Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SabinkaaJa

Przesuszona skóra po kąpieli:/

Polecane posty

Gość SabinkaaJa

Miesiąc temu przeprowadziłam do swojego nowego mieszkania, wszystko byłoby super gdyby nie woda :/ moja skóra nie może się przyzwyczaić, jest sucha, szorstka, czasami mam wrażenie że aż mnie szczypie. Nigdy nie miałam takich problemów, a teraz nie wiem co robić, co sobie kupić? Jaki balsam, olejek?

Gość hgfswrt
Jakis balsam z mocznikiem, super nawilża :)

Gość malinka@
dolewaj do kąpieli odżywki dla dzieci np. bambino czy johson. już to powinno pomóc. możesz też zaopatrzyć się w jakiś balsam nawilżający ale z apteki.

Gość gretak45
Teraz na rynku jest tyle różnych kosmetycznych rzeczy,że można się w tym pogubić.Ja zawsze wchodzę do takiego sklepu i radzę się Pani,tak najprościej:) Ale balsam i krem myślę,że wskazane.

A próbowałaś zwykłej soli morskiej? Ona bardzo fajnie zmiękcza wodę albo może jakieś olejki do kąpieli. Czytałam też, że można wsypac do kąpieli łyżkę sody oczyszczonej, ale tego nie próbowałam.

Gość marysia99
moja mama od malego zawsze mnie smarowala olejkiem wisiolkowym albo jakis kremem wiesiolkowym. teraz mam 25 lat i do twarzy uzyam tylko krem wiesiolkowy ;) bardzo dobry skladnik naprawde... pisze o tym bo kiedys widzialam olejki do kapieli wlasnie wiesiolkowe, poszukaj w drogeriach ;)

Gość marysia99
co do olejkow wiesiolkowych to widzialam takie z firmy gal w takich fajnych kapsulach, ale nie uzywalam ich nigdy, wiec nie wiem czy dobre. po prostu je widzialam.

Gość NAtura podan wszystko !
przesuszona skóra po kapaieli moze byc spowodowana srodkami myjacymi, np płayn do kapieli który ma w sobie sama chemie ktora prznika do krwiobiegu. Najlepiej kapac sie w olejkach,ziołach lub innych naturlanych dobrociach.

Gość gretak45
No proszę,o takiego rodzaju produktach jeszcze nie słyszałam i nie próbowałam.Poczytałam trochę o produktach GAL i są naprawdę chwalone.Cenowo też nie wygląda to źle.A jeszcze jak dają efekty,to czego chcieć więcej:)

Dokładnie, najlepsze są kosmetyki na bazie naturalnych składników, są delikatne i nie podrażniają skóry. A co najlepsze, są dużo tańsze od tych wszystkich drogeryjnych specyfików, w których płaci się głównie za markę. Ten olejek co pokazałam kosztuje zaledwie 7-8 zł, to są naprawdę grosze.

Gość fikoliczka
Balsamu z wiesiołkiem nie miałam za to krem był super, nie uczulał a ładnie nawilżał. Oprócz dobrego balsamu może żel na suchą skórę z aloesem z floslek, łagodzi i nawilża. Zmień też mydło, żel pod prysznic może dodatkowo wzmacnia podrażnienie, wysusza?

Gość SabinkaaJa
dzięki za rady, spróbuję na pewno, cena jeszcze zachęcająca z tego co patrzyłam, z Gala łykałam kiedyś tran i byłam zadowolona, także na pewno spróbuję, jeszcze raz dzięki :)