Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Profesor1900

Dlaczego ludzie nie używają mózgu?

Polecane posty

Gość Profesor1900

W telewizji leciał kiedyś program o krowim mleku, które podobno nie jest przeznaczone dla ludzi tylko dla cieląt. I takie mleko dla człowieka jest zabójcze, odpowiada za dłuuuugą listę chorób itd. itd. Wiecie co? Właśnie od niedawna podwoiłem dawkę krowiego mleka ze sklepu. Piję 6-8 szklanek mleka dziennie. :-) Krzyczą, że pasty zawierają fluor, który również jest trucizną i odpowiada za kolejną dłuuuuuugą listę chorób. Wicie co? Właśnie zacząłem od niedawna myć zęby 3 razy dziennie, anie raz jak dotąd. I będę chodził do dentysty co 3 miesiące na fluoryzację. :-) Czekam co jeszcze barany skończone wymyślą. :-) Wiecie dlaczego to robię. Dlaczego piję tyle mleka ("trucizna") i stosuje fluor ("trucizna") ???? BO POTRAFIĘ W PRZECIWIEŃSTWIE DO INNYCH UŻYWAĆ MÓZGU Społeczeństwo już wielokrotnie udowodniło, że nie potrafi myśleć. Skoro z łatwością naród uwierzył w szeroką listę obietnic Tuska to nic dziwnego, że potrafią uwierzyć we wszystkie co pojawi się necie czy tv. :-) :-) :-)

Gość Rensolma
ales ty mądry ! no,no,no

Gość Profesor1900
BADANIA drogie dzieci BA DA NIAAA !!! Ruszcie głową !!! Tysiące badań na całym świecie dowodzą, że regularne spożywanie mleka przekłada się na zdrowie, zdrowe zęby, zdrowe kości itd. To co mówią w mediach, w tym tvn nie ma żadnego potwierdzenia w praktyce. Jeśli chodzi o fluor. To również tysiące badań dowodzą, że odpowiednia profilaktyka oparta na fluoryzacji plus odpowiednie odżywianie mogą zmniejszyć powstawanie próchnicy do 0 . Fluor zaszkodzi jeżeli połkniesz 5 tubek pasty na raz. Jeszcze raz powtarza BA DA NIA drogie dzieci BA DA NIA !!!!!!!!!!!!!!

Gość hihihihiiiii
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości szanowny panie Profesorze :D:D

Gość hihihihiiiii
Tak potwierdzają BADANIA ;)

Gość autor to buc, ale...
w samym sednie ma rację. Nie słucham żadnych rewelacji pseudonaukowych serwowanych nam co chwilę. Jem co chcę, robię co chcę i olewam te bzdury. Najświeższy przykład - jajka. Przez lata obowiązującą prawdą naukową (tak - naukową!) było, że jajek można jeść tylko ograniczoną ilość, bo mają mnóstwo cholesterolu. Najnowsze dane udowodniły że... jajka praktycznie nie mają cholesterolu! :D Ups, pomylilismy się, sorry, można się nimi obżerać do woli :) Zawsze jadłam ich ile chciałam, biedne całe tabuny naiwniaków, którzy przez lata odmawiali sobie tego przysmaku, bo cholesterol. To tylko przykład. Też uważam, że ludzie słuchający każdej takiej prawdy objawionej nie używają mózgu.

Dlatego nie oglądam tv. No chyba że programy naukowe od czasu do czasu. Myślę że normalny człowiek sam wie co dla niego dobre.

Gość Profesor1900
Uwaga, programy naukowe też kłamią i to ostro. Na przykład propagowanie nigdy nieudowodnionej teorii ewolucji. Zawsze gdy pokazują praludzi na National Geographic to tarzam się ze śmiechu :-)

Gość zgnilizna miesna
mleko zawiera wapn tylko ze on jest nie przyswajalny dla organizmu i tam gdzie jest dożę spożycie mleka występuje osteoporoza słabo oglądałeś ten program tylko dzieci maga pic mleko własnej matki Składnik [Ilość w 100 g mleka] Mleko krowie Mleko ludzkie Białko 4,0 g 1,2 g Tłuszcz 3,5 g 4,0 g Węglowodany 4,9 g 9,0 g Wapń 118 mg 33 mg Fosfor 97 mg 18 mg Sód 50 mg 16 mg

To ciekawa reakcja :) Ja uwielbiam programy przyrodnicze, tak dla rozrywki. Wiedzę o paentologii i antropologii wolę czerpać od ekspertów których mam pod reka. Programy potrafią być nudne. I czasem stare i przeterminowane

Gość Profesor1900
@zgnilizna miesna sprawa jest prosta. Jeżeli po wypiciu mleka, masz złe samopoczucie, biegunkę itd. to znaczy że należysz do bardzo wąskiej grupy nieszczęśliwców, którzy nie potrafią przyswoić prawidłowo mleka. Mleko krowie czy kozie jest spożywane od zarania dziejów. Mleko to produkt bliski doskonałości - twierdził Hipokrates. Ze starożytności wywodzi się pojęcie - kraina miodem i mlekiem płynąca. Czyli kraina, w której człowiek cieszy się szczęściem i zdrowiem. Szkodliwe jest wszystko to co człowiek zchemikalizował, w wysokim stopniu zmodyfikował itd.

Gość zgnilizna miesna
Ponadto mleko i jego produkty zaśluzowują organizm, co jest przyczyną chorób górnych dróg oddechowych i to jest p[rawda ja mieszkam na wsi i piłem prawdziwe mleko a nie wodę zabarwiona na biało która nawet nie smakuje jak mleko http://wegelandia.bloog.pl/id,5366162,title,Mleko-krowie-czy-konieczne-w-jadlospisie-czlowieka,index.html?_ticrsn=3&ticaid=6e6b5 http://www.faceci.com.pl/mleko.html

Ja bym powiedziała inaczej. Jeśli nie tolerujesz mleka (laktozy) to jestes normalnym człowiekiem. Tylko biali ludzie (Europejczycy w większości) tolerują i to nie wszyscy. Kolejna adaptacja. A w sensie normalny mam na myśli taki jak większość.