Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arielina

Czy mogę być w ciązy?

Polecane posty

Gość Arielina

No więc tak ... ostatnią prawdziwą (3-4 dni trwania) miesiączkę miałam 9 lutego tego roku. W marcu nie wystąpiło nic, a w kwietniu przez dwa dni krwawiłam w momencie, gdy powinnam mieć okres. Objawy miałam zawsze takie jakie miałam przed okresem (nawet w marcu). Według wyliczeń powinnam być w 13 tygodniu ciąży (jeśli doszło do zapłodnienia), tyle, że nie mam żadnych innych objawów. Nic mnie nie boli, nie wymiotuję, nie jestem senna, nie oddaję częściej moczu, nie mam zwiększonego apetytu, nie mam żadnych zmian skórnych, powiększonych ani bolących piersi. Jedynie mam lekko powiększony brzuch, ale nie wygląda on na ciążowy, a jakbym po prostu przytyła (nie jest ani specjalnie twardy, ani okropnie galaretowaty) - mogę go normalnie wciągnąć, gdy dotykam to również czuje się normalnie. Przez cały marzec oraz większość kwietnia bolały mnie jajniki (najczęściej prawy), ale nie podbrzusze, a właśnie w miesiącu kwietniu (1,5 tygodnia po spodziewanym okresie) z pochwy wydobywała się i do tej pory wydobywa brązowa maź. Czy była możliwość zapłodnienia? Niewielka, dlatego nie wiem czy to ciąża. Czytałam gdzieś na forum, że mogę mieć torbiel jajnika czy coś takiego. U mnie w rodzinie większość kobiet miała torbiel jajnika i jajniki zostały im wycięte. Nie wiem, co myśleć o tym wszystkim.

Gość Ty normalna jesteś???!!!
Czemu nie poszłaś do ginekologa jeszcze?? Czemu nie zrobiłaś testu??!! Jakoś nie mogę tego ogarnąć.Ile ty masz lat?Nie wiesz że z takim czymś się do ginekologa idzie bo jak nie jesteś w ciąży to może się coś niedobrego dziać.

Gość Arielina
Robiłam 3 testy. Jeden był pozytywny i 2 negatywne. Co do ginekologa: ten do którego jestem zapisana ma urlop do 15 maja (miał wypadek samochodowy), a drugi to szkoda słów (zna wszystkich w mieście i rozpowiada jak ktoś okaże się w ciąży, dodatkowo popija %). Na prywatną wizytę mnie nie stać. I proszę nie obrażaj mnie od nienormalnych, bo skoro ja się grzecznie pytam tylko to raczej wymagam też grzecznej odpowiedzi.

W jakiej kolejności były te testy? Ostatni pozyt czy neg? W ciąży mozesz być, ale też mozesz miec jakies zachwiania gospodarki hormonalnej, mozesz zrobić test z krwi

Gość kasiulaaax3333
Miaałam podobne objawy w 3 kl gim kiedy okazalo sie ze mam torbiel jajnika prawego .. Ktory usunieto mi laparoskopia natychmiast ale jajnik zostal w prawdzie nie sprawny ale zawsze zostal drugi :D i tak mowiac w prost teraz jestem juz w 6 miesiacu ciazy udalo sie ;)) szukaj innego lekarza w miare mozliwosci , pozycz od kogos pieniadze czy cos .. zrob jeszcze jeden test . bo u mnie na poczatku tez yly negatywne po usg wyszlo dopiero .. Powodzenia oby to nic powaznego ;)

Gość Arielina
+ Pierwszy był pozytywny, a dwa kolejne negatywne. + kasiulaaax3333: Właśnie myślałam żeby zrobić test, ale to raczej po spodziewanym okresie, który powinnam dostać jutro. Czy nie ma to znaczenia kiedy?

Gość jedź do innego większego
jedź do innego większego miasta do jakiejś przychodni u mnie to można się dostać dopiero po miesiącu a już niecałe 10 km jak się ma bardzo poważny problem to nawet od razu przyjmą lub na następny dzień, a średni czas oczekiwania na wizytę to 3-4 dni do ginekologa możesz sobie pójść gdzie ci się tylko podoba nawet 200 km dalej