Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatakakakatam

zwolnienie u lekarza :(

Polecane posty

Gość tatakakakatam

czy np może mi wysatwić na wczoraj? jak pójdę i powiem że wczoraj sie źle czułam to mi wystawi , jestem uczniem ?

Gość O_o 2525
Nie może. Nie wystawiają wstecz. Chyba, że posmarujesz...ale wątpie.

Gość tatakakakatam
nie mieliście takiej sytuacji..? na pewno nie wystawi? nawet jeśli bylam zarejestrowana ale nie przyszlam?

Gość pindapinda
mi zawsze wystawiają wstecz- często nie zdąrze już się zarejestrować, nie ma miejsc, ale pytają od kiedy się źle czuję itd. jestem studentką z Gdyni - więc nie jakaś wioska :)

Gość tymonn
Tak po prostu nie wystawi "po prosbie" bo to badz co badz poswiadczenie nieprawdy.

Gość tatakakakatam
ale jesli bylam zarejestrowana wcześniej tyle że nie przyszlam

13:08 [zgłoś do usunięcia] O_o 2525 Nie może. Nie wystawiają wstecz. Chyba, że posmarujesz...ale wątpie. A po co to tak pierdolić bez sensu, jak się nie ma wiedzy? Zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres nie dłuższy niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Jedynie zaświadczenie lekarskie wystawione przez lekarza psychiatrę może być na wydane okres wcześniejszy niż określony powyżej (czyli do trzech dni wstecz), w razie stwierdzenia lub podejrzenia zaburzeń psychicznych ograniczających zdolność ubezpieczonego do oceny własnego postępowania.

I nie musisz kombinować, czasem nawet w dzień kiedy zaczynasz chorować, nie masz szansy dostać się do lekarza. Spoko, wyluzuj.

Gość O_o 2525
Ja nie pierdo*e tylko piszę jak jest -,- Wiele razy było tak, że musiałam np. wykorzystać urlop, a później donieść ewentualne zwolnienie. Lekarze nie wystawiają chętnie takich zwolnień. Mam mnóstwo znajomych, którzy mieli podobne doświadczenia. Też jestem z dużego miasta.

No właśnie, że pierdolisz bez sensu. Piszesz, że "nie może" i nie wystawiają wstecznie. Najwyraźniej nie masz pojęcia, więc lepiej się nie wypowiadaj.

I zawsze pada pytanie... od kiedy zwolnienie... Od wczoraj, od dzisiaj, od jutra... taką daję odpowiedź. I nigdy nie miałam problemów.

Gość O_o 2525
Mam pojęcie bo sama tego doświadczyłam. Czytaj ze zrozumieniem.

13:08 [zgłoś do usunięcia] O_o 2525 Nie może. Nie wystawiają wstecz. Chyba, że posmarujesz...ale wątpie. Czytam. :D Nie może? Bo co?