Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiel

zasady sevior viwru

Polecane posty

Witajcie, oturz dzis chcialam proroszyc temat zasad sewiuar wiwru. Czy posiadacie take? Czy tylko lodzie inteligetne tak majo? Czy prostaki umio sie tymi zasadami poslogiwac? Ja np. Zawsze przestzegam tych zasad I w karzdej dziedzinie potrafie znalesc odpowiedz. Tzn. Wiem kiedy jak sie zachowac. Durzo, naprawde durzo wiem.

Mogie podac pare pzykladuw jak kto nie wie o co chodzi. Chlop rostwiera kobiecie pierszy dzwi. pierszy muwi dzie dobry chlop. no w sumie chlop to jak taki parobek, tylko rzeby slozyc babom. Bo my jestesmy ksienrzniczki.

Albo co mie zastanawia, jest sobie takie jedno zachowanie: dzieqwczyna rzuje gome I josz jej sie wyrzula I tera jaka tu bendzie zasada, bo to mie bardzo akorat ciekawi. Kto ma to gome wyrzucic? Ona czy chlop?

Gość Mrrrruuczka
OMG

Gość Mrrrruuczka
Przeczytaj to dziecko to pogadamy Savoir-vivre czyli ogłada, dobre maniery, bon-ton, konwenans towarzyski, znajomość obowiązujących zwyczajów, form towarzyskich i reguł grzeczności obowiązujących w danej grupie. Wyrażenie savoir-vivre pochodzi z języka francuskiego i jest złożeniem dwóch czasowników w formie bezokolicznika. Savoir znaczy wiedzieć, za to vivre znaczy po prostu żyć. Stąd savoir-vivre przetłumaczyć można jako sztuka życia. Wzięte razem, tworzą popularny splot słów, który można rozumieć jako: znajomość obyczajów i form towarzyskich, reguł grzeczności; umiejętność postępowania w życiu i radzenia sobie w różnych trudnych sytuacjach. Zasady savoir-vivre'u dotyczą przede wszystkim kilku głównych dziedzin życia: nakrywania, podawania do stołu i jedzenia, wyglądu, prezencji (np. postawy, higieny) i właściwego ubioru, form towarzyskich (np. w miejscu pracy, w rodzinie, na przyjęciach), komunikacji (także telefonicznej i internetowej), zachowania się w szczególnych sytuacjach. Warto nadmienić, że savoir-vivre jest uwarunkowany kulturowo, a więc znacząco różni się od siebie w zależności od regionu świata.

No okiej niby to chlop powinien, ale tako opsliniono to trochie glopio I to so wlasnie takie glopie zachowania gdzie nie woiem jak sie zachowac, a tak to raczej josz wiem.

Gość Prosze cie
Idż się lecz dziecko/wieśniaku

Mruczka nie rozomiem twojej postawy, to jest rzywy pzyklad kedy ktos nie umie sauwaru wiwieru. Oturz ja nie pytam co to znaczy, ja pytam kto umie to pzestrzegac . I czy to jest urzalone od inteligeci czy od charakteru, a morze od wieku? Na to mi podaj otpowiec, ew. Zapytaj o cos jak czegos nie wiesz z tych zasad.

Gość Prosze cie
Ona przestrzega właśnie tego i nie wyśmiała cie za chujową ortografię

Prosze cie, jestes kolejnym przykladem ktury nie posiada savier vivru.

Powiem Wam tak, nie tyle co chcialam wam podoradzac I odpowiadac na wasze pytania, co chcialam przeprowadzic eksperyment. A same sobie Kozie otwory zaprzeczacie, twierdzicie, zescie ze savoirem vievirem, a dupa wolowa. Nic nie macie z tym wspolnego. Inteligentny by wiedzial jak sie zachowac w tej sytuacji.

Gość Prosze cie
A ty jesteś kolejnym przyjładem wiochmena/menki

Gość Fakow
Ile masz latek dziecko drogie?

Gość Prosze cie
te błędy ortografiszne też były celowe? xD

Tylko ja, jak widac nie grzesze tutej inteligencja, a wy reszta wszyscy bez wyjatkow, no moze poza trzema osobami jestescie jak te wiesniaki w gumakach co wiedza tylko jak krowy doic, a z kultura nic, zero, null kurcze blaszka!

Nie pani miastowa, urodzilam sie bez srodkowej pollkoli mozgowej stad te bledy. I robie je od czasu do czasu, szczegolnoie wtedy kiedy wlosy lonowe pokryja mi twarz. robilam doswiadczenie, taki tescik na inteligencje. I wyszlo.

Gość Prosze cie
"Tylko ja, jak widac nie grzesze tutej inteligencja" Bu ha ha ha ha ha ha WIDZIMY

Fakow- mam 25 lat. Chcesz ze mna podyskutowac polglowku? W takim razie w jakiej czesci kraju lezy wschod?

Gość Mrrrruuczka
Zero zasad sevior viwru u ciebie więc jak chcesz robić taki test?

I dobrze, wic sobie. Tera szukasz dziury w calym bo glupio ci, dalas sie nabrac, udawalas ze znasz sawier wiwier a tu niespodzianka, ja znam lepiej hahaha. powiedz mi pani mondra ze kturej nuz a ze kturej widelec?

Gość Mrrrruuczka
"W takim razie w jakiej czesci kraju lezy wschod?" Lol chyba brakuje ci trochę więcej niż środkowej części mózgu

Gość Prosze cie
Zmywamy się wszyscy co wy na to? Z psychiczną nie ma co gadać

Mruczka no jak zero? Te zasady to moje zycie, ja inaczej nie potrafie postepowac. Zobacz wy jako te inteligety za dyche, zaczeliscie po mie jechac. To jest kultura? Glopszym tzeba pomagac, a nie wysmiewac.

Gość Mrrrruuczka
HA HA HA (oficjalnie zostałaś wyśmiana przez Unię Europejską) Pa pa pa

Prosze cie, jestes buntowniczka, nie masz argumentow, nie znzasz odpowiedzi na moje pytania I probujesz namowic wszystkich do ucieczki. Zostan, zabij mie slowem.

Gość WikiWiki!
Fiel nie pszejmój się nimi łoni nie znajo sawułar wiwru

Gość _'_'
Nie zmywajcie się , jesteście tacy zabawni !!!!!!!

Gość Prosze cie
Teraz fiel poprowadzi rozmowe z samą sobą na 2 nickach więc nudno napewno nie będzie Uwaga! Rozmowę rozpocznie fiel a w drugim narożniku jej drugie ja WikiWiki!

O co ci chodzi? Pzez jako unie? A skad wiesz ze mie wysmiali?

Gość WikiWiki!
Ludzie zazwyczaj korzystają z zasad wtedy kiedy wiedzą że muszą. Mało nawet bardzo mało jest osob korzystający z tych zasad na codzień