Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz koniec jest tego

Eksmisja męża

Polecane posty

Moja mam jest głównym najemcą mieszkania komunalnego. Jestem tam zameldowana ja, mój mąż i dziecko. Będę skaładać pozew o eksmisję męża z tego lokalu, z tytułu znęcania się nad rodziną, a dokładnie moja mam, bo to ona jest głównym najemcą lokalu, i pytanie moje jest takie... czy moja mama musi przedstawić w sądzie umowę najmu lokalu???wiem , że tak trzeba jak mieszkanie jest wspólne małżonków, lae w tej sytuacji jak będzie???

up

Gość wpadłam na chwilke
a ns jkiej podstawie chcesz wymeldować męża? jeśli z wami nie mieszka(ponad 6 mies),nie partycypuje w utrzymaniu tego mieszkania (musisz mieć dowody)to owszem możesz wymeldować go przez urząd miasta lub gminy podstawą do wymeldowania jest przede wszystkim to że nie płaci za koszty związane z czynszem bo można nie przebywac w lokalu ale za niego płacic i wtedy nie ma podstawy do wymeldowania jeśli jest agresywny,bije,wyzywa to raczej musi odbyć się sprawa w sadzie jeśli mama jest głównym najemcą to ona występuje z wnioskiem do urzędu miasta i musi mieć decyzję na to mieszkanie,jesli sprawa odbędzie się w sądzie to wniosek możesz złożyć ty a matka będzie świadkiem

zameldowany jest tam od listopada 2010r, znęca się nade mną, kilknaście razy była interwencja policji, założyłam mu w prokuraturze sprawe o znęcanie się i groźby, oraz kradzież złota, w ostatnich klilku dniach 5 razy był na izbie wytrzeźwień. poza tym njie płaci na mioeszkanie ani na utrzymanie dziecka, ja niestety nie pracuję, od dłuższego czasu nie mogę znaleźć pray, i nie daję rady z prac dodatkowych robić opłat.

a ta sprawa jest na etapie końcowym na komisariacie, podpisał dobrowolne poddanie się karze, 2lata w zawieszeniu na 4, a potem trafi do sądu do wyznaczenia terminu rozprawy.

Gość zZ Zniecierpliwiony
Ja się zastanawiam . Dlaczego jakaś kolejna osoba zadaje bzdurne pytanie i udziela bzdurnych informacji? Ludzie ...zanim pojawicie się na forum publicznym i oczekujecie jakiejś pomocy .......to się najpierw zastanówcie nad sobą i nad tym co piszecie. I Ty autorko tematu przestań znęcać się nad forumowiczami.

Gość ja mam właśnie...
a przepraszam bardzo a czym ja niby się znęcam na forumowiczkami??