Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_brunetka

Benefity pomocy!!!

Polecane posty

no ok ma 1800 - 550 czynsz , 100 tax , gaz i pra 90-100 , telefony , paliwo , ubespieczenie samochodu , nie zosanie wam 1000 funtow - moze jakos daie rade , ale to bedze jakos .

przy tych zarobkach to chyba nie ma juz zadnych benefitow o ile sie nie myle.. child benefit to bez wzgledu na zarobki. jakbyscie mieli jedno dziecko to bym ci powiedziala juz ze nic by nie bylo al enei wiem jak sie ma sprawa jak sie ma 3-ke dzieci...

Nie dostaniecie zadnych benefitow skoro maz tyle zarabia. Dostaniecie tylko Child Benefit, o ktorym juz plenerowa zona tu napisala, to jest 80 funtow miesiecznie i to dopiero po przepracowanym roku kalendarzowym. O mieszkaniu z councilu mozesz pomarzyc. Pierwszenstwo w kolejnosci maja osoby najbardziej potrzebujace, niepelnosprawni, samotni rodzice lub z chorymi dziecmi. W Anglii dzieci zaczynaja szkole od lat czterech wiec musisz juz powoli zapisywac najstarsze dziecko zeby nie bylo z niczym w tyle, to jest obowiazek. 1800 funtow na rodzine piecio-osobowa to nie sa wcale duze pieniadze. Zaplacicie za mieszkanie, rachunki i ile zostanie na przezycie? Zalezy jeszcze gdzie bedziecie mieszkac. Znacie dobrze angielski? Bo to podstawa.

Gość Żeberko
Najbardziej śmieszy mnie jak ktoś przepracował 10 miesięcy legalnie i drze morde, że mu się benefity na całe życie należą, bo przecież płacił podatki!!!

Gość schoool
Jak dziecko konczy 4 lata w tym roku szkolnym tj do 31/08/2012 to chcialam tylko przypomniec, ze termin skladania podan do reception class uplynal 15/01/2012 a wyniki publikowali 18/04/2012. child benefit na pierwsze dziecko to 20.30/tydzien na kazde nastepne 13.40/tydzien

school - nie strasz rodziców - do szkoły w sierpniu tego roku idą dzieci, które skończyły lub skończą 5 lat między 1 marca 2012 a ostatniego dnia lutego 2013...jak ktoś ma dziecko , które teraz kończy 4 lata to będzie je zapisywał do szkoły w styczniu przyszłego roku

bill --> duzo zalezy oo np u nas sa szkoly ktore robia styczniowy nabor i wrzesniowy albo sam wrzesniowy. i tak samo w moim rejonie kiedy dziecko konczy 3 lata to idzie na najblizszy termin (styczniowy lub wrzesniowy) do szkoly, a w rejonie obok kiedy konczy 3 lata idzie do szkoly juz na nastepny dzien. moj syn teraz ma 3 lata i 7 miesiecy a pojdzie do szkoly we wrzesniu (3 lata i 11 miesiecy), wiele jego mlodszych kolegow juz chodzi do szkoly od dawna.

Gość Żeberko
Ale autorka ma w dupie, kiedy dzieci idą do szkoły.Najważniejsze dla niej ile dostanie na rękę!

Oczywiscie ie ma co kobitki straszyc , lecz powiedziec jak jest - bo z nieba nie skapnie . Nie podoba mi sie tak postawa jaka prezentuje autorka , lecz nie mnie oceniac .

A co tam - ulze sobie nie podoba mi sie to - narobic dzieci w posce i zwalic sie do uk i brac benefity . Myslenie na poziomie 12 roku zycia . W POLSCE NIE MA ATYKONCEPCJI?????????????????????? ..

Gość Żeberko
A po co antykoncepcja? Jak się nie chce pracować to posiadanie dzieci jest gwarantem, że w UK nie zdechniesz z głodu. To taki teraz modny pomysł na życie!

no ok czy ona mysli ze te benefity co miesiac to z malzonka podatku ? no niestety miedzy innymi z mojego tez i tu jakos konczy sie moja dobrodusznosc , moze laskawie do pracy by poszla .

i bardzo dobrze za panstwo nie da zdechnac z glodu ani zeby dzieci byly glodne. nie to co w polsce nie? ze gdyby nie akcje charytatywne to by cwierc dzieciakow zebrala po ulicach. w uk tez zbiera sie pieniadze po kosciolach i organizacjach - na glodne dzieci w polsce.. w polsce to byle by zabrac obywatelowi co sie da, kase, godnosc, to wszystko jest niewazne, wazne zeby kasa byla dla tych co na gorze.. polacy narzekaja ze nie da sie przezyc z takimi pensjami i taka pomoca socjalna a tusk udowadnia ze przeciez przezywaja tylko wiek emerytarny, ceny i podatki podnosi zeby ludzie jednak zdechli z glodu przed emerytura. tak sie plujecie o to uk a w uk nigdy nie bedzie tak zle jak w polsce. nawet jak uk miala by zbankrutowac to zawsze bedzie lepiej niz w tym zapchlonym kraju ktory ma gleboko w ciemnej dupie swoich obywateli.

Gość może łaskawie pójdzie
jak się zadomowi i dzieci, chyba dobrze o niej świadczy to że martwi sie o swoja rodzinę? o dodatki ludzie aplikują, komu się należy to dostaje, taki tu jest ustrój, ona nic nie chce naciagać na siłę więc sie opanujcie

autorko podaj mail to do ciebie napisze odnośnie dodatków w uk

ja dla swoich dzieci bym zrobila wszystko wiec jakbym miala taka mozliwosc jak autorka zeby polepszyc im byt to bym sie nie wahala - i tak jak ktos w koncu madrze zauwazyl - przeciez chce tylko przyjac to co panswto samo daje. ja tu nie widze zandego morlanego przestepstwa.

pewnie tak naskakuja ci co sami pobieraja żeby im nie brakło :p

no o zwyklej szkole primary. tyle ze szkola (w walii) dzieli sie jeszcze potem na: 3-4 - nursery class (zazwyczaj half time ale tez zalezy od szkoly) 4-5 - reception moj syn jest w nursery obecnie ale musze za to placic.

no pomieszane, ale doczytałam - mimo róznic do typowej primary jednak pięciolatki (czasem niepełne pięciolatki) idą - reception wszędzie nie występuje - u nas jest zamiast tego 2,5h dziennie przedszkole czy tam nursery school

Gość DFDGFDG
Ja przyjechalam do meza jakies pol roku temu sam jest tu chyba 8 miesiecy, dostajemy wszystkie benefity i czekamy na chate, nie sluchaj ze trzeba tu rok pracowac zeby dostac jakies benefity moj maz pracowal tu pol roku i dostal wszystko, pozatym czekamy na chate i jest ok.

O ja pierdole jakie zebraki! :o Juz nie trzeba pracowac w anglii, dostaniecie dom i wszystkie benefity ot tak za nic od razu jak przyjedziecie. po co garnac sie do pracy jak mozna zebrac? Wertyp ratuj!