Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwqwqwqwqwq

KSIĄŻECZKA SANEPIDOWSKA ! POMOCY - kto mi wyjaśni ? odpis.

Polecane posty

Gość qwqwqwqwqwq

No więc tak w 2010 we wrześniu wyrabiałam książeczkę (za darmo) ze szkoły.. teraz idę do pracy na sezon i tę książeczkę zgubiłam :O Czy w sanepidzie dadzą mi jakiś odpis( kopie) ?Oczywiście za opłatą bo to zawsze mniej niż za badanie kału ... Dodam,że mam czystą książeczkę w domu. Drugie pytanie : Czytałam ,że trzeba zrobić RTG płuc ...ale dwa lata temu niczego takiego nie robilam, tyle co OB, krew i cukier.. czy te badania muszę zrobić ponownie ? Czy mogą to być badania sprzed dwóch lat? Bo takowe też posiadam ...a w zasadzie to nie stać mnie żeby wszystko powtarzać jeszcze raz:O

Gość takatamona
ja mam taka ksiazeczkie i nie musialam robic rtg pluc;) ale niewykluczone ze bedziesz musiala ponownie robic badania

Gość takatamona
idz zapytaj w sanepidzie

musisz wyrobić nową,przerabiałam to,zgubiłam swoją i musiałam powtórzyć badanie kału, niestesty nie ominiesz tego.Płaciłam za książeczkę w zeszłym roku 100 zł.

Gość takatamona
mozesz do nich zadzwonic ale tak czy inaczej bez wizyty w sanepidzie sie nie obejdzie

Gość qwqwqwqwqwq
no wiem , wiem.. dobra jutro się przejdę .. i własnie opinie są podzielone czytam inne forum i tam piszą,że mozna zrobic duplikat.. kurde:O

Gość ania@aniadfghjkl;
jak robiłas dwa lata temu to maja w stacji kopie

Gość kiujhyyyss
miałam taka sama sytuacje niedawno,robią odpis bo maja wszystko w aktach,kupujesz tylko ksiazeczke i odpis masz od reki u nich ok 10 zł

Gość qwqwqwqwqwq
ok czyli dostanę odpis i co wtedy dalej ? mam iść do lekarza medycyny pracy zeby mi podpisał czy badania? Mam pełno badan krwi itd..sprzed ok. dwóch lat. :O

Gość takatamona
w sanepidzie ci wszystko powiedza

Gość
Musisz podstawowe badania ponownie zrobić na RTG już jest nie ważne a co dopiero OB i inne

Gość kiujhyyyss
no ja mialam odpis badań z 2007 roku:) i idziesz własnie do lekarza medycyny pracy z odpisem i on daje pieczatke do ksiazeczki a odpis chowasz w domu (w razie nastepnej zguby):)

Gość qwqwqwqwqwq
ok dziękuję :) czyli nie musze powtarzać morfologii itd? :) dzięki! :) jutro podejdę do sanepidu.

Gość qwqwqwqwqwq
aa nie zauważyłam. A powiedzcie mi jak to jest,że niektórzy mają np namiar na jakiegoś lekarza.. i idą po cichu :O tzn wiecie,tylko z książeczką dają kase i ten im podbija bez badań :O nie kumam tego .

Gość takatamona
musialas robic morfologie do ksiazeczki??

Gość qwqwqwqwqwq
no właśnie, dlatego ja nie chce przepłacać :O

Gość w polsce to chyba z 60%
powinni dać Ci odpis.