Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myslaca pozytywnie

sama

Polecane posty

Gość Myslaca pozytywnie

Witam. Czy ktoras z was miala moze taka sytyacje ze facet nie pomagal jej podczas ciazy? Chodzi mi o to czy jesli chodze prywatnie do lekarza a facet nie daje mi na to zadnych pieniedzy to czy przy sprawie alimentacyjnej moge przedstawic rachunki dotyczace dziecka. Ze nie otrzymalam od niego zadnych pieniedzy i ze musialam radzic sobie sama? Czy sad zrwoci mi polowe pieniedzy? Jak to w ogole jest? Orientuje sie ktos? Bo ja nie mam pojecia o tym wogole.

z tego co wiem mozesz juz teraz założyc sprawe o alimenty i on w czasie ciąży tez bedzie musial placic na dziecko

Gość Myslaca pozytywnie
Ale my nie jestesmy malzenstwem. On mnie zostawil sama z dzieckiem i nie chce mi wogole pomagac. Teraz moge takie cos zrobic? Przeciez moze powiedziec ze to nie jego dziecko.

jezeli bedzie sie bardzo wypierac to albo zrobicie badania dna po porodzie i wtedy odda ci kase za okres ciazy wiem tez ze prokuratura moze dac skierowanie na badanie na ustalenie ojcostwa pobierajac chyba płyn owodniowy tylko to jest bardziej inwazyjne dla malucha z drugiej strony gdzie ty znalazlas takiego idiote

Gość myslaca pozytywnie
Haha kazdy mi tak mowi. Wiesz no bylo dobrze miedzy nami. Od kilku tygodni zaczelo sie psuc a jak mu powiedzialam ze jestem w ciazy to polazl do innej. Zreszta to jest dluga i bardzo komiczna historia. :) zapewniam Cie ze bys padla ze smiechu. :)

mysle ze jednak koniec koncow nie ma w tym nic smiesznego moj znajomy kiedys chodzil z jedna laska i ja rzucil a ona zeby sie zemscic udala ze jest w ciazy i zlozyła pozew do sadu o alimenty i tomek chcial pojsc z nia do lekarza zeby zobaczyc dziecko (nie wypieral sie i chcial placic) a ona dzien przed wizyta zadzwonila i powiedziala ze poronila a potem sie okazalo ze zadnej ciazy nie bylo

Gość Myslaca pozytywnie
Nie przejmuje sie. Nie ma sensu. Nie jest tego wart. Wiesz mnie to smieszy to ze facet ma 29 lat a zachowuje sie jak dziecko. Ze jest takim idiota i bezmozgowcem. Jego zycie, jego sprawa. Postaram sie dac dziecku wszystko to co potrzebuje i zrobie wszystko aby bylo szczesliwe. Nie nestem sama. Mam kochajaca rodzine, przyjaciol ktorzy bardzo mi pomagaja, wspieraja mnie. On bedzie tego zalowal nie ja. On mysli ze ja sobie zycia juz nie uloze i ze bede wiecznie na niego czekac. To sie strasznie zdziwi. Ja to mam wszystko udokumentowane. Do lekarza chodze prywatnie wiec u mnie to sie nie wyprze niczego. Poza tym jestem w 3miesiacu.

Ja mam 24 lata i jestem w 6 tyg drugiej ciazy córeczka ma juz 10 miesiecy powiem ci ze facet 29 lat powinien miec juz cos w glowie a jego rodzina cie zna wie o ciazy? moj maz ma 25 lat i stara sie jak moze ledwo wiazemy koniec z koncem bo tylko on pracuje a jeszcze remont na glowie i kredyty i super sie zachowuje czesto ledwo chodzi przemeczenia jest prawdziwym facetem uwazam ze ty tez znajdziesz faceta ktory pokocha twoje dziecko i ciebie i ulozysz sobie zycie

Ja mam 24 lata i jestem w 6 tyg drugiej ciazy córeczka ma juz 10 miesiecy powiem ci ze facet 29 lat powinien miec juz cos w glowie a jego rodzina cie zna wie o ciazy? moj maz ma 25 lat i stara sie jak moze ledwo wiazemy koniec z koncem bo tylko on pracuje a jeszcze remont na glowie i kredyty i super sie zachowuje czesto ledwo chodzi przemeczenia jest prawdziwym facetem uwazam ze ty tez znajdziesz faceta ktory pokocha twoje dziecko i ciebie i ulozysz sobie zycie

Gość Myslaca pozytywnie
No powienen miec ulozone ale nie ma. Ja mam 21 lat. Mieszkam obecnie sama. Rodzine mam w innym miescie i tez jakos daje rade. Moge pracowac bo czuje sie dobrze. Wiec narazie zostane sobie a pozniej wroce do rodziny. Wiedza o mnie wszyscy z jego rodziny ale tutaj to slyszalam rozne opinie na ten temat. On mi powiedzial ze kazdy mowi ze dobrze zrobil natomiast pozniej ze zachowal sie jak cham i ze powinen sie starac naprawic. Poza ym mi mowi ze mam sie ogarnac. Ale ja nie rozumiem w czym mam sie ogarnac. Jest jakis dziwny. Denerwujacy a ja potrzebuje spokoju dlatego dalam sobie z nim spokoj. :) zazdrosze faceta i podziwiam was. :) oby tak dalej.!

a dlugo byliscie ze soba? mysle ze nie masz sie co bawic tylko idz i złóz wniosek do sadu chcialo mu sie ten teges to niech teraz placi

Gość Myslaca pozytywnie
Bylismy ze soba 1.5roku gdzie pol roku ze soba mieszkalismy. Ale mnie to nie bawi. Tylko ten caly kabaret.

Gość a po co?????????
motyleczek2788 nie macie kasy ...i już drugie dziecko???

znaczy kasa jest w tym miesiacu wychodzimy na prosta ja tez bede miec zatrudnienie tzn jestem na wychowowawczym wroce do pracy i od razu na zwolnienie pojde trzeba troche kombinowac ;) teraz bylo troche wydatkow na urzadzenie mieszkania ale juz koniec a drugie dziecko chcielismy ale nie planowalismy samo wyszlo

Gość Myslaca pozytywnie
Poradzicie sobie, wyjdziecie na prosta i bedzie dobrze. :) myslcie pozytywnie. A skad jestes?

z piatnicy! woj podlaskie pewnie kojarzysz ze sklepow np smietana osm piatnica moj maz pracuje w tej mleczarni i produkuje te smietany wiec na zdrowie

myslaca pozytywnie-jestem w takiej samej sytuacji jak Ty tyle ze juz tuz tuz przed porodem:) Trzymaj sie wiec dziewczyno i nie daj sie:) Pamietaj ze teraz jest Was Dwoje:)

dziewczyny pamietajcie ze kobiety sa silniejsze niektorzy faceci nie sa facetami tylko dupami nic nie wartymi dacie sobie rade malenstwo77 dostajesz kase od ojca dziecka? sam daje czy musialas o nie walczyc?

Na szczescie mam dobra sytuacje materialna wiec sie nie spiesze.Wezme sie za to po porodzie:) uznanie ojcostwa potem alimenty a nastepnie odebranie praw

Gość Myslaca pozytywnie
Ja mieszkam w lodzi. :) imalenstwo77 i jak sobie radzisz? Moze mi jakos poradzisz cos, doradzisz?

narazie to dbaj o dzidzie bo to najwazniejsze i zbieraj rachunki za wszystko a jesli jest Ci trudno finansowo to szukaj porady fachowca w tych sprawach lepiej bo nie chcialabym Ci namieszac.Ja bede w tych sprawach madrzejsza dopiero jak sie za to wezme a jak narazie to moj i corki spokoj jest dla mnie najwazniejszy

Gość Myslaca pozytywnie
Ale za wszystko rachunki? Za jedzenie tez? Leki, lekarz to wiem. Ale czy jedzenie tez sie wlicza? Od dzis zbieram wszystko bo wczesniej mielismy kontakt a teraz go olalam. I sam z siebie sie nie odezwie. Wiec ja tez tego robic nie bede. :)

mysle ze za jedzenie to bedzie trudno ale np witaminy moze ubrania ciazowe wyprawka dla dziecka no i oczywiscie lekarz badania itd