Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serena16112011

wymioty po zażyciu tabletki.. POMOCY

Polecane posty

Gość Serena16112011

WItam wszystkie panie. Tabletki (Yasminelle) biorę regularnie od 3-4 miesięcy. Biorę je każdego dnia o 18:00. Ostatnio poszłam na imprezę, wypiłam dość dużo alkoholu i tabletkę wzięłam dopiero jak wróciłam, czyli jakoś po 22. Około północy zwymiotowałam, i wymiotowałam około czterech razy. Tabletkę wzięłam dopiero następnego dnia o 18, dopiero później przeczytałam, że trzeba wziąć w ciągu 12stu godzin jeszcze jedną... A w ten dzień imprezy kochałam się z moim chłopakiem, ale nie "skończył" we mnie. BARDZO proszę o szybką odpowiedź, boję się cholernie. Mam 17 lat, ciąża to byłby koniec świata.

Gość junn
a co jest napisane w ulotce?

Gość Serena16112011
w ulotce jest napisane że są dwie opcje - albo trzeba zażyc w ciągu 12 godzin tabletke zapasową, i kontynuować branie, i potem bez przerwy na miesiączkę zacząć następne opakowanie, albo od razu odstawić tabletki i zrobić tą siedmiodniową przerwę wliczając dzien kiedy tą tabletke sie zwymiotowało.

Gość junn
jeśli nie skończył to raczej nie ma obaw, ale teraz używajcie gumki aż do końca cyklu. A na przyszłość pamiętaj że zawsze trzeba czytać ulotki leków jakie się stosuje.

Gość Serena16112011
Bardzo dziękuję za odpowiedź!!!! :) Czytałam, i to kilka razy. Tylko jakimś bardzo dziwnym trafem... o tym akurat zapomniałam.

Gość Serena16112011
Tyle, że w ulotce jest napisane, że jeżeli wymiotowanie nastąpiło do 3-4 godzin po wzięciu, to się nie wchłonęło wszystko co powinno...

Gość Serena16112011
A jeżeli zrobię test ciążowy a właśnie jestem w trakcie brania tabletek (trzeci rządek w blistrze czy tam trzeci tydzień) to wynik nie wyjdzie zły ? Mogę zrobić ?

Gość junn
test jest sens robić co najmniej 2tyg. po zajściu. wcześniej będzie niewiarygodny.