Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elo to jaaaa

brunatna, chropowata plama na stope dziecka

Polecane posty

Gość elo to jaaaa

moja corka ma 5 lat, od tygodnia zaywazylam na stopie dziecka brunatna, chropowata plame,ktora ja nie swedzi, ani nie boli, nie bylam z nia jeszcze u lekarza bo byl weekend majowy, dzownilam do dermatologa, wizyta dopiero za 3 tyg, czy ktoras mama spotkala sie z czyms takim?

Gość elo to jaaaa
prosze o odpiwedz:(

Gość koko dzambooooo
Prawdopodobnie to kurzajka, w dzieciństwie tez miałam takie brunatne chropowate plamki na stopie. Nie wolno tego drapać, bo można sobie to rozsiać jeszcze bardziej, nawet na ręce, a rąk przenieść niechcący na srom, a wtedy w rzadkich przypadkach mieć nawet kłykciny na sromie. Jest to wirus HPV-2, dosyć zaraźliwy. Niech to zobaczy lekarz. W aptece są na to preparaty np. Vartec.

Gość elo to jaaaa
dziekuje za odpowiedz, kurzajka?? oo to jest plamka dosyc duza rozciaga sie od kostki do jakby srodka stopy

Gość koko dzambooooo
. No to w takim wypadku chyba nie jest kurzajka, bo one umiejscawiają się bezpośrednio na spodzie stopy, a nie skórze nogi. Nie wiem, może to jakaś egzema, nie ma co gdybać i trudno coś sensownego doradzić tylko z opisu jak się nie widzi. Leć do lekarza i się nie zamartwiaj! ;)

Gość elo to jaaaa
pojdziemy jutro do rodzinnego :)

Gość moja bratoiwa miala cos
podobnego, jak sie z nia spotkam to sie jej zapytam co to miala