Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

dlaczego mamy z kafeterii wola kupowac uzywane ubranka

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

z metkami, niz kupic nowe ale nie firmowe? Ostatnio ogladalam ubranka w sklepie Textil i wg mnie sa calkiem ladne i dobrej jakosci. A ich cena jest nizsza niz uzywane ciuszki na allegro? Tez macie takie parcie na metki ?

Gość chodzi o jakość a nie
o metkę.

Gość mamapooodluszka
dzis bylam w sklepie 5-10-15, w smyku, w H&M i wcale jakos tych ubranek nie byla lepsza niz jakosc ubranek np w Textil.

Gość mamapooodluszka
?

Gość piszesz, że oglądałaś
ubranka w Textil, a używałaś ich??? bo to kolosalna różnica

Gość 9iu8
jak to po co? po to by móc pochwalić się koleżance, że córeczka ma sukienkę "next" :D:D:D Na nowe ich ni stać, więc kupują stare szmaty byle z metką. Te tańsze niefirmowe wcale nie są gorszej jakości.

Gość mamapooodluszka
nie, przyznam, ze jeszcze nie uzywałam, ale w dotyku niczym sie nie roznia. Wiadomo, ze sa tez ubranka slabe gatunkowo, ale takie sa zarowno w textilu jak i w tych markowych. Natomiast dzis w smyku widzialam czapeczke bawelniana dla maluszka za 20 zł, i łapki niedrapki za 17 zł 3 szt. W tekstilu takie lapki kosztuja 2 zł, a czapeczka chyba ok 3 zł. No i nie wiem czy tu taka super jakos jest potrzebna. Zreszta nie widzialam zadnej roznicy, poza ta, ze w smyku lapki niedrapki byly opakowane w plastikowe pudelko przewiazane kokardka.

ja już nigdy nie kupię czapki bawełninej dla dziecka w tanim sklepie w jakim bym nie kupiła, to po 2 praniach wygląda jak zużyty kondon :O a w takiej z next mały chodził 2 lata i jeszcze kuzyn po nim

Gość kryytykantkaa
mam nadzieje, ze i tak macie swiadomosc ze wszystko jest robione w chinach :)

Gość kryytykantkaa
no to rzeczywiscie, jakos zupelnie inna musi byc :)

Gość shdfouhfe
ja kupowalam nowe ale tanie i widzialam co sie z nimi robi po praniu. teraz kupuje zazwyczaj uzywane firmowki w bardzo dobrym stanie i jestem zadowolona. o metke mi nie chodzi bo nawet nic na ciuszkach nie pisze zeby sie chwalic. poza tym mi to obojete co na nich pisze byle byly wytrwale na czeste pranie i mile w dotyku

Gość hmmmh
Bo jak kupowałam te tańsze nowe to nie dość, że po paru praniach wyglądały jak szmatki to szwy pod pachami się rozchodziły i zatrzaski odpadały. Wole używane, ale lepszej jakości i nie ważne czy to NEXT czy firma nieznana. Poza tym nie szkoda mi wyrzucić jak się podrą czy poplamią.

wole uzywki niz pepco. Mam kilka rzeczy z pepco i te ktore kosztowaly 27 zl za bluzkę to są ok (ale to zadna promocja cena jak w kazdym sklepie) a te za 10 zl za ubranko to uzywam do scierania plytek w piwnicy :-o Po jednym praniu szwy niewytrzymały (zwłaszcza getry dla Zosi. Miala na sobie 3 razy i na pupie już jest siateczka zamiast materiału, na kolanach to samo)

Gość lkjfoisdhj
ja kiedyś kupiłam parę ciuszków właśnie w Textil (jeszcze jak chodziłam w ciąży) też nie mogłam tego zrozumieć bo w sumie są dość tanie te ubranka ale później się przekonałam że są kiepskiej jakości, napy odpadały, a po kilku praniach ubranka nie wyglądały najlepiej, poza tym jak dziecko jest większe to strasznie się brudzi i np do biegania po ogrodzie wolę córce założyć bluzkę kupioną w ciuchach za 5 zł bo wiem że jak ją poplami czy potarga to nie żal mi będzie wyrzucić. Ostatnio zrobiłam pranie i śliczna bluza córki pofarbowała mi na zielono, była naprawdę ładna, i co, żal mi było ale cieszyłam się że zapłaciłam za nią 10 zł a nie 40

heh, ja kupiłam w pepco rajstopy rafałowi po 2 praniach krok miał przy kolanach :D a wydawały sie dobrej jakości wolę dołożyć 2-3 zł i kupić w gatta, spoko starczają na cały sezon a te angielskie to spoko na 2 sezony

rafinka to modne byla s8ciarskie ;) Ja mam ten luksus teraz ze otworzyli nam outlet i tam jest gatta calzedonia i td i rajstopy dla laleczek moich kupuje po 2 zl za parę- nówki :D Cienkie, grubsze do woli. Tylko nie zawsze są takie kolorki jakby się chcialo ale ostatnio kupiłam i jasno różowe i kremowe i granatowe wiec mysle ze pasujące. Po praniu sa idealne nic im się nie dzieje (te grubsze) a cienkie jak się podra wywalam i nie żal mi 2 zł :D To jedyny sklep w tym całym Outlecie do którego warto się wybrać. cala reszta to tylko z nazwy outlet :-o

Gość alobamba
9iu8 " po to by móc pochwalić się koleżance, że córeczka ma sukienkę "next" Na nowe ich ni stać, więc kupują stare szmaty byle z metką. Te tańsze niefirmowe wcale nie są gorszej jakości." :D Naprawde w Polsce ciuchy z Next to powod do chwalenia sie? :D:D Przeciez to zadne firmowe ciuszki :D to zwykla sieciowka jest :D

Wszystkie ciuszki dla malucha jak na razie kupilam uzywane. Metki odprułam zeby nie uwierały...wiec raczej nie ma sie czym chwalic... Szukam rzeczy dobrych jakosciowo zeby po 1 praniu nie zrobilo sie z tego jedno wielkie g...

Gość next srext
co wy sie tak podniecacie tym nextem, prowincjuszki. Czy dla Was ta firma jest wyznacznikiem jakosci i dobrobytu?????

A mnie śmieszą osoby, którym się wydaje że innym zależy na metkach :) Ludzie kogo interesuje firma. Czasami taki "firmowy" łach to zwykła szmata, a nieraz bezfirmowy produkt jest dobrej jakości. Kupuję i firmowe i nie, wisi mi to jakiej są firmy. Bardziej byłoby mi wstyd jakby bluzka miała np. wielki napis "adidas", itp. Takich ubrań nie kupię na pewno, raz dostałam taki dresik, bardzo ładny i dobry gatunkowo, ale było mi wstyd że taki napis wielki, jakbym celowo chciała się pochawlić firmą. Serio - żenujące to jest. Metki są dla zakompleksionych :)

Gość szkotka uk
problem z ubrankami w polsce jest taki, ze albo sa firmowe i drogie albo niefirmowe, tanie i zarazem slabej jakosci. W UK nawet te tansze ubranka z supermarketu marki George, TU, czy T&T a juz nie wpomne o primarku sa naprawde dobrej jakosci. Moja corka z ubranek wyrasta a i tak wygladaja ladnie. Potem oddaje je kolezankom i one przekazuja je dalej bo nadal nadaja sie do ubierania. Jakbym mieszkala w Polsce to chyba tez wolalabym kupic cos troche drozszego ale co starczy na dluzej niz przyoszczedzic i pozniej wyrzucac bo juz sie nie da zalozyc:)

Gość kasia mamunia....
kobieto nie masz na jaki temat zakładać tematu to nie zakładaj. co cie obchodzi kto co i gdzie kukpuje???? my mamy kasy pod dostatkiem a kupuje ubrania w ciuchlandzie bo są tanie i świetniej jakości. Po co mam przepłacać za "nowe" ciuchy które po dwoch praniach wyglądają jak te z ciuchlandu??? te z metkami z ciuchów potem jeszcze sprzedam na allegro :)

RAFINKA- twoje dziecko chodzi po 2 lata w jednej czapeczce? heh dziwne, ze z niej nie wyrasta. moj syn conajmniej co pol roku ma inna... cos sciemniasz... popieram. ja tam na metke nie patrze. kupuje i nowe i uzywane ale jak kupuje nowe to patrze na cene. po co mi firmowki za bog wie ile jak dziecko raz dwa z nich wyrosnie i trzeba szukac innych.

Gość hmmmh
Anet_lol jak dziecko mniejsze to szybko wyrasta, ale ponadroczne dzieci mogą chodzić po 2 lata w tej samej czapeczce czy kapelusiku. Moje też po tyle chodzą w czapkach :)

Gość sfsdff
Autorko twoje pytanie jest zaczepką ;) bo przecież wiadomo że jak ktoś kupuje w lumpeksie to zwyczajnie po to by zaoszczędzić a kupić cos w miarę oryginalnego. Ja mam te doświadczenia że zupełnie inna jakość ubrań markowych jest w pl a inna w Niemczech i jak w Niemczech kupię ubranka s.oliver albo nawet już H&M to wiem że mi się to nie rozwali. Żeby mieć porównanie taniej odzieży z nową , nawet tą markową z najniższej półki nalezy kupić niemarkowe i markowe , wyprać kilkanaście razy oczywiście włączając w to używanie przez dziecko (tyle samo razy) i wtedy będziesz mieć autorko prawdziwe porównanie . Jakość bawełny ma kilkanaście rodzajów i to że ty pomacasz palcami w sklepie nic nie oznacza bo z pozoru podobny ścieg bawełny jednej rzeczy po praniu (nawet tym pierwszym) zmienia się w "używaną " rzecz.

anet, mój syn ma 7 lat więc nie musze mu zmieniać czapki co pół roku, aż tak mu bańka nie rośnie kupowalam w polskich sklepach czasami, jak mi kolorystycznie brakowalo do konkretnej kurtki, ale już nie kupuje, bo szkoda pieniędzy

co kogo zresztą obchodzi kto gdzie kupuje i za ile. Stać kogoś na drogie ubrania to niech kupuje, jak kogoś nie stać a jak chce coś "markowego" to kupi w lumpeksie - tam też są ładne i nie zniszczone. Dlaczego nie? Ja kupuję i markowe w sklepie nowe, niemarkowe w "normalnym" sklepie i w lumpeksie (choć bardzo rzadko) i na Allegro. Zwisa mi to, dla mnie ubranie ma być ładne. Zależy na jaką okazję, nie wszystkie muszą być z najwyższej półki, czasem chcę coś super. Zwisa mi to jakiej jest to firmy, wstyd jak ma wielki "firmowy" napis. Czasem firmówki to szmaty. Najbardziej śmiać mi się chce z ludzi, którzy gardzą kimś kto ma gorsze rzeczy, muszą pokazać się z jak najlepszej strony. Nie zwracam uwagi na to kto jak ubiera dzieci, ważne żeby były czyste i kochane. Bardziej razi mnie podejście do dzieci, brak ciepła, ubóstwo, brud i głód. I bardziej trzymam stronę biedniejszego dziecka niż ubranego w te nędzne "firmówki" - głupota rodziców.

Gość tak się składa, ze
Kiedyś uważałam, że wszystko jedno jakie ubranka, byle nowe. Bo nikt w nich nie chodził i w ogóle... Teraz diametralnie zmieniło się moje podejście. Wolę używane nexty, george itp od nowych z pepco. I nie o metki tu chodzi, ale o jakość. Moja druga córka zdziera rzeczy ze starszej (które kupiłam jako używane) i pomimo stosowania odplamiaczy i wiecznego ich prania jakoś nie wyglądają jak szmaty. Fajna bawełna i również kolorystyka różna od taniej chińszczyzny. Ostatnio skusiłam się na dwa podkoszulki z pepco. Były po parę złotych i NIGDY więcej. Okropna jakość materiału. Po praniu wyglądają dużo gorzej, do tego jakieś takie nieforemne (chyba ta cena przyćmiła mi na chwilę myślenie i kupiłam). Osoby, które twierdzą, że ktoś kupuje ze względu na metki... Śmieszne to jest... Przyznaję, że często szukam ubrań nexta, ale głównie dlatego, że są fajnie uszyte i można znaleźć sporo rzeczy w kolorach, które mnie nie odrzucają (typu neonowy róż,róż i jeszcze raz róż dla dziewczynek). Nie zależy mi na nowych ubraniach. Jak dla mnie mają być wygodne, ładne i przyzwoitej jakości. Jeśli z pepco takie by były, stałabym się ich wierną klientką... Na razie podziekuję.

Gość do Rafinki
Rafinka, przygłupie-kondom jak juz wiejska cipo:O