Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straciłam kotka....

Dlaczego ludzie nie hamują przed zwierzętami??!!!

Polecane posty

Także mam kota, jest z nami od 7 lat. Ponieważ jest rasowy i łagodny, z początku nie wychodził sam. Baliśmy się, że komuś się spodoba:) Teraz wychodzi sam, godzina - półtorej i wraca, a wykastrowany nie jest. A nasza działka nie jest całkowicie ogrodzona, ale na ulicę nie wybiegnie. Pozwalam mu wychodzić, w ońcu jest zwierzęciem i ma instynkty, ale boję się bardziej, że sam się zgubi niż że zginie na drodze, która na naszej ulicy ma dużo zakretów i jest naprawdę wąska, tak że jeden samochód musi uważać na lusterka, a dwa to mijają się cudem. 🖐️

Gość qqqwqqq
HMS Petard powiedział chyba wszystko co powinno być powiedziane w tym temacie i przestańcie pierdolić o jakiś biednych kotkach na środku jezdni 🖐️)))

Gość 3123213123
Może to po prostu tych jezdni i samochodów nie powinno byc tyle???? Wszystko na tym jebanym swiecie jest dostosowane do wygodnickich co musza wozic swoje duoy w samochodzie... w większosci stref przydomowych powinno byc ograniczenie do 20 km i progi. Jadąc ta szybkoscia mozna bez obawy hamowac...

Gość qqqwqqq
mhm, w swoim postulacie zawrzyj też ograniczenie do 5/h, bo na terenach zalesionych migrują żaby i płazy :o Na mózg padłaś czy jesteś niedorozwinięta od urodzenia? :o 🖐️

qqqwqqq: zgodzę się z 3123213123, na autostradach niech jeżdżą ile chcą, ale na osiedlach prędkość powinna być znacznie zredukowana

Gość 3123213123
mhm, w swoim postulacie zawrzyj też ograniczenie do 5/h, bo na terenach zalesionych migrują żaby i płazy Na mózg padłaś czy jesteś niedorozwinięta od urodzenia? wyobraz sobie, że jezdze rowerem całe zycie... jest miasto w Ameryce, gdzie ruch samochodów jest zakazany, i jezdzi się wyłącznie na peryferiach. Tereny zalesione raczej miasta nie dotyczą, a większe bezpieczeństwo - tyczy nie tylko kotów, płazów, ale równiez dzieci... kot ma prawo do zycia, bo jest na tej planecie równorzędnym bytem

Gość little_may
autorko, znam twój ból! tez mieszkam na wylocie i zamiast 50, to jeżdża debile 100km/h, kazdy mój kot ginał, było juz kilka, a ja tak kocham kotki:( ale przeciez dachowca nie przywiąże do domu, bo mamy baaardzo duze podwórko, miały mnóstwo miejsca do biegania, a wiadmo jak to kot- chodzi swoimi drogami, czasami przez drogę :( Ostatniego mieliśmy kilka lat temu, był to mój najukochańszy kot dla mnie i taty. Jak i on zginał pod kołami, to oboje płakalismy i tata jak go chował, to powiedział, ze już zadnego kota nie będzie chował (czyli ze juz zadnego nie będziemy sobie brać na wychowanie, bo i tak zginie, a on juz ma dosyc strat naszych zwierzaków). U nas co prawda postawili fotoradar na przeciwko domu, ale jak kotś jest debilem, to i tak bedzie gnał na złamanie karku :/

"kot ma prawo do zycia, bo jest na tej planecie równorzędnym bytem" Jedź do Szanghaju i ogłoś to na głównej ulicy. Dostaniesz za to" Nobla"... ...a conajmniej nagrodę Darvina. I obudź się, bo piszemy o POLSCE

Gość 3123213123
mnie tam samochody wkurwiaja z kazdego powodu, nie tylko kota... powiny byc luksusem, zeby było stac nielicznych, przynajmniej by tak nie smierdziało wszedzie, i co chwila ludzie nie ginęli pod kołami