Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina30.

znacie lekarza, który bez problemów daje skierowanie na cc - WARSZAWA

Polecane posty

Gość ewelina30.

witam, jestem w drugiej ciąży, za miesiąc rodzę, pierwsze cc miałam w lipcu 2010 (polozenie posladkowe), teraz mała jest ułożona główkowo, a lekarz nie chce mi dać skierowania na cc, bo minęło od poprzedniej cesarki już prawie 2 lata... ratujcie, do kogo iść??? nie chce sn!!!!!!

Gość Ale pierdoły
Ale po co się upierasz, że chcesz cc?

Gość Błagam Cię !
Kolejna wydygana i przewrażliwiona mamuśka :o

Gość melodyjnie3388
Piotr Raczyński z Kasprzaka, przyjmuje w Damianie cc robi w szpitalu na kasprzaka.

Gość Ale pierdoły
Czyli robi w państwowym szpitalu za państwowe pieniądze cesarkę na życzenie prywatnym pacjentkom? Dobrze zrozumiałam?

Gość melodyjnie3388
podobno

Gość melodyjnie3388
nie wiem ploty takie

Gość ewelina30.
ja nie chce miec porodu sn, nie musicie od razu krzyczec jak matki polki, moja sprawa, a ze mialam juz cc to mysle ze to juz jest wskazanie do drugiego ciecia'

Gość ula z pszczelego ula
hej ja też nie chce sn i bede rodzic prywatnie w cm damiana. strasznie sie boje ze cos pojdzie nie tak i bede musiała rodzic sn w panstwowym szpitalu. po nocach nie spie przez to

Gość ewelina30.
czasami mam wrazenie, ze te po sn tak krzycza, ze tylko sn, bo czemu ktos inny ma miec lepiej? osobiscie znam dwie dziewczyny, ktore czekaja na plastyke krocza po sn jednej wypada macica kolejna ma nietrzymanie moczu i zerwane jakies wiezadla a moja siostra ma tak zdegradowane miesnie krocza, ze wypada z niej tampon super plus ja tak nie chce

Gość ula z pszczelego ula
te co sie meczyly i rodzily sn nigdy sie nie przyznaja że było źle szczegolnie tu na forum. u mnie sn nie wchodzi w gre, nie dam rady

moze poszukaj położnej, która pomoże Ci znaleźć takowego lekarza?

Gość ewelina30.
moja znajoma polozna pracuje z lekarka, ktora nie daje dziewczynom zwolnienia lek. nawet w 40 tygodniu ciazy!!!! oczywiscie masz sie wykonczyc, ale ródź sn

hm, może popytaj koleżanek a to jest możliwe, wiem z własnego doświadczenia

prywatnie dają zwolnienia, ale moze też zalezy od lekarzyny

Gość game off
ewelina to co opowiadasz to jakiś horror! ale ile kosztuje taka prywatna cesarka? kurde, mnie nie stać zeby dac w łapę 2000 tyś:(

Gość Ale pierdoły
Melodyjnie - No to świetną reklamę robisz lekarzowi. Aż się prosi, żeby gdzieś takie nielegalne praktyki podkablować. Jak ktoś chce cc na życzenie, to od tego s prywatne kliniki! W moim mieście za 4,5 tys. można sobie zafundować i po sprawie. Ewelina - a jesteś lekarzem? Może byś lekarzowi decyzję zostawiła, co? A wskazaniem stałym do cesarki jest problem matki, a nie ułożenie dziecka. Chyba, że w tej ciąży się powtórzy.

Gość ewelina30.
powiem ci, ze modle sie doslownie, by sie moja córa odwróciła pośladkami, byloby po sprawie dziwne, gdzie nie czytam to do 2 lat po cc nie ryzykuja sn, tylko tna ciekawe czemu moj lekarz ma inaczej

Gość melodyjnie3388
ja tylko tak słyszałam, nie znam go osobiście

Gość ewelina a ile jestes
w stanie zaplacic za cc?napisz tutaj,a wtedy moze bede mogla pomoc i podac namiary na lekarza.

Gość ewelina a ile jestes
a i nie jest to taki koszt jak w damianie,czy medicover-a tez podpisujesz umowe na porod komercyjny.wszystko legalnie,dostajesz rachunek.napisz,ile mozesz zaplacic i zostaw maila,to napisze namiary.

Gość ewelina30.
na razie nie zastanawialam sie ile - szukam lekarza, który uzna, że mniej niż 2 lata po cc to wskazanie do kolejnej cesarki, jak nikt mi się nie zgodzi dać skierowania na cięcie to wtedy pójde prywatnie. wiadomo, że wolalabym za free miec ciecie, bo wg rekomendacji PTG pierwsza cc jest wskazaniem względnym do kolejnej kilka stów moze i bym dala

rodzę lada dzień, moja gin zostawia wszystko naturze, też jestem po cc, jedynie wypisała mi skierowanie do szpitala na patologię, jeśli nic nie zacznie dziac się do 40tc, nie wpisala, że na cc, jednak powtarzała mi, że po jednym cięciu mam prawo odmówić sn, z wywoływanie sn po cc też sa różne opinie, oxy może doprowadzić do skurczy które rozerwą miejsce cięcia, jest jeszcze cewnik, ale to już do naszej decyzji, jeśli coś sie stanie Tobie lub dziecku przez sn po cc, to oni i tak dają Ci do podpisu papiery i bedziesz tylko Ty odpowiedzialna, na twoim miejscu rozeznałabym sie może jakoś jak jest w szpitalu w którym planujesz rodzić, bo może to nie będzie żaden problem:) sama mam z tego powodu stres i biję się z myslami co lepsze:( i tak źle i tak niedobrze..

Gość ewelina30.
dzieciaczkowo, a skad jestes i jaka bedziesz miala roznice miedzy dzieciakami?

rodze w wawie i slyszalam o paru szpitalach tam, ze nie robia problemów z kolejnym cc, a gdzie Ty chciałabys rodzić? Twój lekarz pracuje w jakimś? u mnie róznica 2 lata i prawie 11mies

ewelina rodziłam naturalnie 21h najpierw, nie jest tak zle;) po kolejnej cc jest masa komplikacji, na pewno dla matki lepszym rozwiązaniem jest kolejne przez sn, ale mnie osobiście powala temat peknięcia macicy

zle się wyraziłam-możliwa jest masa komplikacji. oczywiście najwazniejsza jest dzidzia, której zycie przy tym peknięciu jest bardzo zagrożone:( dlatego skłaniam się ku cc, nie chce żeby moje ambicje i marzenia o sn przerosły moje możliwości, ale życie pokaże. powiem Ci tylko, że miałam okazje spotkac paru lekarzy w tej ciąży, bo od początku jestem ciągana po szpitalach ze względu na zagrożenie, i kazdy właściwie mówił mi o cc, tylko ta moja tak mi na ambicje wchodzi;)

ewelina30!! masz rację, że chcesz cesarkę! ja rodziłam raz sn i nigdy więcej!! dochodzenie do siebie po sn jest strasznie!!! na dupie nie siądziesz przez prawie 3 tyg!! natna ci krocze na żywca a potem będziesz mieć masakrę ze szwami tam! przy porodzie sn cierpisz przed, w trakcie i po porodzie a przy cesarce tylko po... więc no sama widzisz jak jest lepiej! ja też z nastepnym dzieckiem ide po skierowanie na cc. albo biorę cc za kasę. nigdy już sn z tymi komplikacjami jakie miałam potem!!!

Gość junn
Anet nie generalizuj. To że tobie spaprali szycie to nie znaczy że wszystkie kobiety tak mają.

ja tylko stwierdzam fakty. znam tylko jedna osobe która narzekała po cc a reszta zachwalała i powiedziała ze nigdy by nie rodziły sn! za to z koleżanek po sn wszystkie narzekały. jedna powiedziała ze juz nie chce mieć dzieci- ma jedną córkę, ma już 9 lat i na niej skonczyła po tym jak sie meczyła przy sn...