Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ara1982

komunia nie jestem chrzestną ile w kopercie?

Polecane posty

komunia jest w domu, nie jest to nikt z mojej rodziny. kupiłam czekoladki pamiątkę .

Gość 51640+55640
jeśli idziesz sama to 100 zł jeśli z kimś 150zł

Gość hghgfvgf
ja kupiłam złoty łańcuszek z medalikiem za pawie 200 zł

Moim zdaniem dziecko bardziej doceni prezent niż kasę. Ja nigdy nie daje kasy na komunię bo sama po sobie wiem że potem nie odczuwałam tego że dostałam od kogoś coś jeśli ktoś dał kasę bo i tak to rodzice potem cos za to dla mnie kupili więc było to od mamy i taty. Dlatego uważam że prezent jest lepszy :) Na komunię ludzie inni niż chrzestni i dziadkowie dają zazwyczaj coś o wartości do 100 do 300 najwyzej, zależy od możliwości i chęci.

moim zdaniem bardziej doceni kasę :) prezentów może dostać kilka takich samych a za pieniadze sobie kupi co chce. a co do medalika to nawet go nie kupuj! pewnie dostanie od chrzestnych albo od rodziców więc nie ma sensu tracic kasę na taki prezent! ja bym dała 150 zł

Za pieniądze sobie kupi co chce :D no jakos nie bardzo :D chyba że mówimy o kasie na 18-stkę, albo jakąś inną okazję ale na pewno nie na komunię.

medalik nie - to należy do rodziny. Ale nie dałabym pieniędzy. Ja na swojej komunii nie zobaczyłam pieniędzy na oczy bo wszystko zgarnęli rodzice. Dałabym skromnie, to jest sakrament a nie wyścig kto ile da. Niech ludzie się w końcu nauczą, bo to co się teraz dzieje to jakaś paranoja. Nie liczy się sama komunika tylko to co kto dostał. W sumie jesli rodzina jest biedniejsza to każdy grosz się przyda.

Gość ja szlam
z rodzina to dalam 500zl sama300zl daj

kupiłam złote kolczyki za 160 zł . nie wiem czy starczy taki prezent?

Gość mireczkowataa
ja w zeszlym roku( albo dwa lata temu) kupiłam sliczny krzyzyk z łancuszkiem- za 150zl. i tyle.

Gość szok666
pewnie ze wystarczy

Gość tez nie jestem chrzestna
ide z mezem i dajemy 200 zl + czekoladki, tez bym kupila prezent ale nie mam w tym roku na to czasu niestety