Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuniusiusia

PRZEPISY DLA NIEMOWLĄT DZIECI NORMALNIE JEDZĄCYCH-PROSZĘ O PRZEPISY

Polecane posty

Gość mamuniusiusia

Witam serdecznie wszystkie mamusie. Bardzo bym prosiła doświadczone "kucharki" o rady i przepisy na dania dla dzieci od wieku niemowlęcege które jedzą już normalne jedzenie lecz nie mogą jeszcze dobrze pogryźć,(i całej rodzinki)ale żeby już nie trzeba było tego mielić,coś miękkiego . Mi już się pomysły wyczerpały,a robiłam pulpety,miękkie bitki itp wszystko w sosie,z zupami nie ma problemu,tylko dania mięsne w różnych formach do ziemniaków i surówka z warzyw gotowanych. Założyłam temat ponieważ nie jestem bardzo zaawansowana w temacie gotowania,a osoby które mają zamiar się wymądrzać,że wszystko jałowe musi być itp,niech sobie darują komentarze.(moje dziecko ma 11 miesięcy.) tak więc chodzi mi o normalne jedzenie dla wszystkich tylko miękkie w miarę.

Gość Nadejdzie
Witam mój tez ma 11 miesięcy i daje mu przeróżne rzeczy paste z pomidorami różnego rodzaju zupy ryż z warzywami ziemniaki mieska

Gość mamuniusiusia
pastę z pomidorami? a jak ją robisz? ja jajeczną robię jajko gotowane na twardo starte troszkę majonezu aby się zlepiło troszkę przypraw do smaku i tak na chlebek nie wiem czy tuńczyka można dać bo pasta też dobra

Gość Nadejdzie
Pomidory i warzywa (jakie chcesz) gotuje na parze makaron osobno jak juz sie zrobi dodaje trochę koncentratu pomidorowego i gotowe:-) co do majonezu to boje sie mu dać.albo naleśniki barszcz czerwony żurek rosół itp itd ale mój np uwielbia warzywa z ryrzem gotowane na parze.pulpeciki tez mu dawalam i rownież je lubił on ogólnie je wszystko a za ziemniakami to przepada:-)

Gość Nadejdzie
Ale my paste nazywamy makaron

Gość mamama27
moja rada: gotuj z mrożonek tzn mrożone warzywa czy mieszanki warzyw - szybko się gotują, sa obrane pokrojone i jak się ugotują to super miękkie - zwykłe warzywa są twardsze i ciężko jest je dziecku pogryźć - mój zajadał takie zupki długo - dawałam warzywa mrożone (pojedyncze abo mieszanki) do tego kawałek mięska (filet, udko itp) plus jakiś dodatek (kasza jęczmienna, manna, makaron, ryż, ziemniaki) i gotowałam taką zupkę i synek to zajadał