Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aplleee

Zakładam nowy topik o szczepinkach bo to ważne!

Polecane posty

Gość Aplleee

Badanie przeprowadzone w Pittsburghu (USA) przez dr Laurę Hewitson i wsp. na niemowlętach małp, które otrzymaly porcję szczepionek z thimerosalem (takich jakie otrzymywały i nadal otrzymuja ludzkie niemowlęta), wykazało, ze zaszczepione małpki rozwinęły zaburzenia behawioralne typowe dla autyzmu. U żadnej z nieszczepionych małpek nie zaobserwowano podobnych zaburzeń. Badanie zaprezentowano na Miedzynarodowej Konferencji Badan nad Autyzmem 2012 (International Meeting for Autism Research) w Londynie. To badanie potwierdziło (w sposob ekperymentalny) zeznania milionów rodziców którzy twierdzą, że zaobserwowali rozwój autyzmu u swych dzieci wkrótce po szczepieniach. Establiszment szczepionkowy od dawna wie o silnych zwiazkach autyzmu ze szczepieniami, dlatego torpeduje wszelkie próby przeprowadzenia badań porownujacych zdrowie dzieci szczepionych i nieszczepionych oraz obmawia przeprowadzenia badań nad bezpieczeństwem stosowanych obecnie szczepień. Amerykanscy rodzice mają już dość tolerowania szczepionkowych zbrodni dokonywanych na ich dzieciach dla zysków lub socjopatycznych idei. Ogłosili Deklaracje Wolnosci od Medycznej Tyranii oraz rozpoczęli rewolucje przeciw tej tyranii. http://www.naturalnews.com/035787_vaccines_autism_monkeys.html http://www.ageofautism.com/2012/05/the-thinking-moms-declaration-of-independence-from-medical-tyranny.html

Gość Aplleee
W krajach rozwiniętych szczepionkowy establiszment agresywnie odmawia przeprowadzenia podstawowych badan, które porównałyby zdrowie dzieci szczepionych i nieszczepionych (nawet je torpeduje). Każe rodzicom wierzyć na słowo, że szczepienia są konieczne i ratują życie. Jest to sytuacja nieporównywalna z promowaniem i stosowaniem wszystkich innych leków, dla których trzeba udokumentować bezpieczeństwo i skuteczność. Jednak w Afryce prowadzi się takie badania i ich wyniki są przerażające. Okazało się bowiem, że afrykańskie niemowlęta zaszczepione szczepionkami DTP umierały kilka razy częściej niż te nieszczepione, szczególnie silnie szczepionki DTP zwiększały umieralność dziewcząt. Szczepionki przeciw odrze o wysokim stężeniu wirusowych antygenów (zalecane dla krajów Afryki przez WHO) również zwiększały umieralność dzieci, zwłaszcza dziewcząt. Natomiast zachorowanie na odrę nie zwiększało umieralności, a w perspektywie 4 lat po chorobie obserwowano nawet lepszą przeżywalność dzieci, które przeszły odrę niż tych, które nie chorowały na nią. Te wyniki naukowe obalają szczepionkowe mity. Prawdopodobnie znajomość tych danych powoduje, że wykształceni rodzice na Zachodzie coraz bardziej masowo odmawiają szczepień. Nauka i praktyka przeczą bowiem ich bezpieczeństwu, tym bardziej że lawinowo rośnie armia dzieci trwale okaleczonych przez toksyczne szczepienia. Podobnie amerykańskie i europejskie dane pokazują, że znacznie więcej jest dziś ofiar szczepień niż chorób zakaźnych, choć tysiące ludzi nadal na nie choruje. W tym kontekście przymusowe szczepienia nadal stosowane w Polsce wydają się ocierać o zbrodnię. Ludzie, którzy wymuszają na rodzicach szczepienia ich dzieci (często wbrew ich woli) mają bowiem zawodowy obowiązek znać te dane, gdyż są one powszechnie dostępne w bazie publikowanych prac naukowych. Łatwo wyleczalne choroby zakaźne nie są obecnie zagrożeniem dla życia i zdrowia ludzi, są nim natomiast zdecydowanie toksyczne szczepienia.

Gość Dziewanna Jasnokwiatowa
No i co? JAk się już tak nakręcasz to ochłoń Polskie szczepionki od 10 prawie lat nie mają thimerosalu w składzie.

Są też badania,że szczepionki nie powodują autyzmu u dzieci.

Gość Aplleee
Prosze nie zanieczyszczaj swoją głupotą mojego topiku bo nie chcodzi o twoje opinie-nie posiiadasz elementarnej wiedzy w temacie i bredzisz jak potłuczona zamilcz kobieto!

Akurat wiedzę o szczpionkach posiadam - Piszesz jak nawiedzona:D Daj se sianka

aplleee- jak nie szczepisz swojego dziecka to dla mnie jesteś głupia i tyle w tym temacie

Gość berbey
przez takie głupie cepy jak ty wrócą groźne choroby zakaźne i twoje dziecko i inne będą wąchać kwiatki od spodu geniuszko :O

Gość Mama Elizuńki
a ja szczepiłam i będę szczepić swoje dzieci i guzik mnie obchodzi co w USA o tym sądzą. Moją córę zaszczepiłam z dodatkowych na pneumokoki i nic jej po tej szczepionce nie było. Jakieś brednie o autyzmie już to słyszałam wiele razy nic nowego nam nie napisałaś.

Gość Dziewanna Jasnokwiatowa.
Siedzi taka szpera i się nakręca A wysarczy mieć własny rozum lub choćby spytać lekarza. Samemu w domu można sprawidzić skład szczepionek. Smieszą mnie takie najarane mamuśki:D

Dziewanna Jasnokwiatowa zapewniam cie że nie wiesz nic! monopol i berbey nie wypowiadajcie się to nie jest topik dla was To dla czytających wyjdźcie i odpuście sobie!

Gość a mnie bardzo ciekawi
Czy ma wlasne gospodarstwo zeby dziecko karmić no bo jak sie uprzeć to w sklepie nie ma nic zdrowego ;D

Gość Mama Elizuńki
a te jaśnie panie matki które nie chcą szczepić żerują na mądrości tych co szczepią niestety. Bo gdyby tak wszyscy na raz na całym świecie oświadczyli że na nic nie będą szczepić to co by było????????? Niedługo tężec będzie opanowany (podobno aż w 2015 roku) i to TYLKO dzięki szczepionkom panno mądralińska.

Gość Dziewanna. Jasnokwiatowa.
Ta Pani dr z artykułu badała wpływ szczepionek o strym składzie - w Polsce stosowany był do 2001 roku bodajże - wyparły go szczepionki o ulepszonym składzie z mniejszą ilością składników dających odczyny poszczepienne takie jak temperatura czy zaczerwienienie. A przecież nawet dzieci szczepione szczepionkami zawierającymi ten niby "toskyczny" składnik miały się dobrze.

Doniesienia z Indii są alarmujące. W ciągu ostatniej dekady po masowym rozpowszechnieniu tam doustnej szczepionki przeciw polio (zawierającej żywe wirusy polio) zachorowalność dzieci na polio wzrosła tam 1200%! Tyle, że teraz poszczepienny paraliż szczepionkowi kuglarze nazwali porażeniem wiotkim (flaccid paralysis). Wygląda on dokładnie jak polio i jest tak samo okaleczający. Jest to zresztą wypróbowana metoda, żeby przypadki chorób zakaźnych wywołanych szczepionkami nazywać inaczej, aby zachować pozory, że szczepionki są skuteczne i nie naruszać zysków ze szczepionkowego biznesu (np. krztusiec poszczepienny nazywa się wszelkimi nazwami tylko nie krztuścem). Wcześniej w wielu innych krajach wybuchały epidemie poszczepiennego polio po doustnych szczepionkach przeciw tej chorobie. Wiadomo, że szczepionki nie są ani skuteczne, ani bezpieczne, i to nie one przyczyniły się do zmniejszenia zapadalności na choroby zakaźne, tylko poprawa higieny i warunków życia ludności, oraz odkrycie antybiotyków. Zadziwiające, że im mniej jest chorób zakaźnych na świecie i im mniej są one groźne, tym więcej producenci wymyślają nowych szczepionek teraz już na wszystko: na zbite kolano, na kręcone włosy, złamany paznokieć, trądzik młodzieńczy, pypeć na nosie etc. Szczepionki na wszystko dla zdrowych są dziś najbardziej dochodowym biznesem farmaceutycznym, który przynosi firmom dziesiątki miliardów $ zysków rocznie, i przy okazji zamienia zdrowych w chorych, czym jeszcze powiększa ich zyski. W Polsce nadal stosowana jest groźna dla dzieci i dorosłych szczepionka OPV. Powinna być ona w szybkim tempie wycofana. W żadnym zachodnim kraju już jej się nie stosuje i używanie jej w Polsce jest niczym nieuzasadnione, tym bardziej, ze młodsze dzieci dostają szczepionkę IPV (zawierającą inaktywowane wirusy) . Wiadomo, że osoby zaszczepione tą szczepionką rozsiewają żywe wirusy polio i mogą zarazić osoby znajdujące się w pobliżu.

Aple czym karmisz dziecko ? zdrową żywnościa z marketu ? :]

Gość Dziewanna .Jasnokwiatowa.
I po co głupia kozo wkejasz te brednie?Sama od siebie nic?:P Rozumiesz chociaż co tam jest napisane?Zanim coś wklejasz postaraj się zrozumieć:D

Jaasssne :D a powietrze importujesz w butelkach.

Bo jej mąż ma farmę ekologiczną ;)

Autorka się spaliła i uciekła - zawsze trzeba dobrze sprawdzić z czym i gdzie się startuje. Mądre artykuły można czytać ale nalezy też wiedzieć co się czyta i sprawdzić wiarygodność tekstu.

Nie wiem po co piszecie nic nie wnosicie do mojego tematu. Ja ładnie proszę wyjść i nie wpisywac sie wy dalej swoje Strasznie niski poziom intelektualny!

Wszyscy ladnie ci tlumacza ze maja w dupie twoje wywody a ty dalej swoje. Strasznie niski poziom intelektualny !.

Gość hahaha Boze skad sie biora
takie cudaki ja ta pozal sie Boze autorka tego topiku! Dziewczyno, ty jakas faktycznie nawiedzona jestes! Wez sie opanuj i wyluzuj, bo zamdlejesz zaraz z tego podniecenia :p

ale u nas nie szczepimy doustnie polio, a raczej po doustnej może być tak jak opisałaś i nie to, że jestem zwolenniczką szczepień, bo nie

Gość sssddddw
jakby twoje dziecko zmarło po szczepionce albo zostało kaleką to pewno też bys się podniecala

Gdyby miało uczulenie i zmarło od użądlenia pszczoły to by wprowadziła badania alergologiczne w pierwszym tygodniu zycia :D

Ja się niczym nie podniecam a nawet nie śmieszy mnie twoje zachowanie bo nie sądzę żeby pisała tu większa ilośc osób. Mam do w głębokim poważaniu co myślisz i co jeszcze wymyślisz.