Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z tym pomarańczowym

które krzesełko do karmienia wybrać ? POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość a co to Austryjackiej
moja sąsiadka ma to za 175zł i jest zadowolona. już jej 3dziecko korzysta z tego krzesełka

Gość z tym pomarańczowym
w tym pierwszym podoba mi się najbardziej to że można regulować podnóżek a wtym drugim można zdejmować tzn całkowicie można go zdejmować i jest bez podnóżka jak dziecko u rośnie ? bo nie ma tego na animacji.... ;/ ale może ktoś wie ? i dodam że córka ma 9 msc

Gość z tym pomarańczowym
a powiedz mi jak dzieła ten podnóżek ?

Jak wasze niemowlaki jedza same w tych krzesełkach? Ja mialam dwa takie jedno baby ono, drugie jakieś nie firmowe, kuzynka ma ten modek "kwiatek". Moja Zosia jest na prawdę dużym dzieckiem bo kuzynki mala jest drobna choc tez wysoka ale ani jedna ani druga w ŻADNYM tym krzeselku nie da rady jeść sama!. Nie dostaje do blatu na tyle wygodnie zeby jej tam postawić talerz dać lyżkę i żeby mogly jeść same mimo ze mają 14 miesięcy!. A czytam na kafe ze mamy zachwycają się tymi plasticzkami z rozklądanym oparciem więc nie bardzo rozumiem. Wasze dzieci takie 10 miesiecy i w górę (bo w takim wieku moje dziekco zaczęło jesc samo stale posilki) dosięgają bez problemu do blatu czy po prostu je karmicie? Tak z ciekawości pytam. Bo myslalam ze moze mamy jakies dziadowe to krzeslo ale mamy u dziadków drugie i to samo a kuzynka sie zali ze u niej jest to samo więc jednak to nie wina naszego krzesła tylko tak po prostu w nich się dzieje.

Gość mała mimiii..
wiosenna- u mnie je bez problemu. nie wiem o co Ci chodzi:)

ja dostałam takie krzesło tylko mi stało i się kurzyło dziecko nie chciało w nim siedzieć a tym bardziej jeść oddałam znajomym

Gość z tym pomarańczowym
kurcze... moja córka również jest wysoka bo ma 9 msc a ja już jej nakładam ubranka na 92 a ile cm ma to nie wiem ale w każdym razie jest wysoka i już nie wiem co mam robić czy kupować to krzesełko czy nie

Gość z tym pomarańczowym
mmaammaa w domu masz rację nie pomyślałam o tym... więc cofam tamte typy i jak będę miała kupować to kupię ten :) i również ma ruchomy podnóżek ale moja córka tak jak mówiłam jest wysoka i obawiam się czy przypadkiem za szybko zniego nie wyrośnie ?

Gość rocznikowo sie liczy
moja córka miała 14 mies jak jadła już przy normalnym stoliczku bo w krzesełku do karmienia usiedzieć nie chciała.

Gość kakhdgh
mój syn ma prawie 4 lata. oczywiście nie korzysta już dawno z tego krzesełka bo siedzi z nami przy stole. za to czasem korzysta z niego u mojej siostry (sprawia mu to frajde- zawsze to coś innego). może nie jest najwyższym czterolatkiem ale z nie ma problemu z usadzeniem go w krześle. tak więc twoja córka też nie powinna za szybko wyrosnąć

A nie masz możliwości podejść do sklepu i sprawdzić jak sobie w nim radzi? Moze jak jest aż taka wysoka to sobie da radę moja jest przeciętna, ubranka na 86 zakładam czasem w 80 jeszcze wejdzie. Ma pewnie około 80 cm. I na prawdę nie dostaje tam. Tzn jak jej postawie misia czy książeczkę na blacie to weźmie bez problemu, ale nie siedzi tam na tyle wygodnie żeby dać jej łyżeczkę i żeby mogla jeść sama mimo ze zdejmuje tą drugą tackę (dodatkowy blat żeby niżej było). Korzysta z krzesełka z IKEA bo ono ma nisko blat i jest dla niej wygodne. Już od kilku miesięcy sama sobie w nim je. Autorko ja bym na twoim miejscu zmierzylą dziecko. Te krzeselka plastikowe sa fajne bo maja kólka i rozkładane oparcie. Sama takie specjalnie kupilam mimo ze miałam to z ikea w domu żeby karmić w nim małą jak wprowadzałam pierwsze zupki bo się oparcie mocno rozkłada i dziecko jest w pozycji półleżącej, ale później jak mała sama zaczela jeść to zupełnie nam się nie sprawdza.

A za szybko ci z niego nie ryrośnie na pewno. Ostatnio u dziadkó moja 5 latka w nim siedzialą i rysowala (no i dla niej bylo wygodne) One są wlasnie baaaardzo duże dziecko trochę w nie wpada i dlatego cięzko dosięgnąć do blatu. No ale jak widze to tylko moja opinia (i kuzynki :D ) więc moze my mamy dziwne dzieci.

Gość kakhdgh
ja jeszcze dodam tylko że strasznie żałowałam zakupu. krzesło to wielki klamot i strasznie mnie irytowało. szybko je oddałam i zainwestowałam w mniejsze- to ikeowskie. z niego byłam bardziej zadowolona

Gość kakhdgh
wiosenna- z tego samego powodu kupiłam to duże krzesło- żeby karmić niespełna 6miesięcznego niemowlaka. ale jak tylko nauczył się porządnie siedzieć pozbyłam się tego.

No to widze że doklądnie jak u mnie :) Ikeowskie jest super i wiem ze dlugo mi starczy (synek do 2,5 roku w nim jadł, tylko że odczepilam blat i przysuwalam go do stolu żeby jadl razem z nami. Tyle ze moj synek jest bardzo malutki i na normalnym krześle nawet teraz mu nie wygodnie mimo ze ma 3,5) Zosia jest duża ale i tak myślę, ze jej dlugo posluży. Jedyny minus tego krzesla to brak porządnych pasów. Zosia często w nim stoi wiec zostawienie jej choćby na chwile w krześle nie wchodzi w grę.

Moim zdaniem takie krzesełka jak z linków autorki są w ogóle bez sensu i bardzo krótko dziecko z nich korzysta. O wiele lepiej kupić takie, które da sie przerobić potem na stoliczek do rysowania/jedzenia. Z takiego jak na linku moje dziecko korzystało najwyżej 5 miesięcy, a potem już przełożyliśmy na drugą opcję i teraz moze jeszcze ze 2 lata korzystać.

Gość z tym pomarańczowym
tak oczywiście że mam możliwość obejrzeć w sklepie ale to dopiero w sobotę a ja chciałam już dzisiaj zamówić :) ale lepiej się wstrzymam i zobaczę co i jak w sklepie. i mam również możliwość kupienia krzesełka używanego od rodziny ale nie wiem jakie ono jest i tak nie bardzo chcę używane... a wy kupiłybyście używane od rodziny ?

Gość z tym pomarańczowym
wiosenna i ta druga pani jaki emacie te krzesełka ? z ikea ?

Gość ,jjlk
z ikei najlepsze bo proste i latwe w czyszczeniu a dziecko siedzi w nim wygodnie i mozna dokupic poduszke jak bedzie za duze polecam

Gość z tym pomarańczowym
wiosenna podobać mi się nie za bardzo mi się podoba :) ale skoro mówisz że jest bardzo ok to może i się na nie skuszę bo byłam dzisiaj w sklepie i oglądałam te foteliki ceny kosmiczne no ale wiadomo jak to w takich sklepach no ale te foteliki to jakieś takie... i mam mętlik w głowie bo nie wiem jakie w końcu kupić ;/ a to twoje to można przystawiać do stołu ?

Gość kakhdgh
bo one ładne nie sa-ale, moim zdaniem, zdecydowanie wygodniejsze i praktyczniejsze

Gość hmmmh
Dla moich też było niewygodnie w tym foteliku plastikowym przez to, że w blacie boczki są wyżej. Dlatego blaty poszły w kąt a krzesło przystawiałam do stołu i było im wtedy wygodnie.

Gość lkdd
Aha, używam go od 5 miesięcy i czuję, że długo mi jeszcze posłuży (syn ma prawie rok i jest duży jak na swój wiek - waży ponad 12 kg).

Gość lkdd
Tyle, że mój synek długo nie siedział samodzielnie, zaczął dopiero jak miał niecałe 10 miesięcy, ale mimo to w krzesełku siedział ładnie.

Gość no i jak zwykle wiosenna
sra żarem że ma najlepsze a wszyscy inni syf :O dziesiątki dzieci znajomych, moje dziecko mamy te krzesełka (mniej więcej) co autorka podała w pierwszym linku. Wszyscy korzystają i sobie chwalą. Bez przesady.