Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajeczko123

Jak schudnąć ? Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość jajeczko123

Cześć. Mam 15 lat, ważę ponad 90 kg, mam prawie 1.8m wzrostu, bardzo mi to dokucza, każdy kto ma taki problem wie, na czym to polega. W moim przypadku jest nadmierna potliwość ( jak to zlikwidować ? ), czasami nieprzyjemności słowne itd. Dużo by wypisywać. I tutaj moje pytanie, jak zacząć się odchudzać ? Co robić ? Naprawdę, bardzo mi zależy, ale samemu nie mogę się jakoś za to zabrać, bo nawet nie wiem jak. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość hasiasrasai
oblicz zapotrzebowanie kaloryczne swoje- ale pamiętaj- Ty rośniesz.. Najlepiej zacznij liczyć kalorie- tak, żeby jeść ok. 1500 dziennie. Odstaw słodycze, zacznij pić kefir 0% tłuszczu naturalny, nie owocowy. Owocowy ma więcej kalorii. Odstaw słodzone napoje- pij wodę, dużo wody mineralnej np. z cytryną. Odstaw soki- chyba, że pomidorowy. Jedz jaka na śniadanie- duzo białka by wzmocnić mięśnie i sycą na długo. Jedz dużo warzyw. Np do każdego posiłku 5 liści sałaty, 1 ogórek, 3 rzodkiewki. Jedzenie zaczynaj od warzyw- prędzej się zapchasz

Gość Van Zann
nie chciałbym biec z a tobą. błe... :O

Gość hasiasrasai
z tym poceniem się to minie jak schudniesz. Nie poddawaj się.. 1 kg tygodniowo to .. 3-4 dni całe pół kilo mniej!!!

Gość grzyb z robakiem
Przede wszystkim zrezygnuj z fast foodów, frytek, pizzów ;-), batoników. Powodzenia :-)