Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wścipska0000009

Jak wygląda wizyta u psychologa?

Polecane posty

Gość Wścipska0000009

Witam serdecznie, czy ktoś z Panstwa był może u psychologa? Jak wygląda taka wizyta coraz bardziej mnie to intryguje.. Sama chciałam się wybrać tylko nie wiem czy to jest problem dla psychologa wydawałoby się to błachosta. Od razu podkresle, ze nie mam depresji ale borykam sie z niepewnoscia, czesto izoluje sie od ludzi i własnie zastanawiam sie czy z tym nie skierowac się do psychologa. Czy ktoś z Was był w gabinecie psychologa? Jeśli tak to: Jak wygląda taka wizyta? Jak przebiega? Mówi się, że psycholog to lekarz jak kazdy inny ale o wizytach u takich lekarzy dusz nie mówi się głosno. Dlaczego? nie wiem ale chciałabym zaczerpnąć jakiś informacji na ten temat.

Gość dfcrfgrtgtyghy
normlanie. siedzisz i rozmawiasz z psychologiem :-o

Gość Wścipska0000009
Wypytuje mnie o dziecinstwo? O sprawy rodzinne? zadaje jakieś typowe pytania czy to ja siedzę i się produkuję?

Gość dghrf
Każdy psycholog zapewne ma inne metody. Zwykle zadaje pytania. Są też tacy którzy maja gdzies co mówisz i widac ze sie nudza i odwalaja swoja robote wiec najlpeiej szukaj doibrego psychologa z polecenia.

Gość Wścipska0000009
Tylko jak? Mam chodzic i pytac, ej nie znasz dobrego psychologa? To jest troche dyskretne poza tym rodzi się kolejne pytanie czy postrzebne jest mi skierowanie do psychologa?

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
do psychologa nie trzeba skierowania. a psycholog z polecanie moze byc wyszukany w necie.

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
dodam jeszcze że bardzo trudno znalezc dobrego psychologa :)

Gość 96132202777
głównie rozmowa, jak wygodnie na siedząco lub na leżąco

Gość juleczka145
Na samym początku spyta, "w czym mogę pani pomóc". Mnie bardzo zaskoczyło to pytanie i nie wiedziałam , co powiedzieć. Ja siedziałam na przeciw niego i on pisał to , co ja pisałam. I tak minęło 2,5 roku i na pewno pomogło, ale musiałam przerwać terapię i problemy wróciły.

Gość gość
Chciałabym polecić stronkę - psychologonline.tv. Znajdziecie tam Porady psychologa bez opuszczania domu Tylko 69zł za wizytę

Gość gość
Każdy szuka idealnego psychologa pod swój charakter, wybór dobrego psychologa dla siebie jest bardzo ważną kwestią ! www.maturitas.pl - ja takiego wybrałem !

Gość gość
myślę,że taka wizyta na pewno w dużej mierze polega na rozmowie, może na wykonaniu jeszcze jakiegos psychotestu itp. Moja znajoma jeździła ze swoja córką tutaj - http://www.medis.pl/psychologia.html do dr Mańczyńskiej, bo dziewczyna miała jakieś właśnie problemy związane z nieradzeniem sobie ze stresem nieśmiałością itp.

Gość gość
Psycholog robi testy osobowości itp. Zastanawiam się czy nie chodziło autorowi wątku o drugie pojęcie, które często potocznie mylone jest z psychologiem Psychoterapię prowadzi psychoterapeuta. Kontakt z taką osoba polega głównie na rozmowie, która różni się w zależności od stosowanych szkół psychoterapii. Przed umówieniem się do konkretnego psychoterapeuty warto się dowiedzieć jaki reprezentuje rodzaj psychoterapia i czy dana terapia nam odpowiada. jest to rozmowa dziwna, bo psychoterapeuta może nic nie mówić, bo to pacjent ma analizować, może pytać o emocje, może podawać przykłady ze swojego życia. To wszystko zależy od nurtu. Jest też rodzaj psychoterapii gdzie po terapii pacjent wykonuje drobne zadania, żeby mógł wcielić nauki z sesji w życie, a na następnym spotkaniu omawia z psychoterapeutą swoje wnioski