Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaFilipkaaaa

Pytanie mam do mam :)

Polecane posty

Gość MamaFilipkaaaa

Jakbym sie skupila to naliczylabym pewnie dziennie od 50 do 100 ruchow. Jestem w 23 tc. Czy tonormalne, ze maluch rusza sie az tyle? Ile ruszaja sie wasze dzieci?

Gość MamaFilipkaaaa
gora

Gość a no a no
ja do 30 tc odczuwalam bardzo malo ruchow, potem bylo ich strasznie duzo i byly bardzo silne. z kolei moja kolezanka od poczatku czula ruchy dosc czesto i tez sie martwila czy nie za duzo ich jest, ale lekarz jej powiedzial ze lepiej ze czuje wiecej niz jakby czula mniej. jak masz obawy to spytaj sie jeszcze swojego lekarza na pewno ci wszystko powie;)

Gość to ja się wypowiem...
mój od początku się bardzo dużo ruszał a po 30 tygodniu tak szalał że wytrzymać nie mogłam:) a w ogóle też mam synka Filipa:)

Oj, kochana, mój syn to samo, 21-22 tydz już zaczęłam mocniej czuć kopniaki. Czasami to miałam wrażenie, że on cały czas się rusza i w ogóle nie śpi. Teraz mam 31 tydz i też tak samo ruchliwy jest, choć teraz to już raczej nie zawsze są te urocze kopniaczki a raczej bolesne kopniaki i rzucanie się w brzuchu i mamy ;)

Gość ananaannnnnnnnnn
Pinaa - ja tez 31 tydzien. moja mala tez daje o sobie znac wczoraj w nocy dostalam 3 porzadne kopniaki ale jednak nie jest ich tak wiele a chcialabym aby bylo wiecej. a jak sie ogulnie czujesz ? ja nadal czuje ruchy bardzo nizko jakby w kroczu i nie wiem czy to dobrze ?

Gość MamaFilipkaaaa
Pytam, bo do 20 tc byl raczej spokojny, w te 3 tygodnie tak sie rozkrecil i szaleniec jest. Ale nie sa to jakies agresywne ruchy, nie sadze aby mu cos bylo. One narastaly tak z dnia na dzien :) Ale juz mnie czasem potfafi kopnac tak, ze zaboli, sie zastanawiam wiec co bedzie pozniej, czy zmasakruje mi watrobe ;)

Gość MamaFilipkaaaa
Ktos sie jeszcze wypowie?