Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkooooooooja

urodziłam w domu :)

Polecane posty

Gość junn
aż mi się nie chce wierzyć że nie zabrali was do szpitala. W końcu w jakimś celu leży się po porodzie te 2 doby w szpitalu. No przynajmniej w Polsce.

wyobrażam sobie właśnie siebie po we własnym łóżku:) cisza spokój.... wygodnie... bez stresu:) czy może być coś piękniejszego??? a nie 6 rano i sprzątaczka która tłucze sie jak wściekła....

Gość tylkooooooooja
no własnie ja sie bałam tego wywoływania itp, podobno jedna ingerencja pociaga za soba odrazu druga... naprawde natura wie co robi :) wszystko samo sie dzieje :)

Gość tylkooooooooja
chyba nic piekniejszego nie moze byc :) naprawde cudowne uczucie :)

przecież nikt na siłe nie weźmie cie do szpitala a jak wszystko jest ok to może nie trzeba... a mieliście jakąś opiekę na początku??? i co ze szczepieniami???

Gość jedyny cel tego ze w szpitalu
tyle trzymaja to KASA KASA i jeszcze raz KASA

no ja dostałam przy pierwszym 2 oksytocyny bez rozwarcia... masakra... a myslicie czy ktoś sie pytał??? e tam...

od 2-5 dni z tego co pamietam nfz zwraca 1200 zł:P

Gość tylkooooooooja
no dokładnie, przecież siła nie wzieli by nas do szpitala, zreszta neonatolog powiedzial ze skoro jest ok, to po co? opieke mielismy w domu taka tylko ze przyjechal wlasnie neonatolog 3 razy i znajoma polozna szczepienia odraczamy na minimum 3 mce, bo w rodzinie byly powiklania..

oczywiście szpitalowi nie nam:P a na śniadanie kromka chleba i taki mały pojemniczek dżemu który w sklepie kosztuje 40gr:P

i super:) jak było maleństwo pod opieką i wszystko było ok to po cholerę pchać się do szpitala???

Gość tylkooooooooja
a ja na sniadanie zjadlam nalesniki :P

Gość afeonie456
a jakby dziecku spadło tetno, albo zaklinowało się w kroczu, to juz by tak kolorowo nie było do szpitala na cesarke nie bardzo zdążysz wtedy bezmyślne to było

Gość eeeeeeeeeeeeee
a łóżko? jak wygląda teraz?

Gość tylkooooooooja
nie zrobilam tego celowo, pozatym gdyby sie zaklinowalo to do szpitala mam samochodem 3 minuty

Gość hbfdh
a te łożyska i inne świństwa same wypadły i co znimi zrobiłaś?

Gość adibi
gratuluje. ja tez marze o porodzie w domku, z asysta odpowiednia oczywiscie. mam nadzieje ze bede kiedys w 2 ciazy i bede mogla tego doswiadczyc. a po 1 porodzie ktory trwal 2 godz od pierwszego skurczu to sie polozna smiala ze mam ogromne szanse nie dojechac do szpitala na czas, wiec chyba juz lepiej od razu w domu planowac :) i nie daj sie tym pannom co cie jada, szpital pod nosem, od czego jest pogotowie w razie czego...bez paniki, to nie operacja tylko porod fizjologiczny

rany... to co miała robić???? wepchać dziecko z powrotem i jechać do szpitala???? no samo wyszło:P

Gość tylkooooooooja
a jak ma wygladac lozko? przeciez rzezi zadnej nie bylo :), pozatym rodzilam na panelach nie w lozku :P

Gość afeonie456
tak 3 minuty, mieszkasz pod bramą? myślisz, ze tak szybko by aws ratowali? dlaczego kiedyś umieralność była ogromna płodów, pzrze właśnie porody w domu masz szczęście, że było dobrze, ale nie polecaj, bo ktoś takiego szczęścia może nie mieć

Gość tylkooooooooja
jakie swinstwa? łozysko normalnie sie urodziło, zakopalam w ogrodzie, a co mialam zrobic :P

Gość afeonie456
ja nikogo nie jadę twierdzę, ze miała szczęście i jest dobrze, ale ktoś go może nie mieć i nie wszyscy mieszkają 3 minuty od szpitala

Gość tylkooooooooja
kiedys umieralnosc taka byla, bo poziom higieny byl zerowy.. pozatym pisze kolejny raz ze polecam porod w domu z ASYSTĄ

Gość jedna taka maminka
ja dwa razy rodzilam w domu ale za kazdym raxem z polozna jesli nie ma przeciwskazan do takiego porodu to rowniez polecam

a jak sie załatwia taki poród??? i ile kosztuje:)??? lekarze się zgadzają z oporami na takie rozwiązanie???

Gość tylkooooooooja
po fakcie znalazłam forum o porodach domowych, jest na gazecie.. umawiasz sie z polozna, ktora takie porody odbiera, ona robi wywiad i albo sie podejmuje, albo nie jezeli sa przeciwskazania.. koszt 1000-2000 zł

Gość cieta cesarzowa
autorko mieszkasz w pl? ja planowalam rodzic w domu. polozna zakwalifikowala nas, lekarz nie byl zachwycony pomyslem ale nie zabronil. ale jakies 2 tyg przed porodem ja po prostu sie rozmyslilam. cos mnie tknelo i powiedzialm ze jednak szpital. matczyna intuicja nigdy nie zawodzi jak widac. przy porodzie synkowi zaczelo spadac tetno i skonczylo sie cesarka. okazalo sie ze mialam tzw przodowanie pepowiny i moglo sie to bardzo zle skonczyc. polozna ktora mnie kwalifikowala nie mogla tego przewidziec. mimo wszystko strrrasznie zazdroszcze i gratuluje :) ja moge tylko pomarzyc bo po cesarce juz tylko porod w szpitalu mi zostaje...

Gość w Holandii takie
porody to normalka, ale z położna i taką jakby pielegniarką, która potem przez tydzień przychodzi do domu i pomaga przy dziecku kilka godzin dziennie. to samo jak sie rodzi w szpitalu. wychodzi się w ten sam dzień co porod, ale nie zostajesz sama bez opieki, bo oprocz tej pielegniarki ktora jest kilka godzin dziennie, przychodzi jeszcze położna i lekarka która sprawdza słuch. sama wyszłam ze szpitala po 5 godzinach po porodzie, ale na nastepny dzien miałam juz pomoc.

Gość shanriawa
90 procent kobiet powinno rodzić w domu bo to bezpieczne i pozostawia miłe wspomnienia. A ile kobiet rodzi w tak w Polsce?

Gość gość
Ja po pierwszym porodzie w szpitalu (brrrr) bardzo chciałabym urodzić w domu. Mam nadzieję, że tak się właśnie stanie. Mieszkam w pl.