Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie_pytanie_mam

6 latek do szkoły - wytłumaczcie mi coś proszę

Polecane posty

Gość takie_pytanie_mam

Witam :) Mam takie pytanie: jak dziecko kończy 6 lat to idzie do szkoły. Czy dziecko musi mieć skończone 6 lat? To znaczy chodzi mi o to czy jak dziecko skończy 6 lat 30 sierpnia to pójdzie do szkoły a jak np. 4 września to już nie i dopiero za rok? Czy liczy się tylko rocznik, a miesiąc nieważny? Może głupie pytanie ale ciekawa jestem jak to jest

Gość rocznikowo sie liczy
jak masz dziecko z 31grudnia to pojdzie we wrzesniu do szkoly

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
zawsze liczy się rocznikowo.

tylko rocznik się liczy, zresztą jeszcze nie ma obowiazku szkolnego. Mozesz posłać, ale nie musisz. Na razie pierwszy rocznik z obowiązkiem dla 6 latków to dzieci urodzone w 2008r.

Gość takie_pytanie_mam
bardzo Wam dziękuję :) Moja córka ma dopiero 4 latka ale jakoś mi tak do głowy przyszło bo urodziła się 16 września :)

Gość rocznikowoo
I tym sposobem we wrześniu w szkole w pierwszej klasie spotka sie dzieciak 6-letni z kolegami w wieku 7,5 lat (te co w styczniu skończyły 7 lat...rocznikowo) A w rezultacie starsi i cwańsi koledzy...ale dadzą łomot maluchowi ....maja mniejszą i bardziej dziecinną ofiarę do łomotu , na następne lata. Naprawdę chcesz 6-latka wcisnąć do klasy pierwszej na ofiarę do łomotu? Może jesteś macochą i dlatego?

Gość takie_pytanie_mam
"Naprawdę chcesz 6-latka wcisnąć do klasy pierwszej na ofiarę do łomotu? Może jesteś macochą i dlatego?" hehehe coooo? Oj ktoś się nie wyspał chyba :)

Niestety nie ma wyjscia. Mój syn jest z 2 wrzesnia 2008 i pójdzie do klasy z corką ktora jest z kwietnia 2007. Między nimi 17 miesiecy rożnicy a będa razem w klasie. Zastanawiam się jak sobie mlody poradzi bo 17 miesiecy na malym dziecku to duza, bardzo duża różnica.

Gość fgthujio/kplkij
Mój miał 4 lata i 9 miesięcy jak obowiązkowo poszedł do zerówki. Masakra ! Ale w tym roku mamy wybór, czy zostaje w zerówce czy idzie do 1 klasy. Oczywiście, że zerówka !

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja córka konczy 6 lat 21 wrzesnia i tez mogłam ja dac juz do szkoły ale nie ma mowy zostawiam ja drugi rok w zerówce. Miesiac urodzenia sie nie liczy tylko sam rocznik