Gość rsethyjhujgf
gdy bol jest slaby, to znaczy czujemy zo cos sie tam dzieje ale nie boli, nie meczy nas to, nie mamy potrzeby brac tabletki przecwbolowej to jest ok gdy bol jest silny, mamy skurcze, bol silny jak na okres to lepiej sie udac do lekarza u mnie skurcze, bol jak na okres oznacaly najgorsze

Gość malutkagwiazdeczka
ja wlasnie czuje tak jakbym miala dostac okres... A wiadomo jak wyglada ten ten bol jest to zniesienia ale na pewno nie przyjemny...

Gość malutkagwiazdeczka
od wczoraj wieczora... Hmmm trudno okreslic ... Co jakis czas lapie mnie silniejszy bol chocby skurcz...

Gość rsethyjhujgf
ja bym poszla do lekarza, moze cos jest nie tak i dostaniesz leki na podtrzymanie a jak wszystko jest dobrze to rozwieje Twoje watpliwosci, jak nie chcesz do prywatnego, to moze na pogotowie?

Gość rsethyjhujgf
sluz nie ma znaczenia, ja poronilam 3 razy, sluz mialam ok do czasu az nie zaczelam krwawic aaaa jak masz nadal objawy ciazowe to nie ma sie co tak bardzo przejmowac :) ale i tak warto spr ten bol, taki bol moze tez byc przy krwiaku

Gość malutkagwiazdeczka
objaw ciazowych nie mam:) w ogle ... mialalm nudnosci mmoze prze pierwsze dwa tyg takie salbe a teraz w ogle... Czuje sie doskonale procz tego bolu...

Gość rsethyjhujgf
wiecej Ci nie pomozemy, mozesz siedziec w domu i sie zamartwiac albo spr co sie dzieje u lekarza na usg Powodzenia i nie stresuj sie, bedzie dobrze

Gość razoda
Ty sie lepiej wybierz do szpitala, zrobią Ci od razu usg i bedzie wszystko jasne

Gość razoda
a to, ze minęły Ci objawy ciążowe to tez nie jest dobry znak, oby nie oznaczał poronienia zatrzymanego, nie chcę Cię straszyć, ale lepiej brac pod uwagę najgorsze niz bagatelizowac, a potem gorzko sie rozczarować

Gość rsethyjhujgf
daj znac po usg, trzymamy kciuki, no przynajmniej ja trzymam :)

Gość razoda
jasne, ze trzymamy :)

Gość malutkagwiazdeczka
to zescie mnie teraz wystraszyly... ja bylam na kontroli tydzien temu i mowilam lekarzowi ze nie mam juz objawow czy to normalne a on ze tylko pogratulowac ze czuje sie pani doskonale i oby tak dalje.P....

Gość rsethyjhujgf
no wszytsko jest ok gdy objawy mijaja i nic nie boli, ale Ciebie boli brzuch i masz czasem skurcze a to juz jest podejrzane moje objawy sa raz a raz ich nie ma ale nie jest tak, ze nie ma ich wcale, mdlosci mniejsze ale cycki jak bolaly tak bola nie chcemy Ciebie straszyc, ale piszemy, ze skurcze w ciazy nie sa normalne, jak masz watpliwosci to zadzwon do swojego ginekologa a najlepiej jedz do szpitala gdyby (tfu tfu) cos zlego sie stalo i mialabys chodzic z martwym zarodkiem przez pare tygodni to nie jest to dobre dla Ciebie, dlatego lepiej to sprawdzic dla Twojego zdrowia i swietego spokoju