Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ????!!!!!!!!diane

DIANE 35 - lekarz bez wyobraźni ?

Polecane posty

Gość ????!!!!!!!!diane

Witam. Poszłam wczoraj do ginekologa w sprawie szalejących hormonów, bo od roku nie mogę zwalczyć trądziku (mam 28 lat). Lekarz przepisał mi DIANE 35. Wykupiłam. Po powrocie do domu w Google zaczęłam szperaći wyczytałam, że dziewczynom porobiły się jakieś zapalenia żył. Nic nie byłoby w tym dzinwego gdyby nie to, że mam operacje za 4 miesiące usuwania żylaków z prawej nogi ( po porodzie wyszły). Jeżeli mam żylaki czy powinnam brać te pigułki? Lekarz nie zrobił wywiadu... Boję się teżprzytycia, od tygodnia jestem na diecie i próbuję schudnąć. Dzięki !

Powiem Ci, że ja od Diane 35 miałam Gruczolakowłókniak (Fibroadenoma) to łagodny guz piersi, często występujący u kobiet, najczęściej przed 30 rokiem życia. Powstaje pod wpływem dużej ilości estrogenów, w wyniku rozrostu tkanki łącznej włóknistej oraz w mniejszym stopniu nabłonka gruczołu mlekowego. W około 13-20% przypadków występują guzy mnogie. W rzadkich przypadkach (ok. 2%) gruczolakowłókniak może ulec zezłośliwieniu. Po przekwitaniu guzy te ulegają procesowi regresji i zwapnieniu Więc odradzam jak mogę!

Gość ????!!!!!!!!diane
Matko, ale ja mam gruczolawłókniaki w piersi !!!! Lekarz przepisał mi to bez wywiadu, a ja mam i żylaki i włókniaki (2) w piersi. Wczoraj wzięłam 1 tabletkę ( okres). Więcej chyba nie wezmę.

Gość Nutella :)
ogólnie wszystkie tabletki hormonalne to syf! jak masz problemy z żyłami nie możesz brać hormonów bo one zagęszczają krew!!! naprawdę lekarz bez wyobrazni. szok :(

Gość ????!!!!!!!!diane
Strach chodzić do lekarzy. Poszłam , pwoiedziałam co mi dolega i bach- recepta na Diane. Nie pytał się czy mam problemy zdrowotne, żylaki, może jakieś zwyrodnienia w piersi. Nic, zero. Sama na własną rękę zaczęłam szukać opinii w necie i to chyba mnie uratowało. Jak widać lepszym lekarzem jest internet niż pożal się boże doktor po akademii medycznej. Ale 100 zł wziął, a jakże !

Gość najlepsza odpowiedz
Ja tez biore Diane, ale u mnie lekarz ZROBIL WYWIAD, mialam nawet badania krwi robione. KONIECZNIE WROC DO TEGO LEKARZA I POWIEDZ MU O ZYLAKACH!!!