Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls

jak załatwić sobie położną?

Polecane posty

jestem 14 tygodni przed porodem i zastanawiam się w jaki sposob mozna sobie zalatwic polozna? Moge dostac namiary od znajomej, ale zastanawiam sie jak to zalatwic/? Czy spotkac sie znia jeszcze przed porodem? Gdzie sie znia spotkac? W kawiarni? Ile taka prywatna opieka moze kosztowac?

u nas w szpitalu normalnie załatwiasz w biurze że chcesz prywatną i możesz albo jakąś ze szpitala albo jakąś z zewnątrz najlepiej mieć już poleconą przez kogoś z tego co wiem to zawsze jest minimum jedno spotkanie przed porodem by się poznać najlepiej w szpitalu by od razu wybrać (jeśli jest kilka) salę porodową i ogólnie obadać co i jak i taka atrakcja u nas kosztuje 600zł

wg mnie strasznie drogo...

wszystkie tyle płaciłyście?

Gość czarna kaweczka.,
w kawiarni???? ale wymysliłaś :) ja miałam dwa razy położną prywatnie (dwa porody :) ) i zawsze spotykłam się przed porodem w szpitalu. Pierwszy raz tak pogadać jak to bedzie, czego oczekuję, a potem (ok dwa tyg przed planowanym terminem porodu) przychodziłam co kilka dni na ktg i połozna oglądała moje krocze, czy jest jakieś rozwarcie itp. a potem nadszedł poród, tel do niej, przyjechała przede mna jeszcze do szpiata. Płaciąłm 500 zł )kraków) byłam bardzo zadowolona z opieki.

Gość zuzia nieduża
ja płaciłam 600 zł, 3 lata temu, teraz pewnie więcej kosztuje.

Gość ja 500 zł
cztery lata temu

Gość ja 700 zł
warszawa w tym roku

moze jeszcze jakies glosy ?

Gość plotkowataaaa
500zł Lublin 2 lat temu, w tym roku też rodzę i zamierzam dać tyle samo...

Gość psl.po.pis
600 zł rok temu

Gość w którym szpitalu
w Lublinie?

Gość kanapka z serem
myślałam, że za kilka godzin pracy położnej trzeba będzie zapłacić do 300 zł. Jestem zaskoczona, że aż tyle. :-( a nie wiecie jak to jest w olsztynie?

Gość ahhahahahahhahahahahahhah
a czemu nie zapytasz na swoim topiku?

Gość kanapka z serem
po co robić kilka topikow z tym samym pytaniem. chętnie się dowiem też jak to jest w innych szpitalach i miastach i czy takie rozwiązanie ułatwia sprawę.... tak jak autorka topiku, której gratuluję ciąży :-)

Gość lubin 600
600 - 5 lat temu i tyle samo rok temu (w tym sala jedynka)

Gość psl.po.pis
wiesz może być kilka godzin pracy a może być kilkanascie. Ja myślę ze jednak warto, masz komfort psychiczny. U mnie połozna była czas ze mna i tylko ze mną, nie biegała między kilkoma rodzącymi, była miła :) i ja lepiej się czułam, wiedziałam kogo się spodziewać. Badała mnie pzred porodem i po też kilka razy mnie odwiedziłą na sali

Gość to i ja cosik powiem
2000zł 3 lata temu i 2200zł w tym roku. Mam indywidualną opiekę położnej i lekarza. Moim zdaniem 600zł za położną to mało. U nas kosztuje 1200zł-ale tak oficjalnie przez szpital z rachunkiem. Ja się ze swoją spotykałam 3 razy. Pierwsze spotkanie w szpitalu i wybór sali,potem 2 razy była w domu,ćwiczyłyśmy i omawiałyśmy szczegóły-ale głównie to tak trochę plotkowałyśmy,bo to mój 3 poród,więc co nie co wiem. Po porodzie jeszcze odwiezi mnie 2 razy celem pomocy w pielęgnacji dziecka.

Gość Ja rodziłam dwukrotnie
W Krakowie też jest oficjalny cennik, załatwianie przez biuro, np. w Rydygierze to kwota 1000 złotych, ale rzecz jasna część dostaje położna, a część szpita. Zastanawiałam się nad tym, ale wybrałam koniec końców całkiem prywatne rozwiązanie. Dwa razy rodziłam w prywatnej klinice sn z zzo - 4 lata temu koszt 3000 złotych, obecnie 3500 i biorąc pod uwagę, że w tym jest wszystko (pobyt, położna, ginekolog, anestezjolog, znieczulenie, neonatolog, bardzo fachowe i miłe pielęgniarki noworodkowe) to uważam, ze naprawdę warto. W końcu dzieci nie rodzi się 10 razy w życiu.

Gość zuzia nieduża
ja te 600 zł płaciłam tez w krakowie ale nieoficjalnie, czyli do łapy położnej, miałam poleconą przez znajomą. U nas położna nie chciała powiedzieć "ile się jej nalezy", nie chciała tez ani grosza wziąć przed porodem. Tylko po i mówiła że damy tyle ile uważamy. Na szczęście robiłam wczesniej wywiad że daje się tak min 500-600 zł.