Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puppet123

Da się uniknąć rozstępów w ciąży?

Polecane posty

Gość puppet123

Czy to kwestia genetyczna i jak mają być to będą?

ja uważam, że kwestia genetyczna... nie mam żadnego rozstępu a to, co stosuję to jedynie oliwka na mokre ciało po kąpieli :)

Gość zla na wszystko
moim zdaniem nic nie pomaga chociaz maz masowal mi brzuch kremem i nic nie mam ale nie mialam duzego brzucha. za to na nogoch dostalam a tez sie kremowalam

Gość raczej na pewno sie pojawia
plimka nie ciesz sie,bo termin masz dopiero za prawie 3 tygodnie,roztsepy w ciazy pojawiaja sie najczesciej z dnia na dzien,pod koniec ciazy a rowniez bezposrednio po porodzie

Gość fak-tury
to chyba jednak kwestia genetyczna ja przytylam w ciazy prawie 30 kg a rozstepów na brzuchu nie mam jedynie jeden powstal ale na posladku

mialam nadzieje ze unikne.. 8 miesiecy bez rozstepow.. codziennie Mustela smarowalam, w 9 miesiacu z dnia na dzien coraz wiecej i wiecej rozstepow.. jestem zebra :( a termin mam za tydzien.. raczej genetyczne..

Gość fak-tury
smarowalam sie dopiero od 8 miesiaca balsamem J&J tym różowym

Gość puppet123
Moja mama - 2 ciąże, 4 rozstępy!!! Nie smarowała się niczym bo nie było wtedy żadnych kosmetyków na te problemy. Ja i siostra - rozstępy z czasu dojrzewania. Gdzie była genetyka?? Póki co nowych nie ma ale to dopiero 4 miesiąc...

Gość a jaaaa a jaaaaaaa
jesli masz predyspozycje to bedziesz je maial.... ja uniknelam, smarowalam sie olejkiem migdalowym raz dziennie

ja uwazam, ze to zalezy od "stanu" naszej skory, kolagen itp, ale wiek chyba tez? tez jestem tygrysica na brzuchu ale co tam, trzeba zyc dalej :) moja siostra urodzila dwanascie lat temu dwojke dzieci i nie ma zadnych, a ja urodzilam w zeszlym roku i mam, ona rodzila jako dwudziestka, a ja jako trzydziestka +

Gość vvvvvvvvvvvak
znam dziewczyny 20 letnie z masakrycznymi rozstępami na brzuchu po ciązy, wiec wiek chyba odpada tez. Tak sie zastanawiam czy nie ma wpływu na to dieta? Kolagen - białko białko - mięso Może kobiety które jedzą dużo mięsa w ciązy nie mają?

Gość wsiowa babka
ja tez miałam szczęście ,ani jednego rozstępu ,chociaz rodziłam pózno 38lat i skóra juz nie ta:)