Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niesamowitaa22

Tarczyca pomocy!!!!!!!

Polecane posty

hej, mam do Was pytanie. Moja siostra miała wyciętą tarczyce. Potem wyniki Tsh były zadowalające 0,05 . Lekarz mówił że to są bardzo dobre wyniki. Do tamtego tyg kiedy tsh mojej siostrze wyszło podwyższone troche ponad 2,4. Dziś zrobiła 2 badanie tsh, powiedziała że wynik jest jeszcze gorszy nie chciała przez tel mówić. Jest male prawdopodobieństwo że może wpadła i jest w ciąży. Czy taki wynik podwyższony może właśnie oznaczać ciąże bo to przecież hormony itd. Proszę o odpowiedzi

Gość tsh w ciąży
obniża się na początku ale nie wim czy tak jest też po operacji naich lepiej idzie do endo albo endo-gin bo w ciąży trzeba lepiej pilnować hormonów

Gość dlatego ja wybrałam od razu
no nie wiem czy się obniża..., ja leczę się na niedoczynność i na początku ciąży tsh właśnie mi skoczyło do 4 (miesiąc wcześniej przed ciążą miałam 1,1), od razu poleciałam do lekarza, zwiększył mi dawkę i teraz mam trochę ponad 2, ale endo mówi, że jest ok. bo ważne też jest FT4.

Jestem po operacji tarczycy, u mnie TSH na początku rosło więc miałam zwiększane dawki Euthyroxu. Około 30 tygodnia zaczęło spadać więc schodziłam z dawek. Idealnym TSH dla mnie jest 0,1 max brałam dawkę 200 minimalna 125. Urodziłam w 39tc zdrową córeczkę mimo braku tarczycy (rak brodawkowaty).