Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sambor2011

adopcja dziecka

Polecane posty

Gość sambor2011

Witam chcialbym sie dowiedziec o adopcji sprawa jest powazna chodzi mi o to ze mojej narzeczonej byly maz zaadoptowal dziecko jej nie jest on biologicznym ojcem w tej chwili my chcemy sie pobrac i ja chce zostac prawnym opiekunem dziecka czy ten byly facet mojej narzeczonej moze sie wycofac z tej adopcji on tez tego chce bo w tej chwili placi alimenty na dziecko prosze o odpowiedz z gory dziekuje.

Gość jugo
ciężka sprawa. najlepiej niech narzeczona zadzwoni do ośrodka adopcyjno - opiekuńczego w swoim mieście, chyba jakiś rodzaj adopcji jest rozwiązywalny ale nie jestem pewna. jeśli nie to chyba pozostaje sądowne pozbawienie go praw rodzicielskich...? co też łatwe nie jest. ale ma dziecko pogmatwaną sytuację :( a swoją drogą na miejscu Twojej narzeczonej raczej nie przyjmowałabym tych alimentów na dziecko, trochę to nie fair

Gość .......Nefretete 27 ....
o ile była to adopcja pełna (po zrzeczeniu blankietowym) to nie ma innych przepisów czy norm przy rozwodzie, w przypadku dziecka adopcyjnego. To jest ich córka i nie ma znaczenia czy adopcyjna czy biologiczna . Przy rozwodzie postepowanie jest takie jak przy dziecku biologicznym tj ustanawia sie prawa obojga rodzicow, miejsce zmaieszkania itp w tym przypadku rodzicow adopcyjnych . Jezeli ty bys chcial ja adoptowac to nie widze tego tak łatwo, dziecko to nie lalka ktora zmienia tylko wlasciciela. Trzeba by bylo uniewaznic tamta adopcje, dziecko mogloby trafic z powrotem do domu dziecka.

Gość mi_zielone
Dlaczego do domu dziecka ???? Przeciez dziecko przebywa ciagle z matka :) Tylko tatusiowie sie zmieniaja.