Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hy78tguyfytdt

POROD NATURALNY CZY CESARKA??POMOZCIE LASKI:")

Polecane posty

Gość hy78tguyfytdt

hej...to moja 1wsza ciaza...jestem w 8 miesiacu i jak narazie przytylam 7kg...strasznie boje sie naturalnego porodu i myslalam nad cesarka..co lepsze a co gorsze??jakie sa wady i zaety sn a cc?

Gość kiguiu
a mozesz sobie wybrac?

Gość junn
a to już zależy od osoby. Nikt ci nie zagwarantuje jak będzie w twoim przypadku. Nie ma tak że coś jest lepsze a coś gorsze. Po jednym i drugim można się czuć wspaniale ale jednocześnie po obu można miec problemy i powikłania. rodziłam 2 razy sn i sama sie przekonałam jak różne sa takie porody.

Gość hy78tguyfytdt
mieszkam w uk tutaj mozna wybrac...coprawda polozne upieraja sie przy sn, ale ja sie tak BOJE!!ogolem z natury jestem straszna panikara

Gość meleteter
Po cesarce dluzej dochodzisz do siebie, ale nie ma powiklan.Z naturalnym porodem nie wiesz jak bedzie...a w gruncie rzeczy mozesz sie meczyc kilkanascie godzin a i tak zabiora cie na cesarke...

Gość gryh
przy sn omal nie umarłam z bólu, a po cesarce ten ból byl rozlożony na kilka dni.......

Gość hy78tguyfytdt
kurwa masakra:(

Gość jjhsusiakdnakd
cesarka bez dwoch zdan. rodzilam w anglii. doszlam do siebie bardzo szybko.

Gość hy78tguyfytdt
wlasnie ogladam naturalne porody...niby niestraszne ale ja sie poprostu BRZYDZE, wiem ze to glupie:(, ale obrzydza mnie poprostu porod, krew, pepowina, panicznie boje sie szycia iz nigdy szyta niebylam...boje sie seksu po kupy po siku po....jezus chyba mnie do psychiatry wysla

Gość oko baARABASZA
JAKO WIELOLETNI I SZANOWANY LEKARZ INTERNISTA POLECAM POROD PRZEZ ODBYT...

Gość hy78tguyfytdt
a co z blizna po cesarce???zostaje bardzo widoczna?? niby niepowinnam sie zabardzo przy sn meczyc bo mowia ze malo przytyam i mam dzidzi malutkie bo brzusio maly, ale to jest jednak DZIECKO!

Gość alojzy wilkolak
rodzilam sn i 2razy cc dla mnie tylko cc

Gość pozdro elo
nie bierz do bani wybieraj cesarke. jak prywatna kilinika to zrobia tak ze nie bedize widac ciecia za stringami . umnie tak jest po 2 porodach cc. wady cesarki : - bol rozlozony na kilka dni - podobno dzieco jak sie rodzi naturalnie to jest silniejsze bo woaczylo z wyjsciem podobno hmmm wiecej nie kojarzę .. wady np. - rodzienie niewiadomo ile godzin - powiklania, nietrzymanie moczu, wypadanie pochwy, luzna pochwa (sex) dla niedowiarkow ... poto robi sie plastyke pochwy. - no i pewnie przeciagajacy sie w nieskonczonosc bólll tyle wiem. ja bym szla na cc

Gość Gliwiczanka24
Porod sn nie jest taki straszny kazdy roznie go przechodzi ale powiem ci tak mialam sn i cc i wybralabym sn szybciej dochodzisz do siebie a po cc czasem miesiacami Sn jest zdrowszy

Gość hy78tguyfytdt
pierdole...wybieram cc...chyba mnie przekonaliscie..chociaz moj sie upiera zebym naturalnie rodzila to ja jednak wole cc...wypadanie pochwy:O?

Gość jjhsusiakdnakd
u mne blizny praktycznie nie widac ale dziwie sie ze mozesz wybrac tez rodzilam w anglii i meczylam sie 35 godzin zanim laskawie zrobili cesarke

Gość pozdro elo
miesiacami haha o czym ty piszesz , chyba pocieli ci bebechy od pepka po cipke . po cc na 3 dobe wypisali mnie do domu, jasnie nie dzwigałam ciezarow, ale dalam rady chodzic i trzymac mała, chodzilam robic sama siku i takie tam.

Gość pozdro elo
tak czytałam o wypadaniu tu na kafe ... ale zaraz te co rodzily naturalnie zakrzycza ze nie jestes prawdziwa polka katoliczka i dobra matka bo cie porod nie bolał.

Gość Hgslkjh
Autorko ja jestem po 2 porodach SN . Pierwszy trwał 2.5 godziny ( syn 2850) ,drugi 10 godzin ( córka 3300 ) z czego 9 godz sobie pochodziłam raz że , nie czułam bólu aż takiego strasznego dwa kładłam sie na łóżko dopiero jak miałam 9 cm . To były 2 różne porody . Ale szło wytrzymać dodam że byłam bez znieczuleń bez śr.przeciwbólowych .

Gość hy78tguyfytdt
o mamusiu:(....ja jak mialam juz wziernik wsadzany to sie poryczalam z bolu a babka domnie zdziwiona ze to bolec mnie wcale niepowinno...a z natury wlasnie jestem dosc ciasna;/;/ natyle ze moj partner nieraz musi porzadnie nawilzyc zeby wkoncu wenie wszedl...a co dopiero porod...KOBIETY!!!-WSPOCZUJE NAM BOLU!

Gość hy78tguyfytdt
ja slyszalam ze jeszcze przy sn mozna kupe zrobic:(

Gość junn
skoro jesteś w UK to z tego co wiem możesz rodzić też sn ze znieczuleniem. Ale to jest twój wybór. cóż na kafe jeśli napiszesz że nie masz problemów po sn to na 100% kłamiesz bo pewnie masz wielkie wiadro między nogami i czekasz juz w kolejce na plastyke pochwy. Jak napisałam różnie można przechodzić oba rodzaje cc i sn. Jak będzie u ciebie nikt nie wie.

Gość junn
a to pytanie -czy u ciebie problemem jest ciasnota czy raczej słabe nawilżenie. Bo jeśli masz sucho w pochwie to jest problem z włożeniem członka i przez to wydaje się że jest ciasno. jeśli nawilżenie pomaga to pewnie problem tkwi w zbyt małej ilości śluzu. a wziernik to tez nie każdy lekarz umie włożyć tak swoją drogą.

Gość Ale pierdoły
Autorko, po co zachodziłaś w ciążę skoro tak panikujesz? Kupę można zrobić, i to jest takie straszne? Pomyśl sobie, że potem przez kilka lat będziesz dziecka kupę wycierać. I to Cię nie obrzydza? Czy może tylko tatuś będzie pieluchy zmieniać;)? Strasznie sie użalasz nad sobą, jak się tak boisz, to rób cc, ale tak sobie myślę, że z Twoim podejściem to nawet po cc będziesz do końca życia opowiadać jaka to trauma była.

dla mnie cc jest straszniejsza od sn... nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że cc to nic takiego - ot, szybko i po sprawie... nie bez powodu, przy braku przeciwskazań, lekarze zalecają sn... jest milion artykułów na ten temat...