Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sohho99

Nic nie przytyłam, jestem w 8 mcu ciąży, czy to normalne?

Polecane posty

Gość sohho99

Hej, Dziewczyny do tej pory tyłam róznie , tak około 1,5-do 2,5 kg na miesiąc. Zastanawia mnie jedno, że w 28 tyg ciąży jak byłam u lekarza ważyłam 62,1 kg a teraz po miesiącu moja waga wynosi 62,3 kg, natomiast ogólnie do 32 tygodnia ciąży, w której obecnie jestem przytyłam 11 kg. Przyrost ogólny wagi jest ok, bo 11 kg ,ale martwi mnie to, że przez ten miesiąc od 28 tyg do 32 praktycznie nic nie utyłam, bo tylko 200 gram, a dziecko musi teraz rosnąć. Lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości,ale ja tez go w sumie nie pytałam o to, bo dopiero w domu porównałam swoja wagę obecną z ta sprzed miesiąca. Odżywiam się tak jak czuje, to znaczy nie napycham się jedzeniem, tylko jem wtedy kiedy czuję głód i teraz nie wiem czy może nie powinnam się przymusić i zacząć jeść więcej? Czy któraś z was tak miała?

U mnie prawie identico. Najwięcej przytyłam gdzieś do 30 tygodnia. Potem w ciągu miesiąca trochę ponad kg. niektórzy tak mają. Ostatnio się ważyłam i wyszło niecały kg przez kolejne 3 tygodnie od wizyty. Lekarz nie ma zastrzeżeń.

Gość mumineeek
ja przez cala ciaze przytylam 7 kg, urodzilam w 36 tyg. pytalam sie swojej doktorki czy to normalne a ona ze tak, a pozniej okazalo sie ze dziecko za malo wazy. nie wiem co bylo przyczyna, bo dbalam o siebie, papierosow nigdy nie palilam, bo mi powiedziala ze to moze byc od tego.

Gość O masz!
Zapytaj lekarza. Jest to dość nietypowe, ale pewnie wszystko ok. Ja akurat najbardziej przytyłam pod koniec ciazy.