Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limaaaaaa

oduczanie karmienia

Polecane posty

Gość limaaaaaa

nocnego.jak to bylo u Was?ja juz nie mialam sily i gdy moj synek skonczyl 19 m-cy nagle przestalam mu dawac mleko w nocy bo pil je kilka razy po 150ml zrobilam mu terapie wstrzasowa od tygodnia nie daje mleka.zostawiam go samemu sobie czasem dam wode do picia a tak poza tym to bardzo krzyczy.to trwa juz tydzien....myslicie , ze dobrze robie? ze niebawem wszystko sie unormuje i bedzie przesypial nocki??blagam...

Gość bckndjsndjnd
On ma już 19 miesięcy ? Współczuję , naprawdę. Moja córka jak tylko skoćzyła 10 miesięcy to sama odrzuciła mleko w nocy i przesypiała całą noc. Myślę że musisz go przetrzymać bo to karmienie nocne w tym wieku nie ma już najmnijeszego sensu a jedynie rozpycha mu żołądek bo noworodkiem już nie jest więc nie musi nadrabiac kalorii nocą z powodu małego żołądeczka ;). To jest przyzwyczajenie i nawyk jedzenia nocnego. Pilnuj aby syn zjadał solidniejszą kolację (tak w ramach odzywczajania do jakiegoś czasu) by się zasycił i nie prosił o mleko nocą.

Gość limaaaaaa
on nie prosi o melko...on blaga ale jestem nie ugieta ale martwi mnie ze nie ma poprawy ze ciagle wrzeszczy.....a kolacji wlasnie nie chce jesc probowalam juz wszystko nawet jego ukochane cielece paroweczki...zje kawalatek i dosc....w dzien moze nie jesc a w nocy by zjadl konia z kopytami....ehhhh zwariuje

Gość Ojej to to już
stary pryk z twojego synka i nie obraź się ale dlaczego wcześniej nie zadbałaś o odzywczajanie? Przecież to już duży dzieciak i mleko jedynie 2 razy na dzień mu się tak naprawdę należy (mm) a nocą to jest zwykłe tuczenie i rozwalanie pracy żołądka. Teraz nie ma się co dziwić , bo skoro on dostawał kilka razy nocą po 150 ml to jego żołądek nadal produkuje kwasy żołądkowe i dzieciak jest głodny jak nie dostanie. Musisz go wziąć na wstrzymanie i nie patrzeć że krzyczy bo na litośc to już nie jest niemowle tylko mały chłopiec i mleczko mu juz nie potrzebne nocą !

Gość Ojej to to już
nie podawaj mu podwieczorku ale podaj coś co bardzo lubi tuż przed połozniem spac i choć teoria zabrania takiej praktyki bo mówi się że na godzinę lub dwie ostatni posiłek przed snem to w twoim przypadku złam regułę i spróbuj a z rana wczesniej podaj mu mleko ale nie nocą.