Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jogurette26

tabletki anty.a wczesna ciąża?

Polecane posty

Gość jogurette26

witam! przyjmuję od 20 dni tabletki antykoncpecyjne daylette. pierwszą z nich przyjęłam w drugim dniu okresu,ponieważ dopiero wtedy dostałam receptę od lekarza. w miedzy czasie - w trakcie pierwszego tyg.- rozchorowałam się i przyjmowałam antybiotyk - azymycinm który - według tego,co czytalam w necie - nie osłabia działań tabletek anty. ginekolog pow.mi że najlepiej, abym nie kochała się ze swoim partnerem przez 5 dni od zakonczenia okresu czyli do pt. 2tyg.temu. tak też się stało - powstrzymywałam się i 10 dnia kochałam się już bez zabezpieczeń dodatkowych. mija 3 tydzień brania tabletek, a mnie mdli. wcześniej mdłosci rowniez wystepowaly,ale kładłam to na karb problemów gastrycznych. dziś jednak zastanawiam się nad tym czy mogę być jednak w ciąży? proszę o odp. osoby,które mają coś sensownego do pow. w tej kwestii,a nie chamów,którzy siedzą na forum tylko dlatego,aby dowalić innym.

Gość jogurette26
up

Gość jogurette26
up up

Z tego co piszesz seks był w momencie kiedy byłaś już zabezpieczona, więc ryzyko ciąży jest bliskie zeru, tak jak to jest przy tabletkach. Spokojnie czekaj do końca tabletek placebo, powinno pojawić się krwawienie z odstawienia. Jeśli nie pojawi się do ostatniej tabletki placebo, a możesz nawet poczekać do dnia, kiedy powinnaś zacząć kolejne opakowanie, to wtedy zrób test ciążowy. Jeśli będzie negatywny normalnie zaczynasz kolejne opakowanie.