Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalalalalala

17-latka---badania hormonalne?

Polecane posty

Gość tralalalalalalala

Hej hej. Mam 17 lat i dość duże problemy z trądzikiem, chodzę do dermatologa już od 2 lat, ale leczenie maściami czy czasem antybiotykami niewiele zdziałało jak dotąd. Mam już dość patrzenia na swoją obleśną cerę i tak się zastanawiam czy mój trądzik może być spowodowany hormonami w tym wieku? Trądzik występuje w ogromnym nasileniu podczas okresu, pryszcze wtedy strasznie wolno się goją, często w tym czasie wyskakują mi bolące bulwy, nie sposób pozbyć się tego żadną przepisaną mi maścią. Do tego mam trochę więcej włosów niż normalna dziewczyna . W sensie nie jestem owłosiona jak facet, ale włosów jest naprawdę więcej niż u przeciętnej osoby :D. Stąd też moje pytanie, czy możliwe jest podłoże hormonalne mojego koszmaru. Wiem, że powinnam z tym pytaniem najpierw iść do lekarza, ale nawet gdyby dał mi on skierowanie na badania to w tym miesiącu i tak kicha, bo nie mam odłożonych pieniedzy, dopiero w czerwcu wybiorę się, ale do tego czasu ciekawość i nadzieja, że coś się może zmienić z moją twarzą mnie zeżre :)

Gość tralalalalalalala
up

czemu do lekarza nie pojdziesz teraz? powinien ci wypisac skierowanie do badan w szpitalu a tam sa one za darmo, zreszta z niektorymi badaniami jest tak ze powinno sie je robic w jakims konkretnym dniu cyklu, nie od tak jak sie chce.

Gość tralalalalala
postaram sie wybrac wczesniej w takim razie. balam sie, ze lekarz powie mi, ze to wszystko przez dojrzewanie, ale nawet jesli to prawda to i tak wole sprawdzic wszystkie opcje :) dzieki za odpowiedz i motywacje do szybszej wizyty :)