Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia_24

czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gosia_24

hej mam mały problem. nie wiem co się dzieje. miesiączka spóźnia mi się już ponad tydzień. od 2 tyg około bolą mnie piersi. ok kilku dni jestem senna i wiecznie zmęczona. w dodatku dostałam dużego ślinotoku. jest mi niedobrze zazwyczaj rano i wieczorem. ogólnie czuję się jakbym była przeziębiona. dwa dni przed spodziewaną miesiączką dostałam palmienia trwały one około 4 dni. były bardzo skąpe. odczuwam jeszcze ból podbrzusza. nie wiem co o tym myśleć. może po prostu spóżnia mi się okres i takie są jego objawy.a moż eto ciąża. nie szukam odpowiedzi zrób test albo idz do lekarza. chce wiedzieć czy któraś z Pań może miała takie objawy.

Gość miszkowata
Ciąża albo nie ciąża, co ci odpowiedzieć? :O

Gość junn
ja tak nie miałam ani razu w ciąży. Objawy to jak to mówią na dwoje babka wróżyła. :) A dlaczego nie zrobisz testu skoro już tydzień masz spóźnienia?

Gość gosia_24
jeżeli nie masz nic do powiedzenia to najlepiej nic. boję się, że to może być jakach choroba......a tam juz sama nie wiem co myśleć. szukam podpowiedzi. po prostu.

Gość gosia_24
he bo się boję..... kupiłam już test. ale się po prostu boję.

Gość junn
skoro boisz się choroby to zacznij od wykluczenia tudzież potwierdzenia ciąży. jeśli to nie ciąża wówczas możesz zacząć myśleć o chorobach. Może to po prostu efekty przesilenia wiosennego?

Gość junn
to się nie bój -raz dwa i po sprawie. Szkoda życia na zadręczanie się. Wiesz że jeśli jest ciąża to sama nie zniknie. Zrób więc ten test i jedno miej z głowy.

Gość miszkowata
Jak jesteś w ciązy, to JUŻ jesteś, a jak nie jesteś, to po zrobieniu testu przynajmniej będziesz wiedziała, co wykluczyć. Powiem ci, że mi się chciało rzygać dosłownie od chwili wykonania testu prawie do połowy ciąży, a senna byłam przez kilka tygodni.

Gość gosia_24
ja juz sama nie wiem co mam o tym myslec. ale moze tak byc ze to po prostu przesilenie wiosenne. ale jeszcze nigdy tak się nie czułam. dlatego ta obawa przed ciążą. jakieś dziwne to wszystko mi się wydaje.

Gość junn
diagnostyka choroby polega na wykluczaniu bądź potwierdzaniu więc zrób test i będzie jasne co dalej. chowanie głowy w piasek nie pomoże.

Gość ddaaa
ja w ciazy milam takie objawy,w dodatku nie moglam wejsc do sklepu miesnego wszystko mi smierdzialo.

Gość alojzy wilkolak
Gosia Sprawdz czy nie masz na ciele sladów po ugryzieniach.Ten ślinotok mi sie nie podoba!!! A powaznie to wykonaj test ciazowy.

Gość gosia_24
ale test chyba najlepiej robić z tego porannego moczu co nie?? a i na dodatek sikam ciągle sikam i ten mocz ma taki ostry zapach wogole wszytsko ostatnio ma ostry zapach. a najgorzej mnie zbiera na wymioty po babcinych perfumach. pracuję w sklepie często przychodza tam starsze panie, które perfumują się chyba tylko" być może" no tak to smierdzi.

Gość junn
myślę że po tygodniowym spóźnieniu to i teraz wyjdzie. :) ale jeśli masz wątpliwości mieć to możesz zrobić z rana.

Gość alojzy wilkolak
A plamienia tez mialam.I to byl 3tydzien ciazy

Gość ddaaa
test w takim wypadku mozesz zrobic nawet teraz. z porannego moczu przed spodziewanym dniem miesiaczki po tym terminie ez znaczenia kiedy zrobisz

Gość alojzy wilkolak
tak,mocz ranny mi smierdzialo doslownie wszystko.nawet kawa.a jak czulam smrod z papierosow to mialam odruch wymiotny Jestes senna?

Gość gosia_24
zaniepokoiło mnie jeszcze jedno, że odrzuca mnie od papierosów. nie mogę palić po prostu.ale to dopiero od kilku dni. moja teściowa pali i jak pójdę do niej to długo wysiedzieć nie mogę.dlatego te moje obawy. ale dzięki Wam. jakoś mnie zmotywowałyście. jutro robię test. nadal się boję.ale cóż jak nie zrobię to nie będę mogła wykluczyć.

Gość gosia_24
senna to mało powiedziane. ja w pracy zasypiam na stojąco. zaczyna się to koło 12 -13 kończy na tym, że wieczorem zasypiam nawet nie wiem kiedy.

Gość alojzy wilkolak
Gosia! Nie pal! I daj znac czy jestes w ciazy. Gdybys chciala ubranka to daj znac,mam mase

Gość Rób teraz!!
Będziesz miała spokojną noc :). Po tygodniu spóźnienia wynik będzie wiarygodny nawet o tej porze.Z porannego moczu to się robi przed lub w dzień miesiączki.

Gość junn
rób ten test.

Gość alojzy wilkolak
a ja spalam w autobusach. Sluchaj,to mi wyglada na...CIAZE

Gość alojzy wilkolak
rob test Trzymam kciuki by bylo tak jak chcesz

Gość gosia_24
teraz to ja idę do pracy. jutro Wam napiszę rano co i jak. oby to nie było to co myślę.....

Gość dsdsd
Jak jesteś tydzień po terminie to nawet teraz możesz zrobić test, też Ci wyjdzie. Moje objawy były baaaaaardzo podobne do Twoich.

Gość gosia_24
no zrobiłam.jednak. jest 1 kreska. może powtórzę dla pewności jutro coo? jak myślicie?

Gość macao macao
test powinnaś zrobić rano. Ja robiłam po popołudniu (po tyg) tak jak ty i wyszła 1 kreska. A po 2 tyg rano 2 kreski.

Gość junn
powtórz. jeśli dużo sikasz to mocz był rozwodniony. staraj się tylko nie pić zbyt dużo na wieczór.

Gość SmJ
Pochwalisz się co wyszło??