Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doneczka2727

tort weselny z polewą marcepanową i sztucznymi kwiatkami

Polecane posty

Gość doneczka2727

Musze zamówić tort weselny. Chciałabym lekki, śmietankowy. Pani powiedziała, że ładniejszy będzie z polewą marcepanowa? Sama nie wiem, czy to dobry pomysł. Oni na torty kładą sztuczne bukiety. Fajnie to wyglada, ale przecież wszystko i tak trzeba zdjąć i wtedy ten tort bedzie kiepsko wygladał. Czy wasze torty mają sztuczne dodatki?

Gość lilka_ona_młoda_żonka
Miałam 3 rorty i na wierzchu kazałam ułożyć sztuczne lukrowe różyczki, a że dostałam bukiet z różowych róż to kazałam też przystroić torta po bokach, Ślicznie się prezentował. Jak jest fachowa obsługa to zrobi tak jak ty będziesz tgo chciała. Marcepan niestety nie każdy lubi... więc nie radziłabym go zamawiać.

Ma być taki jak Ty chcesz. A marcepanowa skorupa na torcie dobrze wygląda, gorzej smakuje. Tort śmietanowy też można pięknie udekorować, wszystko zależy od inwencji. Poza tym istnieją jeszcze inne masy niż marcepan czy śmietana:) Moja mama robi super krem do torta na maśle i mleku, jest pyszny i wcale nie ciężki, no ale kosztowny dość.

Uwielbiam marcepan, ale na weselu też bym nie zaryzykowała. Ja myślałam o takim prostokątnym, bez pięter.