Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skocze sie

Najbardziej "prestiżowe" studia to...?

Polecane posty

Gość wrocław, wciąz w czołówce
no właśnie wymieniłam kierunki studiów po których jest i praca i baaardzo konkretne pieniądze

Gość bleeeeeeeee...
a potem sie zostaje prestizowym bezrobotnym hahahaha

Gość PWSB
Szanowni Państwo, Dzisiejsza konkurencja na rynku pracy jest bardzo duża. Często nie wystarczy już dyplom uczelni wyższej, żeby zdobyć wymarzone stanowisko. Dlatego warto zdecydować się na poszerzanie swoich kompetencji i rozpocząć studia MBA. Dyplom MBA cieszy się coraz większym prestiżem, dając możliwości rozwoju i pogłębienia wiedzy, a w przyszłości także awansu i wyższej pensji. Programy studiów przygotowane są w taki sposób, aby umożliwiały podejście praktyczne do szeroko rozumianego biznesu. Najczęściej spotykane bloki tematyczne to marketing, zarządzanie, finanse oraz ekonomia i prawo. MBA to certyfikat, którego zdobycie daje studentowi umiejętność szybkiego wejścia w środowisko projektowe, budowania i zarządzania zespołem oraz kształtowania strategii. Dzięki o***tym studiom MBA zyskujemy też możliwość rozwoju umiejętności miękkich, m.in. komunikacji interpersonalnej, coachingu i przywództwa. Poznańska Wyższa Szkoła Biznesu

Gość Torio
Wiadomo, najbardziej prestiżowe w Polsce studia są na Uniwersytetach i niektórych Politechnikach. Kierunki - moim zdaniem Prawo i MBA, ale tak jak ktoś słusznie zauważył, nie każdego na to stać. Ja Prawo skończyłem, ale ciężko było się odnaleźć na rynku. Dodatkowo w szkole policealnej skończyłem jeszcze administrację i faktycznie pomogło. Teraz trzeba tak naprawdę uczyć się dużo i wszędzie, mieć dyplomy, kwalifikacje i doświadczenie. Bez tego ani rusz.