Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrruurru

rekrutacja do przedszkoli w katowicach 2012

Polecane posty

Gość ghrruurru

witam. czy wasze 3latki dostaly sie do przedszkoli w katowicach? mojego smyka nie ma dostaje?na liscie zadnego z 3 wybranych przedszkoli, jak dziala ten beznadziejny system. Kto sie w takim dostaje?

Gość kasia 88
Mój maluch się dostał do 3 przedszkola z 5 wybranych i cieszę się bardzo :). A powiem szczerze ze nie liczyłam zbytnio na to bo nie jestem ani samotną matka, nie korzystam też z mops-u, niema nikt u nas stopnia niepełnosprawności itp... i tylko mój mąż pracuje jak na razie, a ja będę mogła wkącu iść do pracy od września :)

Gość ghrruurru
a z jakiego miasta jestes. ja tez nie jestem samotna matka i niekrzystam z mopsu ale dlaczego przez to mojemu dziecku nie nalezysie przedszkole. Nie stac mnie na prywatne .... gdzie my zyjemy

Gość kasia 88
Jestem z Katowic, może mieszkasz w dzielnicy gdzie jest więcej dzieci a mniej miejsc a pierwszeństwo mają samotne matki,dzieci z rodzin zastępczych, dziecko rodzica z stopniem niepełnosprawności, dzieci 5 i 6 letnie,a potem cała reszta. Poczekaj do rekrutacji uzupełniającej może się zwolni miejsce w którymś przedszkolu gdzie teraz się twój szkrab nie dostał bo np. jakiś rodzic zrezygnuje jednak i nie podpisze umowy z przedszkolem a jak nie to będziesz musiała wybrać przedszkole jeszcze inne gdzie będą wolne miejsca . Ja mam tyle szczęścia ze mały dostał się do przedszkola na tym samym osiedlu gdzie mieszkamy i nie musimy nigdzie dojezdzac. A jestem pewna że miejsc wolnych będzie trochę tak że twój malec się na pewno gdzieś załapie :)

Gość pat_matka
Witam, mój synek nie dostał się do żanego z pięciu wybranych przedszkoli. Jestem załamana, ale czekam na 18 maja i wykaz wolnych miejsc. Kasia 88 w jakiej dzielnicy zapisałaś dziecko do przedszkola? My mieszkamy w Szopienicach i podobno bardzo dużo 3 latków nie dostało się tutaj do przedszkola.

Gość kasia 88
Mieszkamy na os. tysiąclecia, i tu też mój maluch dostał się do przedszkola

Gość ghrruuru
kasia ja tez z tysiaclecia, skladalam do ludwiczki, przedszkola nr 90 i do maciusia, nie dostal sie do zadnego. tez nie jestem samotna matka, ale wiem ze wiele matek tak pisalo chociaz to nieprawda, koniec koncow nikt tego nie sprawdza. tez mam nadzieje ze gdzies sie znajdzie jedno miejsce w poblizu

Gość kasia 88
No ja składałam 1. maciusia 2. ludwiczki 3. krasnala Hałabały 4.do przedszkola nr 34 i 5. nr 90 i dostał się do krasnala hałabały . Ale powiem szczerze ze myślałam ze się w ogóle nie dostanie z powodu "samotnych matek" ale na szczęście się udało :) trzymam kciuki za twojego malucha żeby i dla niego się miejsce znalazło :)

A czy Wasze 3 bądź 2,5 latki dostały się do przedszkoli na osiedlu Witosa w Katowicach. My wybraliśmy cztery okoliczne przedszkola i niestety nasze dziecko nie dostało się do żadneo z wybranych. Podobno sa dłuuugie listy rezerwowe. My z mężem również oboje pracujemy i szczerze mówiąc wydawało mi się, że skoro są u nas aż 4 przedszkola z wolnym miejscem nie będzie problemu.A tu niestety niemiła niespodzianka nas spotkała.

Gość nie jestem z katowic ale
moja 3 latka sie dostala ale ogolnie to tego przedszkola nie dostalo sie az 40 dzieci

Gość Z Chorzowa
Zwykle są miejsca w PM 82 na Wełnowcu - to kawałek, ale przedszkole duże i zawsze są miejsca dla rekrutacji uzupełniającej

Gość pat_matka
Fairyy słyszałam tylko, że na Witosa, podobnie jak u nas, bardzo dużo maluszków nie dostało się do przedszkola. Podobnie jak Ty byłam raczej spokojna, bo wybrałam wszystkie przedszkola w okolicy i byłam pewna, że do któregoś się załapiemy. Wynika z tego, że jak dziecko jest wychowywane w pełnej rodzinie, gdzie oboje rodzice pracują (czyt. opłacają podatki, składki itd.) nie ma szans na dostanie się do przedszkola. Ja uzyskałam informację, że gdyby chociaż synek chodził do żłobka, to miałby większe szanse. A w efekcie otrzymał bardzo mało punktów. Gdybym wiedziała to nakłamałabym we wniosku i tak ponoć tego nikt nie weryfikuje. I pytam: gdzie w tym wszystkim jest ta polska polityka prorodzinna???

Gość Krafftua
Witam, czy Wasze 3-latki, które nie dostały się do przedszkoli ukończyły już 3 lata? Czy mogło być tak, że dzieci, które w czasie rekrutacji nie miały pełnych 3 lat (np. kończą 3 lata w sierpniu) nie dostały się przez to do przedszkola? Pytam, bo usłyszałam taką informację i nie wiem na ile może być ona prawdziwa.

Gość ghurruu
hej, moj maluszek bedzie mial 3 lata w pazdzierniku wiec bardzo mozliwe ze tez z tego powodu go odrzycono chociaz nikt tego oficjalnie nie chce powiedziec

Gość gość
Znacie Przedszkole Wesole 7ki? Chcę tam po wakacjach zapisać córkę. ale potrzebuję więcej opinii. Gdzie chodzą Wasze dziecI?

Gość gość
Niestety teraz to tylko przedszkola prywatne. Jest super na ul. Granicznej nazywa się Wesoła Siódemka