Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z wątpliwościami

Infekcja pochwy - wątpliwości

Polecane posty

Gość z wątpliwościami

Hej. Jakiś miesiąc temu pojawiły się u mnie upławy, później doszło swędzenie i pieczenie "tam", zaczerwienie w okolicach wejścia. Około 2 tygodnie temu udałam się z tym do pani ginekolog. Ogólnie mam 19 lat i "cierpię" też na nieregularne miesiączki, tą kwestię też poruszyłam z gin i zapisała mi na to LUTEINĘ. Poza tym stwierdziła stan zapalny pochwy. Zapisała mi kurację: przez 3 dni AZIBIOT doustnie, następnie 2 dni ARILIN globulki dopochwowe, a następnie przez 6 dni (co drugi dzień) PIMAFUCIN także globulki dopochwowe. Zaczęłam także używać LACTACYD FEMINA (emulsję). Akurat wzięłam AZIBIOT i ARILIN i dostałam miesiączkę, także musiałam poczekać z zastosowaniem PIMAFUCINu. Co prawda zaczerwienienie, swędzenie i pieczenie mi zostało (może to efekt LACTACYDu), ale nadal mam upławy. Tak więc wczoraj wzięłam pierwszą globulkę PIMAFUCINu. Rano na bieliźnie miałam białą wydzielinę (ale to podobno po globulkach normalne). Moje wątpliwości dotyczą tego czy właśnie po użyciu PIMAFUCINu na noc, przed snem normalna jest taka biała wydzielina nie tylko rano, ale także w ciągu dnia? Chodzi o to, że pochwa się czyści? Pytam ponieważ nigdy nie używałam globulek, pierwszy raz mam infekcję. Wcześniej moje upławy były żółtawe, serowate, czasami o dziwnym zapachu. A ta wydzielina po leku jest gęsta, biała i bez zapachu? Pani ginekolog powiedziała, że jak mi te upławy nie przejdą to mam do niej ponownie przyjść, dlatego też zastanawiam się czy wydzielina po leku jest zjawiskiem normalnym i jak tak to jak długo może to trwać? Przepraszam za chaotyczność posta, ale chciałam wszystko dokładnie wyjaśnić :) mam nadzieję, że mi się udało ;)

To normalne, resztki rozpuszczonej globulki wydostają się na zewnątrz. Do ginekologa udaj się ponownie dopiero jeśli kilka dni po zakończeniu kuracji nadal będziesz zauważać upławy.

Gość z wątpliwościami
źle napisałam :) "Co prawda zaczerwienienie, swędzenie i pieczenie mi PRZESZŁO (może to efekt LACTACYDu), ale nadal mam upławy."

Gość z wątpliwościami
po ARILINie miałam na bieliźnie wydzielinę z globulki tylko rano, a później było "sucho". dlatego też zastanawiałam się czy to normalne po PIMAFUCINie :)

Gość agula8
to mogą być resztki leku, choć ja po lactovaginalu mam resztki kapsułki na bieliźnie tylko rano, bo zwykle zakładam go na noc..