Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlekoooo

mleko w proszku dla niemowlaka do samolotu

Polecane posty

Gość mlekoooo

witam. za kilka dni wybieram się w podróż samolotem z moim 5 miesięcznym dzieckiem. wiecie może jak wygląda sprawa mleka w proszku, bo muszę zabrać ze sobą ten proszek i po przejściu przez bramki zrobić małemu mleko. i chciała bym jeszcze wziąć mu herbatkę taką w granulkach( chodzi mi o same granulki wsypane do butelki które zaleje wodą po przejściu przez bramki)

Gość zadzwoń
do lini i sie spytaj

Gość mlekoooo
taaa.. i tyle się tu można dowiedzieć. może ktoś inny się wypowie kto wie jak to wygląda?

Gość junn
jakie linie?

Gość zadzwoń
tu to masz "gdybanie" a tam powiedzą ci na 100% no ale cóż... Może woliśz mieć niespodziankę na lotnisku

zależy od linii lotniczych zadzwoń zapytaj i dowiesz co i jak chyba prościej , nie?

Gość zadzwoń
chyba za trudno skorzystać z tel:)

Gość mlekoooo
ale tu nie chodzi o konkretną linię bo przecież to przy bramkach sprawdzają bagaż a nie sądzę żeby celnicy wiedzieli co można wnieść do którego samolotu. i co będę się z nimi kłócić że akurat w wizz air można mieć mleko? właśnie chodzi mi o to czy i jak zapakowane mogę przenieść te mleko przez bramki w bagażu podręcznym.

Gość Taka jedna Ola
Moja siostra latała z dwoma liniami lotniczymi i żadna z nich nie robiła problemu- jedynie kazali jej na bramkach wziąć trochę mleka na palec i zlizać ;)

Możesz przygotowac sobie wodę np.w termosie i proszek oddzielnie.Nie robia raczej problemu.ja kupiłam na lot mleko takie juz gotowe w kartoniku(tej samej firmy której piło moje dziecko),nie było żadnego problemu.

Gość mlekoooo
a jak mam zapakować ten proszek? w jakie pudełko?

Poszukaj w sklepach takich małych pojemniczków plastikowych,zamykanych.albo w jakąs mocniejszą torebke foliową.wsyp troche wiecej mleka bo wiadomo,że dokładnie nie wybierzesz wszystkiego.

Gość ale głupia
z ciebie dziewucha, pytasz o takie banalne rzeczy, w co masz zapakować mleko,,,,eeehhhh i takie baby maja dzieci...porażka!!!!!!!!!!!!

Gość mlekoooo
dzięki.

Gość yujgtfdewrtgyjugtre
Ja odpowiem bo latałam z maleństwem które było tylko na mleku :). Więc brałam odmierzone na porcje mleko w proszku w specjalnych małych pojemniczkach i NIGDY nikt nie kazał mi tego otwierać,próbować czy podejrzewać ,że wiozę narkotyk :D choc miałam stracha :P bo biały proszek :D ,-teraz oczywiście żartuję ;). Przechodziłam przez bramkę tez z mlekiem już rozrobionym płynnym i nie zawsze,ale musiałam przy celniku nalać sobie pare kropel mleka na wierzch dłoni i zlizać :P nie wiem czy sprawdzali,,jadalność,, czy konsystencję :P ale nie zapałałam miłością do dziecięcego mleka .Tak więc spokojnie podrózuj autorko! Ja latałam Easy Jetem :)

Gość pitulinka
Jedzenie i picie dla dziecka normalnie mozesz ze soba wziac. Stawiasz na tasme do przeswietlania i juz. Raz mi sie zdarzyla, ze kazali mi sie napic / sprobowac herbatki z butelki dla dziecka. Nie ma problemu.

Gość yujgtfdewrtgyjugtre
a i też chciałam brać sobie mleko w kartoniku,aby mieć rozrobione,bo tak wygodnie,jednak na próbe dałam dziecku to mleko w domu i nie chciało pić z,jest inne w smaku niż tej samej firmy rozrobione z proszku,więc autorko gdybyś się zdecydowała na kartonik daj dziecku na próbę,pozatym takie mleko podasz tylko na zimno,ja prosiłam na lotnisku o wodę i bez problemu mogłam zrobic ciepłe mleko :)

Gość mlekoooo
też mam zamiar zrobić mleko dopiero po przejściu przez bramki. a mleka w kartoniku z hipp nie widziałam tu gdzie mieszkam.

Gość akrat hipp
ma takie malutkie buteleczki z gotowym mlekiem - spytaj może w aptece będą mieli, w necie na pewno są do kupienia, ale chyba nie zdążą Ci dostarczyć.

Gość marika...
sluchaj, to nie zalezy od linii lotniczych, tylko od odprawy lotniska, linie do tego nic nie maja, bo tak jak ktos napisal wyzej ludzie, ktorzy przeswietlaja bagaz nie wiedza, jakimi liniami lecisz. chyba, ze to male lotnisko i jest jeden lot dziennie. jesli duze to zasady ogolne. mleko w proszku czy granulki wniesiesz bez problemu w malym pojemniczku czy woreczku. wode do mleka lub herbatki mozesz miec tylko w butelce dla dziecka! termosow nie mozna, wody minetralnej tez nie. natomiast sprawdz ze swoimi liniami czy jakikolwiek bagaz podreczny przysluguje dziecku, czy wszystko mozesz miec tylko w jednej - Twojej torbie.