Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyza 02

czy maz wkoncu zrozumie???????????????????????????

Polecane posty

Gość czyt
"pyza 02 czyt: faktycznie zajmujac sie dzieckiem prowadzac dom zywa ze nie mam czasu sie wysrac przyjezdzajac o17 z pracy..... nie mow jak nie wiesz..." a co ma zrobić Twój mąż? kiedy on ma srać?

Gość boże,dziewczyno!
Jak już są dzieci-to o niebo trudniej. Ja chociaż mam prace,odnowiłam znajomości,zapisałam sie na basen,fitness. Po prostu coś robię,by nie czuć się samotna. Pozatym to mąż jest tym dobrym,wiem że się stara jakoś to pogodzić. Powiedz mi po co decydowaliście się na 2 dziecko?

Gość pyza 02
puszczalam wszystkie niesnaski plazem i teraz maz mnie pozbadl mozna tak powiedziec... nie liczy sie z moim zdaniem...

ja nie napisałam,że to twój topik ale twoja wypowiedz mogła askazywać,ze miałaś taką sytuację.Ogólnie to zbieraj się z tamtąd i zostaw tych chamów bo chcą z ciebie zrobić wieśniarę od świń i krów a i poszanowania też nie będziesz nigdy mieć.

Gość pyza 02
marzylam o 2 dzieci. tamta ciaza miala byc blizniacza ale pozniej sie nie potwierdzilo chcialam by wychowywaly sie razem......

Gość czyt
Larysa27 jesteś zerem

Gość Czerwcowa_Mmamusska
czyt - NIE PROWOKUJ NIE POTRZEBNIE!!!

sama jesteś zerem wieśniaro co gówna krowie zbiera i świniom paszę leje.Dlatego się tak burzysz bo sama codziennie od 5 rano obrządek robisz łajzo.

Gość czyt
mala kotka jesteś porażką

Gość pyza 02
Larysa27 masz racje. moja tesciowa nie jest toksyczna osoba tylko jej tesciowa czyli babka mojego meza. mimo ze kobieta pracuje tam 30 lat to nie ma opinii nie chce zeby tak bylo ze mna...

Gość pyza 02
czyt: spiepszaj z tad i nie prowokuj niepotrzebnie

Zaraz mnie zjedza i opluja , ale ja bym usunela ta ciaze i go zostawila , powiedziala bym mu ze poronilam i tyle . NIE , NE MIALAM BYM 2 DZIECKA . przepraszam za szczerosc , ale tak wlasnie mysle .

Gość pyza 02
rozumiem...

Gość Czerwcowa_Mmamusska
mała kotka - ja bym chyba zrobiła tak samo. To nie są warunki dla dziecka., tzn, w razie rozwodu. Wystarczy (jesli sie rozejdą) ze jedno dziecko bedzie widywało ojca raz na tydzień. To nie sa normalne warunki a takich dzieci coraz wiecej.

ja w przeciwieństwie do małej kotki nigdy bym nie usunęła ale też nie dopuściła do zajścia w ciąże.Czasu już nie cofniesz ale zbieraj się z tamtąd.Znam takie jak ty dziwcznyny,moje kolezanki.27 lat,mój rocznik a na gospodarze wyglądają na 40 pare!masakra!w gumofcach ciagle,żal mi ich.

Gość boże dziewczyno !
Twoje życie - twoja sprawa. Ja wiem, ze dzieci są darem - sama chciałabym już mieć, no ale jakoś wyszło, jedna ciąże straciłam i jakoś nie potrafię zajść, ale tak się nie dzieje od wczoraj, wiedzialas jaka jest sytuacja a jednak... no ale coż, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.... Nie szanują Cię. Albo to taki typ człowieka, albo ty niebardzo się starasz, nad wszystkim zapanować. Masz stany depresyjne a niedługo doprowadzą Cie do nerwicy. Musisz wziąć się w garść- macierzyński, dzieci do żłobka i do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak zamierzasz zmienic swoje zycie siedząc w domu i znow zakopując się w pieluchy ?? Uwierz mi, ze doskonale wiem co czujesz - znam mentalność rolników aż za dobrze. Z jednej strony ok- szanuję ludzi, którzy wszystko co maja zawdzięczaja pracą swoich rąk, ale to jest zamknięte, specyficzne środowisko. Wątpię, że któraś z tych co tu tak na CIebie najeżdza zdaje sobie sprawe z tego. Moj ojciec jest emerytowanym gónikiem - praca do 14, reszta czasu w domu. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie, jak wychowam dziecko sama- bo żniwa, bo trzeba zwierzęta nakarmić, bo traktor zreperować, bo rozsiewacz pomalować .... Zero wakacji (Żniwa), wyjazdów na narty (zwierzęta) nic ! Dlatego, proszę - weź się za siebie! Musisz wyrwać się z tej pułapki, bo bedzie coraz gorzej - przytyjesz 30kg, tylko dzieci i gospodarka i ty- wiecznie niezadowolna i uzalezniona od meza - bo przeciez on pracuje tylko! Twoja doba ma 24 godziny - tyle samo co Jana Pawła 2, Baracka Obamy i ŚP. Zbigniewa Religi

Gość pyza 02
nie usune ciazy nie mam sumienia sama bym sie zjadla za to. to mowicie ze mam sie zabierac? a moze moj slubny laskawie na oczy wtedy przejrzy i wstyd mu bedzie ze dziewczynie w ciazy z dziewckiem dokuczali...

Gość wspólczesne kobiety to porażka
kiedyś to kobieta i uprała (ręcznie) i ugotowała (nie jakieś gówno instant) i jak trzeba było to i krowy wydoiła a teraz wspólczesna matka polka toczy batalię o to kto ma wcisnąć guzik w pralce

Gość pyza 02
posluchaj mnie ja swoje oibowiazki wykonuje piore sprzatam gotuje zajmuje sie dzieckkiem pracuje zarabiam pieniadze ale co nie moje to kogos dorabiac nie bede bo jak mi bieda to nie ma komu pomoc ze strony meza to ile czasu mozna byc naiwnym czlowiekiem ?????

Gość boże dziewczyno !
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ty czekaj aż przejrzy na oczy !!! I tak im bedzie zal dziewczyny w ciąży ... jak ja byłam w ciąży mnie mój teścio powiedział, że nie moge tyle spać, i tak koło 7 m-ca da mi spokoj z robota, bo teściowa tydzień przed porodem okna myła... Powiedz mi coś o sobie ? Ile masz lat, jak długo jesteście razem, jakie masz wykształcenie no i gdzie mieszkasz ?? tzn. rejon. bo wiadomo, że warunki życia się różnia

Gość pyza 02
boże dziewczyno ! tzn ja pracuje staz to staz ale wyrywam sie na 8 godzin czasami dluzej jak jest duzo roboty w tymn czasie z dzieckiem siedzi moja ciocia lub moja mama. bo oni nie ma ja czasu tj. piszesz naprawa ciagnika trzeba cielaki zarejestrowac oporzadzic itp. i przyznam ci za racje ze te dziewczyny nie maja racji bo nie wiedza jak to jest kiedy wchodzi ktos do domu a ty sie zastanawiasz czy dobrze siedzisz zeby nie gadali albo czy dobrze poodstrawialas naczynia..... nie maja pojecia i nie chodzi mi tu ze nie chce robic na gospodarce bo nioe moje sie zwierzat ani pracy tylko chodzi o to ze nic c tego nie mamy nie mozna sie usamodzielnic a nie da sie robic na kogos jak za moment 2 dziecko bedzie. ja tez nie wyobrazalam sobie ze bede musiala przez cois takiego przechodzic.... zmienic ludzi nie zmienie maja swoja filozofie ale mam dosc

Gość Czerwcowa_Mmamusska
Jakies 2 lata temu Teście postawili domek drewniany na działce nad morzem. Kiedy przyjechalismy do nich na urlop - to własciwie codziennie mój Mąż grzebał w ziemi. W sumie to ja odpoczywałam, bo leżałam i ksiązki czytałam. To było na poczatku małeżeństwa. Powiedziałam przed slubem ze do ziemi nikt mnie nie zagoni i tak było.... do czasu :) Bo oczywiscie punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia. Teraz kiedy mamy swój dom ze swoja ziemią (nie rolniczą ale i tak trzeba urządzić) to wszystko robie z wielka przyjemnoscia :) Takze rozumiem Cie autorko - jakby to było Twoje to bys napewno dała wiecej z siebie, a ze Oni Was tylko wykorzystuja do swojej ziemi - to odechciewa sie wszystkiego.

Gość boże dziewczyno !
moi teście nie maja świń :D chociaż to odpada. Ale obrobić 70 hektarów plus 20 naszego ... Ja tutaj widzę inny problem- ty się boisz wlasnego cienia ! I zapewniam CIe, dopóki będziecie razem mieszkać nic się nie zmieni...jakieś możliwości włąsnego lokum macie ? chociażby wynajem ? WIesz... jeśli się kochacie to powinniście dużo zdziałać. Tak myśle:) Oczywiście, nie zmieni się diametralnie - tak jak mówiłam rolnicy maja taka mentalność, ale może coś się poprawi. Ja nawet ślub brałam jak już w polu było wszystko zrobione :/ Inwestuj w siebie - to zaprocentuje!!

Gość boże dziewczyno !
czerwcowa mamuska - to jedna strona medalu - nie jej, więc nie ma ochoty robić na kogoś ( wiem coś o tym- moj mąż też robi, robi, a teście nawet mu za paliwo nie zwróca, baaaaaa co jakiś czas kase od nas biora). NAJWIĘKSZY WG mnie problem to jej stan psychiczny, jest słaba a oni to wykorzystuja. Jak można się bać, czy dobrze się szklanke odłożyło ?

Gość pyza 02
mala kotka tak bo zawsze mialam nienaganna opinie a teraa oni mi ja psuja dlugo pracowalam na to by ludzie postrzegali mnie tak

Gość ale to jej
prosze cie tylko o jedno wydajesz sie byc inteligentna dziewczyna , nie zanizaj swojego poziomu i nie pozwól na to innym

Gość Nie chce byc złośliwa
Nie chce sie czepiac, ale autorko błagam, przecinki i kropki wymyslono po to zeby latwiej sie czytalo. PIsz bardziej zrozumiale...

Gość Nie chce byc złośliwa
I kogo pbchodzi co ludzie powiedza. Dzis to jutro tamto. Zyj dla siebie